واکنش کشورها به تعرفه های جدید ترامپ

اقتصادنیوز پنج شنبه 14 فروردین 1404 - 08:24
اعمال تعرفه های جدید رئیس جمهور آمریکا بر ورود کالاها از کشورهای مختلف به واشنگتن با موج منفی کشورها روبه رو شد.

به گزارش اقتصادنیوز به نقل از مهر، مقامات انگلیسی تأکید کرده‌اند که این کشور هیچ تمایلی به اعمال تعرفه‌های گمرکی ندارد، اما آنها معتقدند که اعمال تعرفه‌های کمتر از سایر کشورها، برای حفظ منافع اقتصادی لازم است.

الجزیره قطر گزارش داد، به گفته یک مقام دولتی انگلیسی، اختلاف بین تعرفه‌های ۱۰٪ و ۲۰٪ می‌تواند منجر به از دست دادن هزاران شغل شود.

وی افزود که انگلیس به مذاکرات خود ادامه خواهد داد و بر مذاکرات تجاری پایدار تأکید دارد.

وزیر تجارت و صنعت انگلیس نیز اعلام کرد که این کشور همواره تلاش خواهد کرد تا منافع شرکت‌ها و مصرف‌کنندگان انگلیسی را حفظ کند.

وی اظهار داشت که مذاکرات با ایالات متحده بر تقویت روابط اقتصادی تمرکز دارد و انگلیس به دنبال دستیابی به یک توافق با ایالات متحده است.

وزیر تجارت و صنعت انگلیس همچنین افزود که هیچ‌کس تمایلی به آغاز جنگ تجاری ندارد و بریتانیا تمام تلاش خود را برای دفاع از منافع ملی خواهد کرد.

سازمان صنایع انگلیس نیز نسبت به تصمیم ترامپ برای اعمال تعرفه ۱۰ درصدی بر صادرات بریتانیا واکنش نشان داده و آن را خسارت‌بار و ناامیدکننده خوانده است.

این هیئت اعلام کرد که این تصمیم تأثیرات مخربی بر بخش تولیدی بریتانیا خواهد داشت.

استرالیا

نخست‌وزیر استرالیا نیز در این باره تأکید کرد که این کشور به دنبال حل و فصل بحران است و با ایالات متحده اتحاد دارد.

وی اضافه کرد که استرالیا برای حفظ امنیت کشاورزی خود کوتاه نخواهد آمد و این اقدامات ترامپ می‌تواند به بی‌ثباتی اقتصادی جهانی منجر شود.

نخست‌وزیر استرالیا همچنین اظهار داشت که تعرفه‌های گمرکی آمریکا کاملاً غیرقابل توجیه است.

آمریکا

رئیس مجلس نمایندگان آمریکا نیز در واکنش به تعرفه‌ها گفت: ترامپ پیامی روشن ارسال کرده و این تعرفه‌ها باعث می‌شود که آمریکا دیگر از نظر تجاری استثمار نشود.

وی افزود که این تعرفه‌ها به تجارتی عادلانه‌تر تبدیل خواهند شد و فرصت‌های برابر برای کارگران آمریکایی ایجاد خواهند کرد.

وزیر خزانه‌داری آمریکا نیز ادعا کرد: رئیس‌جمهور ترامپ "اعلام استقلال اقتصادی" برای مردم آمریکا را امضا کرده است.

وی افزود که این تعرفه‌های گمرکی تاریخی زمینه را برای ایجاد فرصت‌های برابر برای کارگران آمریکایی فراهم خواهد کرد.

اسکات بسنت همچنین مدعی شد که تعرفه‌های گمرکی جدید که ترامپ اعمال کرده است، نویدبخش دوران جدیدی از قدرت اقتصادی برای آمریکا هستند.

این تصمیمات به ادعای وزیر خزانه‌داری آمریکا، به‌طور مستقیم به تقویت اقتصاد داخلی و ایجاد فرصت‌های بیشتر برای نیروی کار آمریکایی منجر خواهند شد.

