هرساله زلزلههای متعدد زندگی میلیونها نفر را در سراسر جهان تحت تأثیر قرار داده و ویرانیهای گستردهای به همراه داشته است. برخی کشورها مثل ایران و ژاپن به دلیل موقعیت جغرافیایی و فعالیتهای تکتونیکی، بیشتر از سایر سرزمینها در معرض خطر زلزله هستند.
به گزارش دیجیاتو، کشورهایی که بیشترین تعداد زلزله را در سال دارند عمدتاً در حلقه آتش اقیانوس آرام هستند؛ منطقهای که به دلیل همپوشانی صفحات تکتونیکی مختلف فعالیت لرزهای شدیدی دارد. همین باعث شده تا کشورهایی مثل اندونزی و ژاپن هرساله زمینلرزههای زیادی را پشت سر بگذارند.
وبسایت جهانی NOAA در یک بررسی آماری لیستی از کشورهایی که بیشترین زلزلههای بزرگ را بین سالهای ۱۹۹۰ تا ۲۰۲۵ داشتند منتشر کرده است. آنطور که در تصویر زیر میبینید، چین با ۱۸۷ زلزله در صدر قرار گرفته و اندونزی ۱۷۳ زلزله ازجمله زمینلرزه سوماترا را پشت سر گذاشته است. زلزلهای که در سال ۲۰۰۴ با شدت ۹.۱ ریشتر، جزو مهیبترین زلزلههای تاریخ بود و جان بیش از ۲۳۰,۰۰۰ نفر را گرفت.
در این جدول ایران هم با ۱۱۲ زلزله رتبه سوم را دارد و به دلیل نزدیکی مرز صفحات اوراسیا و عربستان همواره کانون زمینلرزههای خطرناک است. همانطور که در ابتدا اشاره کردیم ژاپن هم بهدلیل حضور در در حلقه آتش اقیانوس آرام یکی از زلزلهخیرترین کشورهای جهان است و از سال ۱۹۹۰ تاکنون بیش از ۱۰۳ زلزله بزرگ را تجربه کرده است.
پس از ژاپن، نام ایالات متحده دیده میشود و ایالتهای کالیفرنیا و آلاسکا، ازجمله مناطق فعال از نظر زمینلرزه به حساب میآیند. وجود گسل آناتولی شمالی هم باعث شده تا ترکیه ۶۵ زلزله را در این ۳۵ سال تجربه کند. هند نیز به دلیل برخورد صفحههای تکتونیکی هند و اوراسیا فعالیت لرزهای زیادی داشته و پس از آن فیلیپین، پرو و افغانستان جزو کشورهایی هستند که زلزلههای متعددی در ۳۵ سال اخیر ثبت کردند.