TSMC ثبت سفارش تراشه‌های ۲ نانومتری را آغاز کرد؛ غول‌های فناوری در صف

دیجیاتو چهارشنبه 13 فروردین 1404 - 09:02
پیش‌بینی می‌شود که تراشه A20 اپل در آیفون ۱۸ و اسنپدراگون ۸ الیت نسل ۳ اولین محصولاتی باشند که با فرایند ۲ نانومتری ساخته می‌شوند. The post TSMC ثبت سفارش تراشه‌های ۲ نانومتری را آغاز کرد؛ غول‌های فناوری در صف appeared first on دیجیاتو.

شرکت TSMC طبق برنامه‌ریزی قبلی، ثبت سفارش برای ویفرهای ۲ نانومتری را از تاریخ اول آوریل آغاز کرده است و مشتریان بزرگی مثل اپل از همین حالا می‌توانند این محصول را برای ساخت تراشه‌های خود سفارش دهند.

فناوری ساخت ۲ نانومتری تراشه چه تأثیری روی صنعت فناوری دارد؟

شرکت تایوانی TSMC در گذشته اعلام کرده بود که فرایند ثبت سفارش برای ویفرهای ۲ نانومتری از ابتدای ماه آوریل آغاز خواهد شد. اکنون این شرکت به وعده خود عمل کرده است و مشتریان می‌توانند سفارش‌های خود را با مبلغ ۳۰ هزار دلار به ازای هر قطعه ویفر به ثبت برسانند.

جدیدترین گزارش‌ها ادعا دارند که دو کارخانه TSMC به تجهیزات لازم برای ساخت ویفرهای ۲ نانومتری مجهز شده‌اند و ظرفیت تولید ۵۰ هزار قطعه در ماه را ارائه می‌کنند. همچنین پیش‌بینی می‌شود که ظرفیت تولید در سال جاری افزایش پیدا کند و ممکن است تا پایان ۲۰۲۵ به ۸۰ هزار قطعه برسد. البته برخی منابع، ظرفیت فعلی را کمتر اعلام کرده‌اند و تخمین می‌زنند که این مقدار فعلاً تنها ۳۰ هزار قطعه در ماه است.

کارخانه Hsinchu یکی از مراکز تولید ویفرهای ۲ نانومتری شرکت TSMC است که ظرفیت تولید آن از ۳ هزار قطعه به ۸ هزار قطعه در اواسط ۲۰۲۴ افزایش پیدا کرد. این شرکت در نظر دارد تا ظرفیت کارخانه مذکور را تا پایان ۲۰۲۵ به ۲۲ هزار قطعه افزایش دهد. منابع ناشناس خبر داده‌اند که اکنون تعداد زیادی از مشتریان، برای خرید ویفرهای جدید به صف شده‌اند؛ اما نام دقیق آنها را اعلام نکرده‌اند.

اپل در گذشته یکی از مهم‌ترین مشتریان محصولات TSMC بوده است و معمولاً اولین شرکتی است که فرایند تولید جدید این شرکت تایوانی را در دستگاه‌های خود به کار می‌برد. به همین دلیل انتظار می‌رود که تراشه‌های ۲ نانومتری برای اولین‌بار در گوشی‌ها و لپ‌تاپ‌های اپل حضور پیدا کنند و پیش‌بینی می‌شود آیفون ۱۸ با تراشه A20 در اواسط سال ۲۰۲۶ با این فناوری عرضه شود. همچنین گفته شده است که تراشه اسنپدراگون ۸ الیت نسل ۳ کوالکام هم با فرایند ساخت ۲ نانومتری تولید می‌شود؛ اما هنوز مشخص نیست که در چه دستگاه‌هایی مورد استفاده قرار خواهد گرفت.

منبع خبر "دیجیاتو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.