ایرلند

این مقام ایرلندی نیز با ابراز تأسف از اعلام تعرفه‌ها توسط ترامپ گفت: این اقدامات به هیچ وجه به نفع هیچ‌کس نخواهد بود و موجب آسیب به مصرف‌کنندگان و تهدید اشتغال خواهد شد.

وی همچنین افزود که ایرلند به همراه شرکای اروپایی خود این وضعیت را بررسی و بهترین راه‌حل را برای مقابله با آن جست‌وجو خواهد کرد.

ایتالیا

نخست‌وزیر ایتالیا اظهار داشت: تعرفه‌های گمرکی وضع‌شده توسط آمریکا اشتباه است و تأکید کرد که ایتالیا امیدوار است با همکاری واشنگتن و کشورهای اروپایی، از وقوع جنگ تجاری جلوگیری شود.

وی هشدار داد که چنین جنگی می‌تواند به تضعیف غرب منجر شود.

همچنین وزیر امور خارجه ایتالیا با اشاره به اهمیت جلوگیری از جنگ تجاری گفت: این کشور در حال همکاری با شرکای اروپایی خود برای یافتن یک پاسخ مشترک است.

وی اعلام کرد که این کشور نیاز به مذاکرات سازنده دارد که نگرانی‌های آمریکا را در نظر بگیرد و در عین حال منافع اروپا را حفظ کند.

وزیر امورخارجه ایتالیا افزود که این مذاکرات باید به گونه‌ای پیش رود که منافع دو طرف را در نظر بگیرد.

دانمارک

وزیر امور خارجه دانمارک نیز با ابراز تأسف از وضعیت موجود گفت: نگرانی‌های زیادی درباره تهدید منافع تجارت جهانی به دلیل جنگ تجاری ناخواسته‌ای که اروپا درگیر آن است، وجود دارد.

وی این وضعیت را برای اروپا نگران‌کننده و مضر دانست.

کانادا

نخست وزیر کانادا گفت: دولت کانادا با تعرفه‌های گمرکی آمریکا مقابله و از کارگران و صنایع کانادایی محافظت خواهد کرد.

وی اعلام کرد: کشورش با تعرفه‌های آمریکا مقابله کرده و قوی‌ترین اقتصاد را در گروه هفت خواهد ساخت.

مدیران ارشد اجرایی آمریکا

گروهی از مدیران ارشد اجرایی آمریکا هشدار دادند که تعرفه‌های گمرکی جدید خطر آسیب رساندن به تولیدکنندگان، کارگران و صادرکنندگان این کشور را به همراه دارد.

این گروه از دولت ترامپ و شرکای تجاری آمریکا خواستند که به توافق‌هایی دست یابند که این تعرفه‌های جدید را لغو کند.

از سوی دیگر، پایگاه خبری آکسیوس آمریکا نیز اعلام کرد: مجلس سنای این کشور به دنبال آن است که دستور ترامپ برای اعمال تعرفه علیه کانادا را لغو کند.

کره جنوبی

وزیر دارایی کره جنوبی نیز در این خصوص تأکید کرد: دولت سئول برای مذاکره با واشنگتن درباره تعرفه‌های گمرکی متقابل تلاش خواهد کرد.

چین

وزارت تجارت چین در واکنش به اعمال تعرفه‌های ترامپ اعلام کرد: از آمریکا می‌خواهیم که تعرفه‌های گمرکی را فوراً لغو و اختلافات خود را از طریق گفت‌وگو با شرکای تجاری حل کند.

برزیل

پارلمان برزیل نیز قانونی را تصویب کرد که امکان مقابله با تعرفه‌های گمرکی اعمال‌شده از سوی ترامپ را فراهم می‌کند.

ژاپن
وزیر تجارت ژاپن در واکنش به این اقدام ترامپ گفت: اعمال تعرفه‌های گمرکی از سوی آمریکا بسیار تأسف‌بار است.

تایلند
نخست‌وزیر تایلند نیز در این خصوص گفت: برنامه‌ای قوی برای مقابله با تعرفه‌های گمرکی ترامپ داریم و به دنبال مذاکره هستیم.

منبع خبر "اقتصادنیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.