باج ترامپ به «اِوانجلیست» های آمریکایی/«مایک هاکابی» گزینه ترامپ برای سفارت آمریکا در رژیم صهیونیستی کیست؟ +عکس

مشرق نیوز جمعه 15 فروردین 1404 - 19:16
گزینه‌ی ترامپ برای سفارت در اسرائیل، تورهایی را در سرزمین‌های اشغالی هدایت می کند که فلسطینی ها را کاملا نادیده می گیرد و الهیات آخرالزمانی را ترویج می دهد.

به گزارش سرویس جهان مشرق، پایگاه تحلیلی آمریکایی «The Intercept»، در مقاله‌ای به قلم «ثاقب رحیم»، به سوابق مایک هاکابی، گزینه‌ی ترامپ برای سفارت ایالات متحده در رژیم صهیونیستی، پرداخت. توضیحات این مقاله روشن می سازد که خدمات بی‌چون و چرای ترامپ به صهیونیست‌ها، جدای از نفوذ آشکار رژیم اسراییل در عمق ساختار سیاسی آمریکا، نوعی باج تارمپ به پایگاه رای او در بین مسیحیان اوانجلیست(مسیحیت صهیونیستی) هم هست.

ترجمه و انتشار این مقاله به معنای تایید آن از سوی مشرق نیست و صرفا جهت اطلاع مخاطبان محترم صورت می‌گیرد.

باج ترامپ به «اِوانجلیست» های آمریکایی/«مایک هاکابی» گزینه ترامپ برای سفارت آمریکا در رژیم صهیونیستی کیست؟ +عکس

ترامپ غزه را برای معاملات املاک و مستغلات می خواهد، اما تورهای تمام‌عیار اسرائیلی با مدیریت مایک هاکابی، فلسطینی ها را برای یک هدف «متعالی» از بین می برد.

در ماه فوریه، دونالد ترامپ، رئیس جمهور ایالات متحده، پیشنهاد کرد که ۲.۲ میلیون فلسطینی را از نوار غزه بیرون، و آن منطقه را به عنوان یک «ریویرا» ی لوکس بازسازی کنند. چند روز بعد، طبق گزارش یک گروه طرفدار صلح در اسراییل، رژیم اسرائیل برنامه‌ای را برای ساخت ۱۰۰۰ خانه‌ی جدید برای مهاجران یهودی در کرانه باختری در دستور کار قرار داد. پیش برد. و چند روز بعد از آن، تانک‌های اسرائیلی برای اولین بار پس از چند دهه، به اردوگاه‌های پناهندگان کرانه غربی وارد شدند، به عنوان بخشی از عملیات نظامی که ده‌ها هزار فلسطینی را از خانه هایشان بیرون کرده است، در حالی که وزیر چنگ اسرائیل می گوید به این زودی‌ها، به ساکنان آواره‌شده اجازه بازگشت داده نخواهد شد.

باج ترامپ به «اِوانجلیست» های آمریکایی/«مایک هاکابی» گزینه ترامپ برای سفارت آمریکا در رژیم صهیونیستی کیست؟ +عکس

برای آن‌هایی که آرزوی دیدن یک وطن متحد فلسطینی را دارند، یک ماه کابوس‌وار گذشت. برای مایک هاکابی، گزینه‌ی ترامپ برای سفارت ایالات متحده در اسرائیل، این تحرکات کاملا با چشم‌انداز تمامیت‌خواهانه‌ی او از «سرزمین مقدس»، که دهه‌ها آن را جار زده است، مطابقت دارد.

هاکابی در سابقه‌ی طولانی خود به عنوان یک سیاستمدار و شخصیت رسانه‌ای، دیدگاه های خود را در مورد درگیری اسرائیل و فلسطین به خوبی شناسانده است. او معتقد است که طبق کتاب مقدس، تنها اسرائیل ادعای مشروع برای سرزمین مقدس دارد و فلسطینی‌هایی که نمی توانند این را بپذیرند، باید بروند. حالا، اگر او توسط سنا تایید شود، می تواند جهان‌بینی مذهبی خود را به عنوان سفیر ایالات متحده در اسرائیل پیش ببرد و متحدان خود را در کاخ سفید ترامپ پیدا کند.

