شینا انصاری معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص هدف گذاری سازمان محیط زیست در سال ۱۴۰۴ برای احیای تالابها و دریاچهها، گفت: آنچه که به صورت خاص در خصوص تالابها وجود دارد، موضوع نیاز آبی محیط زیستی آنها به عنوان یکی از اولویتهای مطرح ما است و بر این اساس «ستاد احیای تالابها» به ریاست معاون اول رئیس جمهور فعال شده است. انشاالله تلاشمان بر این است که این موضوع پیگیری شود و [در این راه] صرفاً به برگزاری جلسات بسنده نمیکنیم و مصوبات این ستاد را با اولویت دنبال میکنیم.
وی در خصوص احیای دریاچه ارومیه اظهار کرد: ستادی مختص دریاچه ارومیه با نام «ستاد احیای دریاچه ارومیه» داریم که ریاست آن با معاون اول رئیس جمهور و دبیر آن استاندار آذربایجان غربی است و سازمان حفاظت محیط زیست به عنوان یکی از اعضای این ستاد مهمترین مطالبهاش موضوع نیاز آبی محیط زیستی این دریاچه است که آن را به اولویت پیگیر است.
انصاری در خصوص میزان اعتبارات در نظر گرفته شده برای احیای دریاچه ارومیه، بیان کرد: موضوع اعتبارات آن در ذیل ستادی که عرض کردم مطرح است و اینکه چقدر اعتبار دارد باید از آن ستاد مشخصاً از استاندار آذربایجان غربی پرسید.
ضرورت احیای دریاچه ارومیه با آموزش جوامع محلی، کشاورزی هوشمند و تغییر الگوی کشت
معاون رئیس جمهور در پاسخ به سوال دیگر خبرنگار مهر مبنی بر اینکه آیا میتوان امیدوار بود که در سال ۱۴۰۴ دریاچه ارومیه نیمه احیا شود زیرا خشک شدن این دریاچه در کاهش نزولات جوی هم اثرگذار بوده است، گفت: واقعیت این است که در احیای دریاچه ارومیه نیازهای آبی آن در سنوات گذشته برآورده نشده است لذا باید در احیای بخشی از دریاچه تمرکز کنیم.
وی بیان کرد: در برنامه [هفتم توسعه] به صورت سختافزاری و هم نرمافزاری [موضوع احیای دریاچه ارومیه] پیش بینی شده است، اما در سنوات گذشته در بخش سخت افزاری یعنی موضوع انتقال آب و موضوعات سازهای [دریاچه ارومیه] بیشتر کار شده است، ولی به نظر میآید ما در موضوعات نرمافزاری که آموزش جوامع محلی، کشاورزی هوشمند و تغییر الگوی کشت است، بیشتر تمرکز کنیم.
جذب کمک خارجی ۴.۵ میلیون دلاری برای احیای تالابها
رئیس سازمان محیط زیست در ادامه عنوان کرد: اخیراً سازمان محیط زیست در حوزه تالابها موفق شده است که همکاری بینالمللی را جذب کند. در یک تعاملی با ژاپن و UNDP حدود چهار و نیم میلیون دلار که سه میلیون دلار مختص نیاز آبی تالابها و همینطور موضوعات نرمافزاری تالابی است، را جذب کردیم.
وی ادامه داد: این امر به عنوان کمک بینالمللی میتواند در آموزش جوامع محلی و رویکرد زیست بومی در مدیریت تالابها کمک کند.
شایان ذکر است، برنامه توسعه ملل متحد (UNDP) یک نهاد وابسته به سازمان ملل متحد است که مقر اصلی آن در نیویورک، ایالات متحده آمریکا قرار دارد. این سازمان در بیش از ۱۷۰ کشور و قلمرو فعالیت میکند و هدف اصلی آن کمک به توسعه پایدار، کاهش فقر، گسترش دموکراسی و افزایش ظرفیت کشورها برای مقابله با چالشهای جهانی مانند تغییرات اقلیمی، نابرابریها و بحرانهای انسانی است. کمک به کشورها برای دستیابی به رشد اقتصادی همراه با حفاظت از محیط زیست از وظایف اصلی UNDP است.