کمیسیون اجتماعی در پی ارتقای وضعیت معیشتی  بازنشستگان و حمایت از کارگران

همشهری آنلاین پنج شنبه 14 فروردین 1404 - 16:08
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، از تأکید این کمیسیون بر گسترش مهارت‌آموزی در نظام آموزشی کشور به‌عنوان اولویت جدید خبر داد و گفت که این اقدام به‌منظور کاهش بیکاری و ارتقای اشتغال‌زایی در برنامه پنج‌ساله هفتم توسعه گنجانده شده است.

فضل‌الله رنجبر، عضو کمیسیون اجتماعی مجلس، در گفت‌وگو با همشهری آنلاین به تشریح پروژه‌های مهم کمیسیون اجتماعی در سال گذشته پرداخته و از اقداماتی که در این کمیسیون به تصویب رسیده یا در حال بررسی است، سخن گفت.

وی با اشاره به اولویت‌های کمیسیون اجتماعی در بررسی مسائل کلان و اجتماعی کشور، توضیح داد که یکی از مهم‌ترین اهداف این کمیسیون، ارتقای وضعیت معیشتی و منزلتی گروه‌های مختلف اجتماعی، به‌ویژه بازنشستگان و کارگران آسیب‌پذیر بوده است.

رنجبر با اشاره به اصلاحات در نظام بازنشستگی، توضیح داد: کمیسیون اجتماعی در این راستا اقدامات مهمی را در دستور کار قرار داده است، همسان‌سازی حقوق بازنشستگان با شاغلین یکی از اولویت‌های اصلی کمیسیون اجتماعی بوده که این اقدام با هدف بهبود وضعیت معیشتی بازنشستگان و تأمین رفاه آنان در دوران بازنشستگی انجام شده است، هدف ما این است که بازنشستگان نه تنها از لحاظ مالی بلکه از نظر منزلتی نیز در جامعه جایگاه بالاتری داشته باشند و دغدغه‌های آنان در خصوص تأمین معیشت رفع شود.

این عضو کمیسیون اجتماعی مجلس ادامه داد: برای رسیدن به این هدف، کمیسیون اجتماعی تمام تلاش خود را به‌کار گرفته و طرح‌ها و لوایحی در این زمینه تدوین کرده که در حال حاضر برخی از آن‌ها به تصویب رسیده و برخی دیگر در مراحل پایانی بررسی قرار دارند.

رنجبر همچنین به وضعیت نظام بیمه‌ای کشور اشاره کرد و تأکید کرد که یکی از دغدغه‌های مهم کمیسیون اجتماعی، اصلاح و تقویت نظام بیمه‌ای کشور، به‌ویژه برای کارگران آسیب‌پذیر بوده است.

وی ادامه داد: نظام بیمه‌ای یکی از ارکان حمایت‌های اجتماعی است که در این کمیسیون به آن توجه ویژه‌ای داشته‌ایم. به‌ویژه کارگران ساختمانی که به دلیل شرایط کاری خاص و پرخطر خود نیاز به حمایت‌های بیشتری در زمینه بیمه دارند. کمیسیون اجتماعی در حال تلاش است تا این حمایت‌ها را تقویت کند و به‌ویژه شرایط بیمه‌ای کارگران را به سطحی مطلوب برساند.

رنجبر از دیگر اولویت‌های کمیسیون اجتماعی را ، توجه به نظام مهارت‌آموزی در کشور خواند و گفت: مهارت‌آموزی یکی از نیازهای اساسی کشور است که در برنامه پنج‌ساله هفتم توسعه نیز به‌طور ویژه به آن پرداخته شده است. هدف ما این است که در مدارس و دانشگاه‌ها به‌ویژه در مقاطع تحصیلی بالاتر، آموزش‌های مهارتی جایگاه ویژه‌ای پیدا کند و دانش‌آموزان و دانشجویان علاوه بر تحصیل علم، مهارت‌های عملی نیز بیاموزند. ما به این نتیجه رسیده‌ایم که در راستای توسعه اشتغال و کاهش نرخ بیکاری، نظام آموزشی کشور باید به سمت آموزش‌های مهارتی سوق پیدا کند.

رنجبر در ادامه افزود: در برنامه پنج‌ساله هفتم، شاخص‌هایی برای توسعه مهارت‌آموزی تعیین شده است که باید در سطح کشور عملیاتی شود. ما در کمیسیون اجتماعی تلاش داریم تا این موضوع را به‌عنوان یک اولویت مهم پیگیری کنیم تا در آینده نزدیک شاهد ارتقای سطح مهارت‌ها و کاهش بیکاری در کشور باشیم.

دبیر کمیسیون اجتماعی مجلس یکی دیگر از پروژه‌های مهم کمیسیون اجتماعی در سال گذشته را تصویب، تعیین پنجشنبه به‌عنوان روز تعطیل کاری با ۴۰ ساعت کار در هفته خواند و افزود: این طرح یکی از دغدغه‌های بزرگ جامعه بود که پس از بحث‌های مفصل و کارشناسی در کمیسیون اجتماعی به تصویب رسید. هدف ما از این تصمیم، بهبود کیفیت زندگی کاری مردم و فراهم کردن شرایط مناسب برای استراحت و بهبود شرایط روانی و اجتماعی آنان است.

وی افزود: اجرای این طرح می‌تواند علاوه بر ارتقای کیفیت زندگی، موجب افزایش بهره‌وری کارکنان در محیط‌های کاری شود و با ایجاد تعادل بیشتر بین زندگی کاری و خانوادگی، به بهبود وضعیت اجتماعی و فرهنگی جامعه کمک کند.

منبع خبر "همشهری آنلاین" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.