این که چگونه هاکابی و دیگران چنین حمایت پرشوری از اسرائیل را در میان اوانجلیست‌های آمریکایی القاء کرده‌اند، تاکنون چندان زیر ذره‌بین نرفته است. بخشی از پاسخ به این مساله، در صنعت سفرهای زیارتی اوانجلیستی به «سرزمین مقدس» نهفته است که توسط رهبران مذهبی مانند خود هاکابی رهبری می شود.

در پکیج‌های همه‌چیزتمام گردشگری مذهبی که هاکابی ارایه می دهد، زائران را به ده‌ها مکان در سراسر اسرائیل و کرانه باختری می برند. بر اساس یک تبلیغ در صفحه Facebook هاکابی، این سفرها "تعالیم، نبردها و معجزات کتاب مقدس" را پوشش می دهد. مسافران درباره اسرائیل باستان یاد می گیرند و نسبت آن را با دولت «مدرن و قدرتمند» ی که امروز می بینند، ردیابی می کنند. بعد، با پیامی که بر روح و ذهن آنان حک شده، به آمریکات بازمی گردند: «اسرائیل وطن یهودی است، که توسط خدا برکت داده شده است، و آمریکا باید از آن محافظت کند.»

باج ترامپ به «اِوانجلیست» های آمریکایی/«مایک هاکابی» گزینه ترامپ برای سفارت آمریکا در رژیم صهیونیستی کیست؟ +عکس

جان مُنَیِّر، یک فلسطینی بومی اورشلیم و یک متالّه مسیحی فلسطینی، می گوید:

" این مثل تور دیزنی‌لندِ برای متعصبین مذهبی است. این سفر همه‌ی چیزهایی را که آن‌ها از قبل باور دارند، تأیید می کند. برای آن‌ها، همه چیز، تحقق پیشگویی{کتاب مقدس} است. "

به گفته منتقدان تورهای هاکابی، از جمله هفت راهنمای تور که Intercept با آنان گفتگو کرده، تورهای مسیحی اوانجلیستی در سرزمین مقدس، که عمدتا آمریکایی‌ها در آن‌ها شرکت می کنند، با دقت برنامه‌ریزی شده‌اند تا از هرگونه قرار گرفتن در مواجهه با ۵.۱ میلیون فلسطینی که همچنین معتقدند حق زندگی در آن‌جا را دارند، اجتناب شود.

عزیز ابو سارا، یکی از بنیان‌گذاران تورهای مِجدی() مستقر در ایالات متحده گفت:

" عقیده‌ی هاکابی این است که فلسطینی‌ها حق حضور در آن‌جا را ندارند. من می توانم سابقه خانوادگی‌ام را صدها سال پیش ردیابی کنم. با چه منطق می توانید به پدرم که در فلسطین متولد شده است، بگویید «شما باید بروید»؟ این یک حماقت است که با این باور انجام می شود که این یک تور مذهبی است. این یک زیارت سیاسی است که از دین به عنوان راهی برای توجیه بی‌عدالتی‌ها استفاده می کند. "

دولت ترامپ از سابقه هاکابی دفاع کرد. آنا کلی، معاون مطبوعاتی کاخ سفید، در بیانیه‌ای به اینترسپت گفت:

"مایک هاکابی به عنوان سفیر ایالات متحده در اسرائیل، با دانش عمیق خود در مورد مسائل منطقه ای و مذهبی، کار فوق العاده ای انجام خواهد داد. "

سفیر الحاق

نامزدی هکابی توسط ترامپ برای پست سفارت آمریکا، به عنوان پاداشی برای پایگاه رای اوانجلیستی او تفسیر شده است. حدود ۸۰ درصد از سفیدپوستان اوانجلیست در ماه نوامبر به ترامپ رای دادند. انتخاب هاکابی همچنین بر افزایش نفوذ یک سویه تفکر اوانجلیستی، که به نام صهیونیسم مسیحی شهرت دارد، بر سیاست خارجی ایالات متحده تاکید گذاشته است. هاکابی یکی از برجسته‌ترین سیاست‌مداران آمریکایی است که از ارزش‌های صهیونیستی مسیحی حمایت می کند؛ دیگر سیاستمداران مشهور با این تفکر شامل معاون رئیس جمهور در دور اول ریاست جمهوری ترامپ، مایک پنس، و وزیر امور خارجه‌ی دولت پیشین او، مایک پمپئو، هستند.

