به گزارش رکنا به نقل از مدیسن نت، مطالعهای تازه به بررسی دادههای پژوهشی بلندمدت با مشارکت بیش از ۱۰ هزار بزرگسال انگلیسی که طی بیش از ۳۵ سال تحت ردیابی قرار گرفته بودند، پرداخته است.
در این تحقیق، نمونههای خون ۶۲۳۵ نفر از شرکتکنندگان بین سنین ۴۵ تا ۸۹ سال برای ارزیابی سن بیولوژیکی قلب، رگهای خونی، کبد، سیستم ایمنی، پانکراس، کلیهها، ریهها، رودهها و مغز مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
نتایج نشان داد که فرایند پیر شدن اندامها در افراد مختلف با سرعتهای گوناگونی رخ میدهد. این موضوع مشخص کرد افرادی که اندامهایشان با سرعت بیشتری دچار پیری میشود، با خطر ابتلا به ۳۰ بیماری از ۴۵ بیماری مرتبط با افزایش سن مواجه هستند.
در بسیاری موارد، نتایج تحقیق قابل پیشبینی بود؛ مثل پیری سریعتر ریهها که احتمال ابتلا به بیماریهای تنفسی را افزایش میدهد. اما برخی از یافتهها شگفتآور بودند.
این تحقیق نشان داد که زوال عقل بیشتر با سن بیولوژیکی سیستم ایمنی همراه است تا سن مغز! این یافته میتواند نگاه جدیدی به پیشبینی بیماریهای مرتبط با مغز و سیستم ایمنی ارائه دهد.
دانشمندان معتقدند این پژوهش پتانسیل معرفی آزمایش خون ویژهای را برای شناسایی اولیه خطرات مرتبط با بیماریها نشان میدهد. به گفته «میکا کیویماکی»، استاد دانشگاه کالج لندن و نویسنده اصلی این تحقیق، چنین آزمایشهایی میتوانند به افراد کمک کنند تا از اعضای خاصی از بدن خود بهتر مراقبت کرده و هشدارهای اولیه درباره خطر ابتلا به بیماریها را دریافت کنند.