چرا ایرانی‌ها از آمریکا نمی‌ترسند؟ / قاسم سلیمانی هنوز هم نگاهبان ایران است

مشرق نیوز پنج شنبه 14 فروردین 1404 - 08:32
تجربه آمریکا از عملی کردن تهدیدات خود علیه ایران هرگز بیش از قضایای وعده صادق، شکست اوکراین، مقاومت یمن، حمله یواشکی به پایگاه متروکه شعیرات و البته عملیات عین‌الأسد نخواهد بود.

سرویس سیاست مشرق- بر خلاف توهمات فضای مجازی و تقلای عده ای برای خائف نشان دادن مردم ایران بواسطه تهدیدات اخیر آمریکا اما واقعیت های روز کشور، شور و نشاط شب عید و جشن های سنتی نشان داد که ایرانی ها اگرچه نسبت به اخبار روز حساس هستند اما از آمریکا نمی ترسند.

جشن روز طبیعت در تمام شهرها و روستاهای کشور با نشاط هرچه تمام تر برگزار شد و خانواده‌های زیادی به گردش محیطی رفتند، خبرهای خوب مربوط به بارش های گسترده در ایران همچنان در خبرگزاری ها منتشر می شود و در بحث اقتصادی نیز نه تنها اجرای قانون کالابرگ از سوی دولت با استقبال مردم مواجه شده بلکه خبرهای مهمی پیرامون کاهش تورم ۴۰ درصدی ایران که به زودی نرخ سالانه آن اعلام خواهد شد نیز در راه است.

اما چرا اقتصاد و اجتماع ایران نسبت به تهدیدات آمریکا حالت بیتفاوتی دارد و متلاطم نمی شود؟

پاسخ را باید در واقعیت هایی جستجو کرد که طی ماه های اخیر به وقوع پیوسته‌اند و هریک به نوبه خود موجب افزایش اعتماد به نفس ایرانی ها و اعتماد بیشتر آنها به تدابیر حاکمیت کشور شده است.

در اشاره به واقعیت های پیش‌گفته می توان به تقلاهای اسرائیل در پاسخ به عملیات های وعده صادق ۱ و ۲ ایران اشاره کرد که عملا برای ایرانی ها آب را از آب تکان نداد.

این بی خاصیتی عملیات های اسرائیل در حالی بود که صهیونیست ها عملا بیش از ۱۵ سال بود که ایران را به بهانه های مختلف مورد تهدید نظامی قرار می دادند اما دست آخر مشخص شد که کوه تهدیدات آنان موش می زاید و ایران اسلامی بیدی نیست که به این بادها بلرزد.

طبعا نمی توان اثر این مقایسات عقلانی و نتایج آنرا در نزد مردم ایران انکار کرد!

از طرفی نبرد اوکراین و روسیه که با شکست های واضح اوکراین همراه شده نیز اعتماد به نفس ایرانی ها را به شدت تقویت کرده است. چه اینکه طرف پیروز این نبرد یعنی روسیه از حمایت ایران برخوردار بود و همه اذعان دارند که تجهیزات ایرانی موجب توفیقات روسیه شد. در سمت منهزم یعنی اوکراین نیز آمریکا و کشورهای اروپایی به عنوان متحد حضور داشتند که البته کاری از پیش نبردند.

این روزها مردم و بویژه جوانان ایرانی از خود می پرسند که اوکراین چگونه با تسلیحات تمام پشتیبانان اروپایی و آمریکایی خود اما از عهده پهپادهای شاهد ایرانی برنیامد و نتیجه را به روسیه واگذار کرد؟

مورد بعدی نیز حمله ناشیانه آمریکا به کشور یمن است که پوشالی بودن مترسک آمریکایی را بیش از پیش هویدا کرد.