اگرچه بسیاری از این مقامات، دیدگاه‌های خود را در مورد خاورمیانه به طور قابل توجهی پرخاشگرانه‌تر از سیاست رسمی ایالات متحده ابراز کرده‌اند، اما تعداد کمی از آن‌ها موضع عمومی را مانند هاکابی چنین افراطی و شدید ابراز می دارند.

باج ترامپ به «اِوانجلیست» های آمریکایی/«مایک هاکابی» گزینه ترامپ برای سفارت آمریکا در رژیم صهیونیستی کیست؟ +عکس

هاکابی به کرانه غربی به عنوان یهودیه و سامره اشاره می کند، اصطلاحات کتاب مقدس که توسط کسانی که مایل به ضمیمه‌کردن مناطق فلسطینی هستند(از جمله جنبش شهرک‌سازی اسرائیل)، به ویژه نخست وزیر بنیامین نتانیاهو، استفاده می شود. هکابی همچنین گفته است که فلسطینی ها تحت اشغال نیستند، زیرا زمین آنها در کتاب پیدایش به مردم یهودی وعده داده شده است؛ "بنابراین شهرک سازی‌های اسرائیلی در سرزمین های فلسطینی توجیه شده است؛ و تقسیم سرزمین مقدس به کشورهای اسرائیلی و فلسطینی غیرقابل قبول است. "

هاکابی سال گذشته در اظهارنظر ی عمومی گفت:

" وقتی مردم از اصطلاح «اِشغال» استفاده می کنند، من می‌گویم، بله، اسرائیل زمین را اشغال می کند، اما این اشغال زمینی است که خدا ۳۵۰۰ سال پیش به آن‌ها داده است. این سرزمین آن‌هاست. سند مالکیت توسط خدا به ابراهیم و وارثانش داده شد. "

اخیرا، او گفته است که حملات تروریستی حماس در ۷ اکتبر بدتر از هولوکاست بوده و تحت ریاست جمهوری ترامپ، "البته" که ممکن است اسرائیل کرانه باختری را ضمیمه کند.

هکابی در جلسه سنا گفت که از بیرون کردن فلسطینی‌ها از غزه حمایت نمی کند، اما از پیشنهاد ترامپ برای جذب آن‌ها به شرایط "امن و ایمن" در جای دیگر حمایت می کند. همچنین از او پرسیده شد که «اگر اسرائیل این سرزمین را به خود اختصاص دهد چه اتفاقی برای فلسطینی ها در کرانه باختری خواهد افتاد؟» او در پاسخ گفت:

"ضمیمه کردن به معنی جابجایی مردم نیست. امنیت وجود خواهد داشت، فرصت وجود خواهد داشت. "

یک محقق گفت که دیدگاه‌های سیاسی هاکابی که الهام‌گرفته از تفسیر مذهبی اوانجلیستی اوست، قبلا کمتر رایج بود، اما عموم توده‌های راست‌گرا در ایالات متحده و اسرائیل به مواضع او رسیده اند.

باج ترامپ به «اِوانجلیست» های آمریکایی/«مایک هاکابی» گزینه ترامپ برای سفارت آمریکا در رژیم صهیونیستی کیست؟ +عکس

دانیل همل، یک مورخ مسیحیت آمریکایی و مدیر مرکز لومن(گروهی از محققان و مربیان مسیحی که در دانشگاه ویسکانسین-مدیسون خدمت می کنند) گفت:

"دیدگاه های او برای ۳۰ سال ثابت بوده است و ۳۰ سال پیش، می شد گفت که عقاید او در سمت راست افراطی بودند. این دیدگاه‌ها در طیف محافظه‌کاری آمریکا و سیاست اسرائیل بیشتر پذیرفته شده است. به نظر می آید که دیدگاه‌های او در این طیف‌ها عمومیت بیشتری یافته است. "

