در سال ۲۰۲۴، روند بهبود نرخ اشتغال در اتحادیه اروپا پس از همهگیری کووید -۱۹ با کاهش روبهرو شد و این کاهش ادامه روند نزولی سال ۲۰۲۳ بود. بر اساس آمار جدید یورواستات، بلژیک و هلند بالاترین نرخ جایگاههای شغلی خالی را در سهماهه چهارم ۲۰۲۴ داشتند، به طوری که ۴.۱ درصد مشاغل در این کشورها بدون متقاضی باقی ماند. پس از این دو کشور، اتریش با نرخ ۳.۶ درصد در جایگاه بعدی قرار گرفت. در مقابل، بلغارستان، لهستان و رومانی کمترین نرخ جایگاههای شغلی خالی را با ۰.۷ درصد ثبت کردند و اسپانیا نیز با نرخ ۰.۹ درصد در رتبه بعدی قرار گرفت.
به گزارش ایمنا، مقایسه این دوره با دوره مشابه سال گذشته نشان میدهد که نرخ جایگاههای شغلی خالی در چهار کشور اتحادیه اروپا افزایش یافته، در شش کشور ثابت مانده و در ۱۷ کشور کاهش داشته است. بیشترین افزایشها در دانمارک، اسپانیا، کرواسی و مالتا (هرکدام با افزایش ۰.۱ درصدی) مشاهده شد، در حالی که بیشترین کاهشها مربوط به آلمان (۰.۷ درصد)، یونان (۰.۶ درصد) و فرانسه و اتریش (هرکدام کمتر از ۰.۵ درصد) بود.
بیشترین نرخ جایگاههای شغلی خالی مربوط به فعالیتهای اداری و خدمات پشتیبانی بود و پس از آن بخشهای ساختوساز، اطلاعات و ارتباطات، فعالیتهای علمی و فنی حرفهای و همچنین خدمات اقامتی و غذایی قرار گرفتند.
مدیران فروش، بازاریابی و توسعه بیشترین تقاضا را داشتند. هرچند مشاغل بخش دولتی مانند کارکنان بهداشت و معلمان نیز با چالشهایی در جذب نیرو مواجه بودند، اما این مشاغل معمولاً به صورت آنلاین آگهی نمیشوند.
این آمار نشاندهنده تأثیر شدیدتر کووید -۱۹ بر بازار کار اتحادیه اروپا نسبت به رکود اقتصادی سال ۲۰۰۹ است. باوجود بهبود سریع در سالهای ۲۰۲۱ و ۲۰۲۲، کاهش مجدد نرخ جایگاههای شغلی خالی در سالهای ۲۰۲۳ و ۲۰۲۴ نشانهای از کندی روند بهبود است.