ChatGPT حالا به‌راحتی می‌تواند رسیدهای جعلی بسازد

دیجیاتو چهارشنبه 13 فروردین 1404 - 09:32
نمونه‌ای از یک رسید جعلی در فرانسه، نگرانی‌ها درباره سوءاستفاده از این فناوری را افزایش داده است. The post ChatGPT حالا به‌راحتی می‌تواند رسیدهای جعلی بسازد appeared first on دیجیاتو.

اخیراً چت‌جی‌پی‌تی یک قابلیت تولید تصویر جدید را به‌عنوان بخشی از مدل 4o معرفی کرده است که در تولید متن داخل تصاویر بسیار خوب عمل می‌کند و می‌تواند رسیدهای جعلی طبیعی بسازد. افراد مختلف از این قابلیت برای ایجاد رسیدهای جعلی رستوران استفاده می‌کنند که می‌تواند ابزاری دیگر به مجموعه گسترده فناوری‌های دیپ‌فیک هوش مصنوعی اضافه کند که توسط کلاهبرداران به کار می‌رود.

«دیدی داس»، سرمایه‌گذار و کاربر فعال شبکه‌های اجتماعی، در شبکه اجتماعی ایکس، تصویری از یک رسید جعلی مربوط به یک استیک‌هاوس واقعی در سان‌فرانسیسکو منتشر کرد که به گفته او، با مدل 4o ایجاد شده است.

کاربران دیگر نیز موفق به بازتولید نتایج مشابه شدند، از جمله رسیدهایی که لکه‌های غذا یا نوشیدنی داشتند تا واقعی‌تر به نظر برسند.

استفاده از ChatGPT برای تولید رسیدهای جعلی

در فرانسه، یک کاربر در لینکدین تصویری از یک رسید جعلی چروک‌دار منتشر کرد که با هوش مصنوعی برای یک رستوران زنجیره‌ای ایجاد شده بود که بسیار طبیعی به نظر می‌رسد.

استفاده از چت‌جی‌پی‌تی برای تولید رسیدهای جعلی

کاملاً واضح است که امکان ایجاد رسیدهای جعلی به‌سادگی، فرصت‌های بزرگی را برای کلاهبرداری فراهم می‌کند. تصور استفاده از این فناوری توسط افراد سودجو برای دریافت بازپرداخت هزینه‌های جعلی چندان دشوار نیست.

به گفته «تایا کریستینسون»، سخنگوی OpenAI، تمامی تصاویری که توسط چت‌جی‌پی‌تی ایجاد می‌شوند، شامل متادیتایی هستند که نشان می‌دهد این تصاویر با استفاده از این ابزار ساخته شده‌اند. او تأکید کرد که اوپن‌ای‌آی در صورت مشاهده نقض سیاست‌های استفاده از سوی کاربران، اقدامات لازم را انجام می‌دهد و همواره از بازخوردها و موارد استفاده واقعی برای بهبود عملکرد و افزایش امنیت مدل‌های خود بهره می‌برد.

بااین‌حال، این سؤال مطرح است که چرا ChatGPT اساساً امکان ساخت رسیدهای جعلی را فراهم می‌کند و آیا این قابلیت با سیاست‌های استفاده OpenAI، که صراحتاً کلاهبرداری را ممنوع کرده است، تناقض دارد یا خیر.

کریستینسون می‌گوید هدف اوپن‌ای‌آی ارائه بیشترین میزان آزادی خلاقانه به کاربران است. او همچنین اشاره کرد که رسیدهای جعلی ساخته‌شده با هوش مصنوعی لزوماً برای مقاصد متقلبانه استفاده نمی‌شوند، بلکه می‌توانند در زمینه‌های مختلفی مانند آموزش سواد مالی، خلق آثار هنری اوریجینال، طراحی تبلیغات و سایر کاربردهای خلاقانه مورد استفاده قرار گیرند.

منبع خبر "دیجیاتو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.