دریایی از گوشت قرمز وارد شد

گسترش نیوز چهارشنبه 13 فروردین 1404 - 08:32
توزیع گوشت گوساله گرم وارداتی در مشهد آغاز شد.

رئیس نظارت و بازرسی جهاد کشاورزی مشهد گفت: با توجه به افزایش تقاضا در بازار جهت تأمین نیاز زائران و شهروندان اولین محموله گوشت وارد مشهد شد.

ناصر غفاری مقدم با اشاره به ورود ۲۰ تن گوشت گرم گوساله وکیوم از مبدأ کشور برزیل اظهار کرد: با توجه به افزایش تقاضا در بازار جهت تأمین نیاز زائران و شهروندان یازدهم فروردین ماه اولین محموله گوشت وارد مشهد شد.

رئیس نظارت و بازرسی جهاد کشاورزی مشهد تصریح کرد: اولین محموله گوشت با هماهنگی دامپزشکی و حضور بازرسین مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان مشهد فک پلمب و آماده قطعه کاری شد.

وی افزود: پیرو مصوبات کارگروه تنظیم بازار شهرستان توزیع محموله فوق در بسته‌های دو کیلوگرمی مصرف خانوار در مناطق حاشیه شهر توسط خودروهای سیار یخچال دار با نرخ مصوب دولتی و یارانه‌ای از امروز آغاز شده است.

غفاری مقدم بیان کرد: بازرسی مستمر از سالن‌های قطعه کاری و مراکز توزیع کالا، کنترل قیمت و خدمات مرتبط تأمین محصولات، برخورد قانونی با متخلفان و فعالیت سامانه ۱۲۴ برای دریافت گزارش‌های مردمی از جمله اقدامات تیم نظارت و بازرسی جهاد است.

واردات ۲۰۰ هزار تن گوشت در سال ۱۴۰۳ و چالش قیمت‌های داخلی

منصور پوریان، رئیس شورای تأمین دام کشور، از ادامه واردات گوشت قرمز توسط دولت در سال ۱۴۰۴ خبر داد. او با اشاره به میزان نیاز کشور به گوشت قرمز، توضیح داد: سالانه حدود یک میلیون تا یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن گوشت قرمز در کشور مصرف می‌شود، در حالی که تولید داخلی تنها ۹۲۰ هزار تن است. این میزان، شامل لاشه با استخوان است، اما پس از فرآوری و جداسازی استخوان، مقدار گوشت خالص به حدود ۷۵۰ تا ۸۰۰ هزار تن کاهش می‌یابد. بنابراین، کشور با کمبود حدود ۲۵۰ هزار تن گوشت قرمز مواجه است که برای جبران آن، واردات ضروری به نظر می‌رسد.

نقش واردات در صنایع فرآوری و سازمان‌های مصرف‌کننده

پوریان در ادامه به افزایش مصرف گوشت در صنایع فرآوری اشاره کرد و گفت: در سال‌های اخیر، میزان استفاده واحدهای تولیدکننده فرآورده‌های گوشتی مانند سوسیس و کالباس از گوشت قرمز افزایش یافته است. این واحدها عمدتاً از گوشت‌های وارداتی هندی به‌عنوان ماده اولیه استفاده می‌کنند و در صورت کاهش واردات، ممکن است برای تأمین نیاز خود به دام‌های مولد روی بیاورند که در نهایت منجر به کاهش جمعیت دام مولد کشور خواهد شد، اتفاقی که برای آینده صنعت دامپروری مطلوب نیست.

علاوه بر این، بخش‌هایی مانند پادگان‌ها، زندان‌ها و واحدهای آموزشی نیز از جمله مصرف‌کنندگان بزرگ گوشت وارداتی هستند که عمدتاً از گوشت منجمد استفاده می‌کنند. بنابراین، استمرار واردات برای تأمین نیاز این بخش‌ها نیز ضروری است.

گوشت-تنظیم بازار

به گفته پوریان، در سال ۱۴۰۳ حدود ۲۰۰ هزار تن گوشت قرمز وارد کشور شد. او تأکید کرد که عمده مصرف‌کنندگان گوشت تولید داخل، خانوارها و رستوران‌ها هستند که برای تأمین گوشت مورد نیاز آن‌ها تنها می‌توان بر دام‌های کشتاری حساب کرد، نه کل جمعیت دامی کشور.

با وجود افزایش عرضه گوشت قرمز، هم از طریق تولید داخل و هم از طریق واردات، همچنان قیمت گوشت داخلی با قدرت خرید بسیاری از مردم همخوانی ندارد و به‌عنوان یک کالای گران محسوب می‌شود. این موضوع نشان می‌دهد که سیاست‌های حمایتی و تنظیم بازاری همچنان باید ادامه داشته باشد تا تأثیر مثبتی بر کاهش قیمت‌ها و افزایش دسترسی مصرف‌کنندگان به این کالای اساسی داشته باشد.

کدخبر: 349909 سارا سمیع شمس

منبع خبر "گسترش نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.