یمن نه تنها در مقابل حملات آمریکا فلج نشده بلکه فعالیت های روتین خود در حمایت از مقاومت فلسطینی را همچنان انجام می دهد و علاوه بر آن کشتی های نظامی آمریکا را نیز آماج حملات خود قرار داده است.

این در حالی است که ترامپ، رئیس جمهور آمریکا در سخنان خود پیرامون حملات به یمن از این گفته بود که حملات ما بینظیر است، یمنی ها حذف شده اند و ...

در این بین البته برخی وسواسان خناس نیز از تکرار تجربه غزه در مقابل حملات اسرائیل یا آمریکا حرف می زنند که این مقایسه هیچ پایه عقلانی و درستی ندارد زیرا جغرافیا، قدرت نظامی، تسلیحات، توان پدافند ضد هوایی، جمعیت و نفوذ بین المللی ایران به هیچ وجه قابل مقایسه به غزه نیست.

بماند که برخی معتقدند سرنوشت کشتار و نیستی برای کسی نوشته خواهد شد که به ایران اسلامی حمله کند و یا بر خلاف منافع ایران گام بردارد. سخنی که در تجربه محو داعش، اتمام نبرد بوسنی و اتمام جنگ ۸ ساله نیز اثبات شد.

چرا ایرانی‌ها از آمریکا نمی‌ترسند؟ / قاسم سلیمانی هنوز هم نگاهبان ایران است

تصویری از عملیات وعده صادق ایران علیه اسرائیل

در ادامه واقعیت های پیش گفته همچنین باید به تجربه مهم "حمله ترامپ به پایگاه شعیرات سوریه در سال ۲۰۱۷" اشاره کرد. ترامپ در این پرونده نیز مدتها به تهدید کشور سوریه پرداخت و به این کشورِ درگیر جنگ؛ وعده یک عملیات مهم و بنیان برافکن را داد اما آن عملیات مهم و سهمگین؛ عملا به شلیک چند موشک در نیمه شب به یک پایگاه بی اهمیت در سوریه تبدیل شد که هیچ تأثیری در تغییر معادلات سوریه و یا بر هم خوردن معادلات ذهنی مردم این کشور که از قضا درگیر جنگ هم بودند، نداشت.

تجربه شعیرات نشان داد آمریکا نه تنها از ایران که از بازوان ایران در یک کشور ثالث نیز می ترسد و توان یک عملیات بزرگ و تعیین کننده حتی در قبال یک کشور ضعیف و درگیر جنگ که ایران در آن حضور دارد را هم ندارد.

اگر واقعیت های پیش گفته را کنار یکدیگر قرار دهیم؛ نتیجه ای که به دست می آید؛ نامهم و یا پوشالی بودن تهدیدات آمریکاست.

این واقعیت ها موجب شده که ایرانی ها عملا گزینه جنگ را جدی نگیرند و تنها چیزی که توانسته توجهات را به خود جلب کند، هیجان خبری ماجراست نه ترس از توهماتی مثل مرگ یا جنگ یا انهدام!

در بحث هیجان خبری تهدیدات آمریکا و جنون شخص آقای ترامپ نیز باید تصریح کرد که معادلات واقعی هرگز از هیجانات پیروی نمی کنند و تجربه آمریکا از عملی کردن تهدیدات خود علیه ایران هرگز بیش از واقعیت های پیش‌گفته در قضایای وعده صادق، شکست اوکراین، مقاومت یمنی ها و حمله یواشکی به پایگاه متروکه شعیرات نخواهد بود.

بماند که ایرانیها تجربه عملیات موشکی ایران علیه پایگاه آمریکایی عین الأسد را نیز در کنار سایر واقعیت های بالا در نظر دارند و می دانند که در تقابل احتمالی ایران و آمریکا؛ کسی که چَک آخر و تعیین کننده را خواهد زد، ایران است.

ایرانی‌ها معتقدند این وعده شهید قاسم سلیمانی است و او در وعده هایش صادق بود.

منبع خبر "مشرق نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.