سردار سید تیمور حسینی گفت: از ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ تا ۱۱ فروردین ۱۴۰۴، بیش از ۴۰۰ میلیون تردد وسایل نقلیه در کشور ثبت شده است. متأسفانه در این مدت، ۵۸۲ فقره تصادف فوتی رخ داده که منجر به جان باختن ۷۰۴ نفر شد. همچنین ۱۲ هزار و ۹۱۸ فقره تصادف جرحی گزارش شده که ۱۶ هزارو ۹۴ نفر در آنها مجروح شدهاند. علاوه بر این، ۷۱هزارو ۴۱۰ فقره تصادف خسارتی به وقوع پیوسته است و در مجموع، تعداد کل تصادفات درونشهری و برونشهری در این بازه زمانی به ۸۴ هزار و ۹۱۱ فقره رسیده است.
به گزارش «تابناک» به نقل از ایسنا، وی افزود: استان کرمان با ۶۵ نفر فوتی، بیشترین آمار تلفات ناشی از تصادفات را داشته است. پس از آن، استان فارس با ۵۸ نفر فوتی، خراسان رضوی با ۵۲ نفر فوتی، خوزستان با ۴۷ نفر فوتی و سیستان و بلوچستان با ۴۳ نفر فوتی در رتبههای بعدی قرار دارند.
رئیس پلیس راهور فراجا درباره علل این تصادفات ادامه داد: عدم توجه به جلو با ۴۶ درصد، تغییر مسیر ناگهانی با ۱۵ درصد و ناتوانی در کنترل وسیله نقلیه با ۱۵ درصد از مهمترین عوامل وقوع این حوادث در ۱۷ روز گذشته بوده این آمار نشان میدهد که ۲۷ درصد از کل تصادفات فوتی در این بازه زمانی به این سه عامل مرتبط بوده است.
حسینی گفت: همچنین، بیشترین تصادفات در ساعات ۱۶ تا ۲۰ رخ دادهاند، لذا مسافران در زمان بازگشت باید به این موارد توجه ویژهای داشته باشند.
واکنش رئیس پلیس راهور به تصادف اتوبوس در کرمان
وی افزود:متاسفانه در حادثه ای که در کرمان برای یک اتوبوس رخ داد؛ ۱۵ نفر از هموطنان (از جمله راننده و کمک راننده آن) جان خود را از دست دادند و ۴۵ نفر نیز مجروح شدند. بررسیهای اولیه کارشناسان پلیس راه نشان داد که این سانحه به دلیل چندین تخلف و قصور از جمله حمل مسافر بیش از حد مجاز، نقص فنی در سیستم ترمز، سرعت غیرمجاز و بیتوجهی راننده به هشدارهای مسافران رخ داده است.
رئیس پلیس راهور فراجا ادامه داد: پلیس راهور به عنوان نهاد متولی بررسی علل وقوع تصادفات، بلافاصله تیمی از کارشناسان خبره را به محل حادثه اعزام کرد. در پی این بررسیها، مسئول پاسگاه پلیس راه چترود به دلیل عدم نظارت کافی بر تردد وسایل حملونقل مسافری و تأیید صورت وضعیت مغایر با تعداد واقعی مسافران، از سمت خود برکنار شد.
حسینی تاکید کرد: پلیس بدون هیچگونه اغماض با تمامی عوامل حقیقی و حقوقی که در این حادثه نقش داشتهاند، برخورد کرده و آنان را به مراجع قضایی معرفی خواهد کرد.
وی همچنین با اشاره به فرسودگی ناوگان حملونقل عمومی و نبود تجهیزات و قطعات مناسب، از برنامههای پلیس راهور برای اتصال تمامی اتوبوسها به سامانه سپهتن در سال جدید خبر داد.
تمهیدات ویژه پلیس در موج بازگشت مسافران
وی با اشاره به موج بازگشت مسافران نوروزی افزود: انتظار میرود حجم تردد از استانهای مازندران، گیلان، خراسان رضوی، خوزستان، تهران، فارس و اصفهان بهطور چشمگیری افزایش یابد. بر همین اساس، پلیس راهور از امروز نظارتهای خود را با بهرهگیری از تیمهای گشت موتوری، پهپادی، تیمهای سواره و پیاده و بازرسان نامحسوس تشدید کرده است.
رئیس پلیس راهور فراجا ادامه داد: خودروهایی که دو تخلف همزمان داشته باشند یا خلافی بالای ۵ میلیون تومان داشته باشند، توقیف و به پارکینگ منتقل خواهند شد. این اقدامات با هدف کاهش ترافیک، جلوگیری از تخلفات و کاهش آمار جانباختگان و مجروحان ناشی از تصادفات اتخاذ شده است.