نخستین تصاویر ماموریت فضایی «فرم۲» از قطب‌های زمین

فرارو چهارشنبه 13 فروردین 1404 - 21:27
اولین انسان‌هایی که بر فراز قطب شمال و جنوب زمین سفر کرده‌اند در حال ارسال تصاویری از این پرواز فضایی خود هستند و مناظری که آنها ثبت کرده‌اند، باورنکردنی است.

شرکت خصوصی فضایی اسپیس‌ایکس، ماموریت خصوصی فرم ۲ (Fram ۲) را در روز دوشنبه (۳۱ مارس) پرتاب کرد و گروهی متشکل از چهار نفر از تازه کار‌ها را به مداری فرستاد که پیش از این توسط فضانوردان از آن بازدید نشده بود. سرنشینان این ماموریت سوار بر کپسول رزیلینس (Resilience) در مداری قطبی به دور سیاره بر فراز برخی از دورافتاده‌ترین مناطق زمین پرواز کردند.

به گزارش ایسنا به نقل از اسپیس، پرتاب ماموریت فرم ۲ در روز دوشنبه در ساعت ۲۱ و ۴۶ دقیقه به وقت منطقه زمانی شرقی رخ داد. اکنون، سرنشینان فرم ۲ که به راحتی در مدار قرار گرفته‌اند، شروع به ارسال تصاویر منحصر‌به‌فرد خود از فضا کرده‌اند.

فرماندهی فرم ۲ بر عهده چان وانگ (Chun Wang) از شرکتی است که بودجه این ماموریت را تامین کرده است. وانگ به همراه جنیک میکلسن (Jannicke Mikkelsen) از نروژ که به عنوان فرمانده این وسیله نقلیه خدمت می‌کند و خلبان این ماموریت رابعا روجی (Rabea Rogge) از آلمان و متخصص ماموریت و افسر پزشکی استرالیایی اریک فیلیپس (Eric Phillips) در فضا حضور دارد.

وانگ مدت کوتاهی پس از رسیدن به مدار در پستی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «امروز، ما تبدیل به ۶۸۱‌امین انسان‌هایی شدیم که بر فراز خط کارمان پرواز کردیم و ۶۲۶‌امین انسان‌هایی هستیم که به دور زمین می‌چرخند.

اوایل صبح روز سه‌شنبه، اسپیس‌ایکس ویدئویی را به اشتراک گذاشت که پنجره گنبدی شکل گنبد فضاپیما را بر فراز یکی از قطب‌های زمین نشان می‌داد.

این ماموریت نام خود را از یک کشتی دریانوردی نروژی در اوایل قرن بیستم به نام «فرم» گرفته است که به دلیل اکتشافات خود در مناطق قطب شمال و قطب جنوب شناخته شده است.

امید می‌رود که ماموریت فرم ۲ نیز با انجام نزدیک به دوجین آزمایش علمی که برای انجام در مدار زمین برنامه‌ریزی شده است، مطابق با نمونه قبلی و همنام خود عمل کند. یکی از این موارد شامل اولین تلاش برای پرورش قارچ در فضا است. فضانوردان همچنین قصد دارند اولین تصاویر اشعه‌ایکس از بدن انسان را در مدار ثبت کنند.

انتظار می‌رود فرم ۲ برای دو تا چهار روز آینده در مدار باقی بماند. در پایان ماموریت این کپسول فضایی یک ورود مداری برای فرود در اقیانوس آرام انجام خواهد داد.

منبع خبر "فرارو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.