«کتاب مقدس را زنده کن»

هاکابی، یک کشیش باپتیست جنوبی و فرماندار سابق آرکانزاس، تخمین می زند که از زمان شروع سازماندهی تورهای گروهی در سال ۱۹۸۱، ده ها هزار زائر را به سرزمین مقدس آورده است. نسخه فعلی تور «تجربه‌ی اسرائیل»، برای یک سفر ۱۰ روزه، شامل اقامت، حمل و نقل و تمام وعده‌های غذایی، ۵۹۵۰ دلار هزینه دارد. این تور یکی از تورهای متعدد برای مسیحیان اوانجلیست است. امروز ۳۳ شرکت ثبت شده در اسرائیل خود را به عنوان ارائه تورهای خدمت به اوانجلیست‌ها تبلیغ می کنند. در سال ۲۰۱۹، یک رکورد برای گردشگری اسرائیل رقم خورد. از بین بازدیدکنندگان، حدود ۷۵۰۰۰۰ نفر به عنوان پروتستان شناسایی شدند — که با توجه به اظهارات راهنماهای تور، عمدتا اوانجلیست بودند.

راهنماهایی که با تورهای اوانجلیست کار می کنند، اگرچه به طور خاص هم‌مشرب هکابی نیستند، گفتند که برنامه‌های تورهای او بسیار شبیه به استاندارد این صنعت است. مانند بسیاری از تورهای این بخش، گروه های هاکابی بر بازدید از مکان‌هایی که در کتاب مقدس به آن‌ها اشاره شده است، هم عهد قدیم و هم عهد جدید، متمرکز است. بازدیدکنندگان در اطراف دریای جلیل سفر می کنند، جایی که عیسی بزرگ شد و خدمت خود را آغاز کرد، و به رودخانه اردن، جایی که او تعمید یافت، ادامه می یابد. یک توقف رایج برای گردشگران تورهای هاکابی و دیگر تورهای انجیلی، مگیدو(مجدون) است، تپه ای که برخی معتقدند نبرد نهایی بین خیر و شر رخ خواهد داد، که منجر به ظهور دوم عیسی خواهد شد.

راهنماها گفتند که به طور کلی، اوانجلیست‌ها کم‌تر علاقه‌مند به بازدید از کلیساها هستند و بیشتر مکان‌هایی را ترجیح می دهند که باعث می شود آها احساس کنند به زمان‌های کتاب مقدس منتقل شده اند. یک راهنمای با تجربه، یک شهروند اسرائیلی که خواست ناشناس بماند تا از معیشت خود محافظت کند، گفت:

" آن‌ها مکان‌هایی را می خواهند که می توانند کتاب مقدس را زنده کنند. آن‌ها امیدوارند که تور اسرائیل برای اآنان متحول‌کننده باشد، {طوری که} آن‌ها تغییر کنند، نه این که فقط بیاموزند، و بیشتر در مورد اسرائیل بدانند و کتاب مقدس را به گونه ای درک کنند که بر زندگی روزمره آن‌ها تأثیر بگذارد. بیشتر افراد دقیقا همین تجربه را دارند. "

باج ترامپ به «اِوانجلیست» های آمریکایی/«مایک هاکابی» گزینه ترامپ برای سفارت آمریکا در رژیم صهیونیستی کیست؟ +عکس

گردشگران همچنین از یادبود هولوکاست در اورشلیم بازدید می کنند، اگرچه این یک مکان کتاب مقدسی نیست. بسیاری از اوانجلیست‌ها آزار و اذیت یهودیان در داستان‌های کتاب مقدس، مانند ظلم فرعون در سِفر خروج، را به یهودستیزی معاصر مرتبط می دانند. همان راهنمای تور اسراییلی می گوید:

" همان‌طور که اسرائیلی‌ها باور دارند و اوانجلیست‌ها تایید می کنند، این توجیهی برای داشتن یک دولت یهودی است. وقتی دولت یهودی وجود ندارد، ما مورد آزار و اذیت قرار می گیریم. نفرت از یهودیان توسط اوانجلیست‌ها به عنوان اقدام شیطان تفسیر می شود که در حال مبارزه با کسانی است که خدا آنان را برگزیده و دوستشان دارد. "

