به گزارش رکنا، فاروق سلیمانی در گفتوگو با ایرنا اظهار داشت: فلامینگوهای مهاجر در این فصل از سال برای یافتن محلی برای استراحت و غذایی مناسب به تالاب کانیبرازان مهاجرت کردهاند و با افزایش دما در این منطقه، به نواحی بالاتر کوچ خواهند کرد.
این مسئول افزود: به واسطه امنیت محیط و فراهم بودن خوراک مناسب، تالاب بینالمللی «کانیبرازان» فلامینگوها را بهخود جذب کرده و روزبهروز به تعداد آنها افزوده میشود.
رییس اداره حفاظت محیط زیست مهاباد توضیح داد: مناطق پیرامون تالاب کانیبرازان بهدلیل عمق کم آب و شرایط ایدهآل تغذیهای، زیستگاه مناسبی برای فلامینگوهای مهاجر محسوب میشود.
سلیمانی اضافه کرد: علاوه بر فلامینگوها، این تالاب میزبان گونههای درحال انقراضی نظیر اردک سرسفید و اردک بلوطی نیز است که برای لانه سازی و زادآوری به این منطقه فرود آمدهاند.
وی یادآور شد: تالاب بینالمللی «کانیبرازان» بهچهار ناحیه تقسیمبندی شده است که ورود گردشگران به دو منطقه اول- مناطق بسیار حساس و حساس- ممنوع است.
به گفته او، نوروز امسال بیش از ۲ هزار نفر از گردشگران و علاقهمندان محیط زیست از این پناهگاه حیات وحش دیدن کردند.
فلامینگوها پرندگانی با پاهای دراز، منقاری منحنی و گردنی بلند هستند که در دستههای چند هزار تعدادی زندگی کرده و ساحلهای دریاچه ارومیه و استان فارس زیستگاههای اصلی آنها در ایران به شمار میآید.
تالاب کانیبرازان مهاباد به عنوان نخستین سایت پرندهنگری کشور، با مساحت بیش از هزار هکتار و به عنوان یکی از مهمترین تالابهای اقماری جنوب دریاچه ارومیه بهشمار میرود. در این تالاب، ۷۵ گونه پرنده آبزی و کنارآبزی شناسایی شدهاند.
شهر مهاباد در جنوب آذربایجانغربی واقع شده و علاوه بر تالاب کانیبرازان، تالابهای دیگری از جمله قوپی باباعلی، حسن خان، گروس، داشخانه و قره قشلاق نیز در این منطقه وجود دارد.