با اینکه پس از یک سال دشوار، قیمت سهام تسلا بهتدریج در حال بهبود است، اما میزان فروش آن در بازارهای کلیدی مانند اروپا، چین و آمریکا بهشدت کاهش یافته است.
به گزارش فوربس، این تنها آغاز چالشهای تسلا است؛ زیرا رقبای چینی نهتنها در فروش و درآمد از این شرکت پیشی گرفتهاند، بلکه در حوزه فناوری نیز از تسلا جلوتر رفته و آن را پشت سر گذاشتهاند.
خبر منتشره در اوایل این هفته حکایت از آن دارد که شرکت خودروسازی برقی چینی BYD توانسته در سال گذشته از مرز درآمد ۱۰۰ میلیارد دلاری عبور کند و این در حالی است که تسلا در همان بازه زمانی درآمدی معادل ۹۷.۷ میلیارد دلار داشته.
BYD در عین حال مشغول توسعه نرمافزاری است که مستقیماً با سیستم رانندگی خودکار تسلا، یعنی "Full Self-Driving" (که نام آن به اشتباه قابلیت خودران کامل را القا میکند) رقابت خواهد کرد.
این نرمافزار که "God's Eye" (چشم خدا) نام دارد، در نسخه پیشرفته خود از حسگرهای لیزری و LIDAR استفاده میکند و این در حالی است که تسلا به طور بحثبرانگیزی این فناوری را کنار گذاشته و تنها به دوربینها متکی است و این رقابت در چین همچنان رو به افزایش است.
تو لی، مدیر شرکت مشاوره Sino Auto Insights دراینباره توضیح داد: «اخیراً توجه مردم غرب به BYD جلب شده و جالب اینجاست که آنها هنوز درباره گروههای بزرگی از خودروسازان چینی هیچ شناختی ندارند. بسیاری از این خودروهای چینی درزمینهٔ نرمافزار، بُرد مسافتی و رانندگی هوشمند از تسلا جلو زدهاند و حالا تسلا مثل یک شرکت عقبمانده به نظر میرسد. این خطر تسلا را به شدت تهدید میکند که به شرکت خودروساز الکتریکیای تبدیل شود که گرچه در سه بازار بزرگ خودرویی جهان تولید دارد، اما همزمان سهم بازارش در هر سه بازار را بهتدریج از دست میدهد؛ هم به دلیل اشتباهات خودش و هم به خاطر رقابت شدید شرکتهای دیگر.»
قرار بر این است که کمپانی تسلا در روزهای آتی گزارش مالی سهماهه جدیدش را منتشر کند و حالا همه منتظر این اتفاق هستند. تحلیلگران انتظار دارند که با توجه به افزایش احساسات منفی نسبت به ایلان ماسک (که منجر به کاهش فروش تسلا شده)، نبود محصولات جدید و جذاب و آسیب جدی به برند تسلا، اوضاع چندان خوب نباشد. اد کیم، تحلیلگر ارشد در شرکت مشاوره AutoPacific دراینباره گفت: «فروش تسلا در سهماهه اول ضربه خواهد خورد.»
از سوی دیگر، رأس گربر، یکی از سهامداران قدیمی و مدیر یک شرکت مدیریت ثروت گفت: «تناقض ماجرا اینجاست که به خاطر ایلان ماسک، با مهمترین شرکت دنیا از لحاظ محیطزیست و تغییرات اقلیمی، مثل یک شرکت طردشده رفتار میشود. این دیوانهکننده است. بدترین بخش ماجرا اینجاست که در چین، سیاستها اصلاً اهمیتی ندارند. در چین، کاهش فروش تسلا کاملاً به دلیل رقابت واقعی به نظر میرسد.»