ترامپ بر واردات امریکا از 100 کشور جهان تعرفه اعمال کرد. این تعرفه علیه واردات، کشورهای زیاد و مختلفی را شامل می شود. از کشورهای دوست مثل بریتانیا و اعضای اتحادیه اروپا و ژاپن تا چین که مهمترین رقیب امریکا به شمار می آید.
به گزارش عصرایران، بسیاری از کشورها وعده داده اند مقابله به مثل می کنند. همچنین بر واردات همه انواع خودرو از همه کشورهای جهان به امریکا هم تعرفه اعلام شد.
ترامپ استدلال می کند این کشورها بر واردات کالاهای امریکایی تعرفه اعمال کرده بودند. ترامپ به دنبال برقراری موازنه تجاری به سود امریکا در تجارت با کشورهای دیگر است.
ترامپ در حال اعلام میزان تعرفه جدید بر واردات کالا از کشورهای مختلف
تقویت تولید داخلی و کسب درآمد از دیگر دلایلی است که ترامپ برای اعمال این تعرفه ها اعلام کرد.
این اتفاق باعث زلزله در دنیا شده چرا که قدرت های اقتصادی و بازارهای مهم جهان را تحت تاثیر قرار می دهد.
به نوشته بی بی سی، دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا، عصر چهارشنبه در باغ رز کاخسفید و در حالی که اعضای کابینه او و چند کارگر صنعت خودروسازی آمریکا مقابلش نشسته بودند، از جزییات تعرفههای جدید خود رونمایی کرد.
او لیستی از کشورها را نشان دوربینها داد که یک ستون آن تعرفههای آنها بر کالاهای آمریکایی درج شده بود و در ستون دیگر آن تعرفههایی که ترامپ برای مقابله با کسری تراز تجاری کشورش بر واردات کالا از این کشورها در نظر گرفته بود.
دونالد ترامپ اعلام کرد که چند روز دیگر - پنجم آوریل - آمریکا دست کم ۱۰ درصد به همه کالاهای وارداتی به این کشور عوارض خواهد بست. این فهرست شامل حدود ۱۰۰ کشور است و از میان آنها ۶۰ کشور با عوارضی بالای ۱۰ درصد روبرو خواهند شد.
آمریکا حتی برای نزدیک ترین متحدانش چون بریتانیا (۱۰ درصد) و اتحادیه اروپا (۲۰ درصد) تعرفه تعیین کرد.
به نوشته یورونیوز، ترامپ از اعمال «تعرفههای گمرکی متقابل» بر کشورهایی در سراسر جهان خبر داد و تصریح کرد: «چشم در برابر چشم، دندان در برابر دندان: هیچ چیز سادهتر از این نیست.»
وی با در دست داشتن یک نمودار جدولی بزرگ که در آن تعرفههای گمرکی اعمالشده توسط شرکای تجاری ایالات متحده مقایسه شده بود، تأکید کرد که تعرفههایی که اعمال شده معادل نیمی از تعرفههای شرکا و رقبای ایالات متحده است. با این حال، او مبنای محاسبات خود برای توجیه این اقدام را مشخص نکرد.
رئیس جمهور آمریکا در همین راستا وعده داد که سیاستهای تعرفهای جدیدش دوباره «آمریکا را ثروتمند کند». او تأکید کرد: «این تعرفههای گمرکی باعث میشود خیلی سریع صدها میلیارد دلار به دست آوریم؛ عصر طلایی آمریکا سرانجام بازمیگرد»
ترامپ وعده شکوفایی برای کشورش داد و تاکید کرد که اولویت وی کارگران آمریکایی است. وی در همین راستا افزود: «ما میخواهیم هوشمندانه عمل کنیم و بسیار ثروتمند شویم». او تأکید کرد که ایالات متحده از این پس کارگران آمریکایی را در اولویت قرار خواهد داد.
فهرست تعرفه های جدید امریکا بر واردات به تفکیک کشورها - اسم کشورها - مقدار تعرفه واردات کالا از امریکا (ستون آبی) - مقدار تعرفه جدید واردات کالا به آمریکا (ستون زرد)
کشورهای چون چین (۳۴ درصد)، ویتنام (۴۶ درصد)، تایلند (۳۶ درصد)، کامبوج (۴۹ درصد) و ژاپن (۲۴ درصد) بالاترین تعرفه را متحمل خواهند شد.
