به گزارش رکنا، احمد قیومی ، مدیرعامل شرکت واحد اتوبوسرانی تهران، بهتازگی از تحول چشمگیر در حملونقل عمومی پایتخت سخن گفته و اعلام کرده است که در سه سال اخیر، تعداد قابل توجهی اتوبوس جدید به این ناوگان اضافه شده است. او درباره جزئیات این روند توضیح داده است.
بر اساس سخنان قیومی، در سال ۱۴۰۰، شهرداری تهران طی قراردادهای مستقیم، ۱۲۰ دستگاه اتوبوس جدید را وارد ناوگان کرد. این روند در سالهای بعد نیز ادامه داشت؛ بهطوریکه در سال ۱۴۰۱، تعداد ۳۰۶ دستگاه اتوبوس، مینیبوس و ون به جمع ناوگان حملونقل عمومی اضافه شد. از این تعداد، ۱۳۲ دستگاه از محل قراردادهای مستقیم شهرداری و ۱۷۴ دستگاه از محل تعهدات دولت تأمین شدند.
در سال ۱۴۰۲ نیز وضعیت بهبود یافت و تعداد ۳۹۶ دستگاه جدید شامل اتوبوس، مینیبوس و ون وارد شد که از آنها ۲۹۹ دستگاه از محل قراردادهای شهرداری و ۹۷ دستگاه با کمک تعهدات دولتی فراهم شدند.
قیومی اضافه کرد که سال ۱۴۰۳ با ورود ۶۷۶ دستگاه اتوبوس جدید به ناوگان حملونقل عمومی پایتخت همراه بوده است. از این تعداد، ۳۶۰ دستگاه از طریق قرارداد با شرکت عقاب افشان و ۱۲۷ دستگاه با شرکت اسنا تأمین شدهاند. همچنین، ۱۸۹ دستگاه اتوبوس برقی وارداتی هایگر نیز بر اساس قرارداد شهرداری با چین به این سیستم اضافه شدند.
قیومی با تأکید بر تلاش برای بازسازی ناوگان اتوبوسرانی شهر تهران، به برنامههای انجامشده در این زمینه نیز اشاره کرد. وی گفت که از سال ۱۴۰۱ تا ۱۴۰۳، مجموعاً ۵۷۹ دستگاه اتوبوس بازسازی شدهاند.
در سال ۱۴۰۱، تعداد ۱۴۵ دستگاه اتوبوس بازسازی شد، در سال ۱۴۰۲ این رقم به ۲۹۰ دستگاه افزایش یافت و در سال ۱۴۰۳ نیز ۱۴۴ دستگاه اتوبوس تحت تعمیرات اساسی قرار گرفتند. همچنین در حال حاضر، ۲۶ دستگاه دیگر توسط پیمانکاران در دست بازسازی هستند.
با ادامه این روند، شهر تهران به سوی داشتن ناوگانی مدرنتر و کارآمدتر برای حملونقل عمومی گام برداشته و بخشی از مشکلات ترافیکی و آلایندگیهای زیستمحیطی را کاهش داده است.
منبع: شرکت واحد اتوبوسرانی