فراروـ چیز کیک یکی از انواع شیرینیهای مدرن است که مواد میانی آن از پنیر خامهای تشکیل شده است و پایه بیسکوییت یا کیک دارد. چیز کیکها شیرینیهای بسیار لذیذ و پر طرفداری هستند و در انواع میوهای، شکلاتی، وانیلی و... تهیه میشوند. چیز کیک را با دو روش پختن داخل فر و یا بدون نیاز به پختن و به صورت یخچالی آماده میکنند. چیز کیک زعفرانی نوعی چیز کیک بسیار خوشمزه است که از ترکیب مواد چیز کیک با زعفران تهیه میشود و طعمی جدید و متفاوت دارد. اگر به دنبال درست کردن کیکهای متفاوت و خوشمزه در منزل هستید، حتما این مطلب را دنبال کنید، چون میخواهیم طرز تهیه چیز کیک زعفرانی متفاوت و خوشمزه را با شما به اشتراک بگذاریم، پس با ما همراه باشید.
بیسکوییت ساقه طلایی: ۱ بسته
کره: ۲ قاشق غذاخوری سرپر
مواد لازم برای لایه میانی
پنیر خامهای: ۲۰۰ گرم
خامه صبحانه: ۷۰ گرم
زعفران دم کرده غلیظ: به میزان لازم
پودر ژلاتین: ۱ قاشق غذاخوری سرپر
شکر: ۲ قاشق غذاخوری
پودر پسته: به میزان دلخواه
برای درست کردن این چیز کیک خوشمزه ابتدا بیسکوییتهای ساقه طلایی را با گوشتکوب بکوبید یا با دستگاه آسیاب کاملا پوره کنید. کف قالب مورد نظرتان (ترجیحا کمربندی) کاغذ روغنی پهن کنید. پوره بیسکوییت را با کره آب شده مخلوط کنید و خوب هم بزنید تا با هم مخلوط شوند. پوره بیکسوییت و کره را کف قالب بریزید و با دست خوب فشار بدهید تا منسجم شود. برای درست کردن لایه میانی کافی است پنیر خامهای، خامه صبحانه، زعفران دم کرده و شکر را داخل یک کاسه مناسب بریزید و حدودا ۱ دقیقه هم بزنید تا مواد کاملا با هم مخلوط شوند. پودر ژلاتین را با ۲ قاشق غذاخوری آب سرد مخلوط کنید و روی بخار کتری بگذارید تا به روش بن ماری کاملا حل و شفاف شود. حالا ژلاتین آب شده را به مایه پنیری اضافه کنید و هم بزنید. مایه پنیری را روی لایه بیسکوییتی بریزید و با پشت قاشق صاف کنید. روی چیز کیک را با پودر پسته تزیین کنید. حالا قالب را به مدت ۴ تا ۵ ساعت داخل یخچال بگذارید تا چیز کیک ببندد. در این مرحله چیز کیک زعفرانی خوشمزه ما آماده سرو است، نوش جان.
نکات مهم
ـ پنیر ماسکارپونه پنیر مخصوصی است که برای تهیه چیز کیک و دسرهای پنیری از آن استفاده میشود که نمک ندارد و بافت آن برای تهیه کیک و دسر مناسب است. از آنجا که پنیر ماسکارپونه در همه فروشگاههای مواد غذایی در دسترس نیست، میتوانید به جای آن از پنیرهای خامهای معمولی مانند پنیر ویلی استفاده کنید که کم نمک باشند، همچنین چربی کمتری داشته باشند.
ـ ژلاتین مادهای بدون رنگ و مزه است و از کلاژن گرفته میشود که در بخشهایی از بدن حیوانات وجود دارد. برای حل کردن پودر ژلاتین همیشه از روش بنماری استفاده کنید. به این صورت که ظرف حاوی پودر ژلاتین و آب را روی بخار آب جوش بگذارید. توجه داشته باشید که اگرژلاتین را در دمای خیلی بالا آب کنید، بوی بدی از آن متساعد خواهد شد. همچنین یک قاشق غذاخوری پودر ژلاتین معادل ۴ ورق ژلاتین است. پودر ژلاتین را باید در یک ظرف در بسته و حتماً در مکان خشک و خنک نگهداری کنید. پس از اینکه بسته حاوی پودر ژلاتین را باز کردید، تا ۶ ماه فرصت استفاده از آن را دارید و بعد از این مدت خاصیت خود را از دست خواهد داد.
ـ همیشه سعی کنید از زعفران دم کرده غلیظ استفاده کنید؛ چون هرقدر زعفران را با آب بیشتری دم کنید، کمرنگتر میشود و مجبور میشوید برای به دست آوردن رنگ دلخواهتان از زعفران بیشتری استفاده کنید؛ بنابراین نحوه دم کردن زعفران بسیار مهم است. برای دم کردن زعفران ابتدا زعفران را بدون اضافه کردن شکر یا قند کاملاً پودر کنید. بعد به ازای ۱ قاشق چایخوری زعفران ۲ قاشق سوپخوری آب جوش و ۲ تکه یخ به آن اضافه کنید. افزودن یخ باعث میشود به زعفران شوک وارد شود و رنگ بیشتری پس بدهد. زعفران را در ظرف دردار در فریزر نگهداری کنید و موقع استفاده اجازه بدهید در دمای محیط یخ زدایی شود. پس از هر بار استفاده دوباره زعفران باقی مانده را داخل فریزر قرار دهید. حواستان باشد زعفرانی که استفاده میکنید، تقلبی نباشد. برای اینکه بفهمید زعفران تقلبی یا خالص است. زعفران را بین انگشتتان بگذارید و فشار بدهید. اگر روغن پس نداد؛ یعنی خالص است. زعفرانهای تقلبی معمولاً براق هستند.