ترامپ همچنین اعلام کرد که از نیمه شب چهارشنبه دوم آوریل، بر تمامی خودروهای وارداتی به خاک آمریکا ۲۵ درصد تعرفه وضع خواهد شد.
رئیس جمهور آمریکا گفت تعرفهها مانع از آن خواهد شد که کشورهای تجاری طرف معامله با این کشور آن را «بچاپند». او پیشبینی کرد که دریافت عوارض موجب کاهش بدهی ملی آمریکا و بازتوانی اقتصاد و تولید در کشورش شود.
رئیس مرکز تحقیقات اقتصاد ("او سانولا") در دفتر فیچ ریتینگ وضع این تعرفهها را «تغییردهنده قواعد بازی توصیف کرده و گفته از نظر او این اقدام نه تنها اقتصاد آمریکا که اقتصاد جهان را به سمت رکود» سوق خواهد داد.
بازارهای جهانی خیلی زود به این تصمیم دونالد ترامپ واکنش نشان دادند و بازارهای بزرگ بورس در منطقه آسیا-اقیانوسیه صبح پنجشنبه را با افت چشمگیر آغاز کردند.
در آمریکا هم بازار سهام افت یک بارهای داشت و ارزش دلار هم همزمان با نگرانی سرمایهگذاران از آغاز یک جنگ تجاری، پایین آمد.
فهرست تعرفه های جدید امریکا بر واردات به تفکیک کشورها - اسم کشورها - مقدار تعرفه واردات کالا از امریکا (ستون آبی) - مقدار تعرفه جدید واردات کالا به آمریکا (ستون زرد)
در حال حاضر کانادا و مکزیک شامل دور جدید تعرفههای آمریکا نشدهاند. کاخ سفید میگوید ترامپ با این دو کشور بر اساس فرمانهای اجرایی جداگانه که پیشتر صادر کرده مواجه خواهد شد.
رئیس جمهورآمریکا پیشتر ۲۵ درصد تعرفه بر واردات فهرست بزرگی از محصولات از کانادا و مکزیک وضع کرده بود اما کمی بعد بعضی از آنها را شامل تاخیر کرد و برخی دیگر را مستثنی کرد.
با شروع روز پنجشنبه در شرق آسیا، واکنش بازارها و دولتهای این منطقه به تعرفههای جدید آمریکا آغاز شده است.
چین، دومین اقتصاد بزرگ جهان که شب گذشته ترامپ تعرفه ۳۴ درصدی بر واردات از آن را اعلام کرد گفته هر اقدام لازمی برای مقابله با این تعرفهها را مد نظر قرار خواهد داد.
به نوشته بی بی سی، چین پیشتر هم نسبت به قانونی بودن تعرفههای ترامپ و مطابقت آنها با معاهدات بینالمللی به سازمان تجارت جهانی شکایت برده بود - اقدامی که کانادا هم مشابه آن را انجام داده است.
وزیر بازرگانی چین صبح پنجشنبه از آمریکا خواست که «فورا همه تعرفههای یک طرفه را لغو و اختلافات را از طریق گفتگوی برابر با شرکای تجاری خود حل کند».
سخنگوی دولت چین گفته پکن وضع تعرفهها علیه واردات از این کشور را قویا محکوم میکند و گفته اقدامات مقابله جویانهای را برای «حفاظت از منافع و حقوق» خود وضع خواهد کرد.
کمی پیشتر خبرگزاری شینهوآ در یادداشتی تعرفههای ترامپ را به «خودزنی همراه با قلدری» تعبیر کرد و نوشت ترامپ تجارت را در حد بازی «این در برابر آن» ساده فرض کرده است.
چین احتمالا شاهد سختگیرانهترین تعرفههای جدید دولت آمریکا شده است. ترامپ روز چهارشنبه اعلام کرد که علاوه بر ۲۰ درصدی که قبلا بر واردات از چین وضع کرده بود اکنون ۳۴ درصد دیگر تعرفه به کالاهای چینی وارداتی عوارض خواهد بست.