صادر کننده سوخت می‌شویم؟

فرارو چهارشنبه 13 فروردین 1404 - 12:32
مدیرعامل پیشین شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی، گفت: بعید است که بتوانیم در برنامه هفتم و حتی برنامه هشتم به صادرات فرآورده برسیم.

عباس کاظمی اظهار داشت: اگر بتوانیم بالانس را صفر کنیم، می‌توانیم وارد فاز صادرات سوخت هم بشویم، البته اختیارمان دست مصرف‌کننده است.

به گزارش ایلنا، وی درباره راهکار‌های تامین سوخت نیروگاهی برای سال آینده اظهار داشت: سال به سال به دلایل مختلف مصرف زیاد می‌شود و قطعا سال آینده نیز برای تامین سوخت چالش امسال را خواهیم داشت. زیرا مصرف کنترل نشده و راندمان تغییری نمی‌کند و پالایشگاه جدید هم وارد مدار سرویس نمی‌شود، بنابراین چالش ناترازی علی‌القاعده سال آینده هم ادامه دارد. ضمن اینکه سالانه ۵ تا ۶ درصد هم به مصرف اضافه می‌شود.

وی تاکید کرد: در حوزه بنزین هم سالانه ۶ تا ۷ درصد به مصرف اضافه می‌شود و قرار نیست پالایشگاه بنزین‌ساز هم وارد مدار تولید شود بنابراین مهم‌ترین راهکار کنترل مصرف است.

مدیر عامل پیشین شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی درباره اولویت واردات و یا احداث پالایشگاه جدید گفت: اگر بتوانیم سرمایه‌گذاری کنیم احداث پالایشگاه جدید منطقی‌تر است، زیرا هم ایجاد دارایی و اشتغال می‌شود و هم اینکه تکنولوژی وارد کشور می‌شود، به عبارت دیگر سرمایه‌گذاری برای تولید در داخل کشور قطعا بر واردات ارجح است. باید توجه داشت که واردات مُسَکِن است و سریع مسئله را حل کنیم، اما اگر پالایشگاه احداث کنیم هم تکنولوژی وارد کشور شده و هم اشتغالزایی می‌شود بنابراین توصیه می‌شود که داخل کشور پالایشگاه ساخته شود.

وی خاطرنشان کرد: اگر بتوانیم بالانس را صفر کنیم می‌توانیم وارد فاز صادرات سوخت هم بشویم. البته اختیارمان دست مصرف‌کننده است باید بدانیم که چه میزان مصرف افزایش پیدا می‌کند تا بتوانیم مازاد را صادر کنیم.

کاظمی یادآور شد: واقعیت این است که اگر اوضاع اقتصادی بهبود پیدا کند مصرف نیز بالا می‌رود، اکنون با رشد ۳ درصدی اقتصاد وضعیت مسافرت‌ها به این اندازه است اگر به رشد ۸ درصدی برسیم قطعا تعداد سفر‌ها نیز بیشتر می‌شود. در هر حال بعید است که بتوانیم در برنامه هفتم و حتی برنامه هشتم به صادرات فرآورده برسیم.

منبع خبر "فرارو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.