این‌جا چیزی برای دیدن نیست

اگرچه گروه‌ها به راحتی از خطی که اسرائیل را از کرانه غربی اشغالی جدا می کند، عبور می کنند، اما به گفته‌ی ر اهنمایان توری که با اینترسپت گفتگو کردند، قرار گرفتن گردشگران این تورها در مواجهه با فلسطینی‌ها عملا صفر است، به جز برخورد تصادفی با رانندگان اتوبوس و کارکنان هتل. همچنین تورهایی مانند تورهای هاکابی وقت خود را برای مشاهده تجربیات روزمره زندگی فلسطینی تحت اشغال اختصاص نمی دهند: اردوگاه‌های پرجمعیت پناهندگان، بازرسی‌های نظامی که سفر را برای فلسطینی‌ها به مصیبت تبدیل می کنند، یا خشونتِ بدون مجازات توسط مهاجران اسرائیلی که خیلی از اوقات حتی توسط ارتش اسرائیلی پشتیبانی می شود.

گاهی اوقات، حتی مکان های کتاب مقدسی هم چشمپوشی می شوند: هاکابی و دیگر گروه‌های اوانجلیست گاهی اوقات از بیت لحم، زادگاه عیسی، عبور می کنند. ورود به شهر از سمت اسرائیل اغلب نیاز به عبور از یک بازرسی اسرائیلی دارد که توسط سربازان مسلح به مسلسل اداره می شود و توسط دیوارهای بتنی تقریبا ۲۰ فوتی احاطه شده است. این شهر توسط مقامات فلسطینی کنترل می شود. هاکابی شوخی کرده که صراحت او در مورد درگیری فلسطین-اسراییل باعث می شود که او در آن‌جا مورد استقبال قرار نگیرد.

لباس‌های نیمه‌عریانی که اکثر گردشگران گروه‌های تور مسیحی می پوشند، به ویژه برای مسیحیان فلسطینی-یک جامعه در حال کاهش حدود ۵۰۰۰۰ نفری در کرانه غربی و اورشلیم، آزاردهنده است.

.مُنَیّر، متاله مسیحی فلسطینی، می گوید:

"آن‌ها واقعا ما را به عنوان مسیحیان مشروع نمی بینند، که با توجه به این واقعیت که عیسی از همین‌جا برخاسته، خنده دار است. "

مُنیّر گفت که او و دیگر رهبران مذهبی استدلال کرده‌اند که هیچ مبنایی در کتاب مقدس برای این دیدگاه وجود ندارد که زمین بین رودخانه اردن و دریای مدیترانه به طور انحصاری به قوم یا گروه خاصی تعلق دارد. او تصریح می کند:

" تمام نکته‌ی عهد جدید این است که مهم این نیست که والدین شما چه کسانی هستند، یا خط خونی شما چیست، که به شما دسترسی به خدا یا سرززمین را می دهد، " او گفت. "این ایمان شماست، اعتقادات شخصی شماست {که مهم است}."

ابو سارا، از MEJDI Tours، گفت که گردشگری مذهبی در سرزمین مقدس امروز نمی تواند آنچه را که می تواند سفر را بسیار قدرتمند کند، عرضه کند: توانایی باز کردن چشم مردم.

«مِجدی تورز» ادعا می کند که یکی از مبتکران تورهای "دو روایتی" است که به طور مشترک توسط راهنماهای محلی اسرائیلی و فلسطینی هدایت می شود و هر کدام جنبه‌های خود را از داستان بیان می کنند. ابو سارا گفت که یک بار یک اقامت دو شبی را برای گروهی از یهودیان آمریکایی از شیکاگو در یک اردوگاه پناهندگان فلسطینی سازماندهی کرد:

"من دو روز بعد دنبالشان رفتم. هم خانواده‌های فلسطینی که میزبان آن‌ها بودند و هم مسافران یهودی گریه می کردند. فکر می کنم وقتی مردم را می برید و حقیقتا آن‌ها را با واقعیت مواجه می کنید، شگفت انگیز است که چه تاثیر خواهد گذاشت. "

منبع خبر "مشرق نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.