به گزارش اقتصادنیوز به نقل از ایرنا، روزنامه «گاردین» با اشاره به جنگ تعرفه ای «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا نوشت که بسیاری از برندهای آمریکایی متحمل شدیدترین کاهش قیمت سهام و ارزش بازار شده و سرمایه گذاران این شرکت ها به افزایش قیمت و کاهش بالقوه هزینه های مصرف کننده واکنش منفی نشان داده اند.
گاردین گزارش داد، کشورهای آسیایی و در راس آن ها چین، (با نرخ ۵۴ درصدی تعرفه بر کالاهای وارداتی به ایالات متحده) هدف اصلی تعرفههای رئیس جمهوری آمریکا قرار گرفته اند.
این گزارش گاردین با اشاره به پاسخ سریع چین در اعمال تعرفه های ۳۴ درصدی بر کالاهای آمریکایی نوشت: بسیاری از برندهای آمریکایی در سراسر جهان به ویژه کشورهای آسیایی با ضرر مالی بسیاری مواجه شده اند.
در ادامه این گزارش آمده است: اپل، باارزشترین شرکت بورسی جهان، در روز پنجشنبه شاهد کاهش بیش از ۳۰۰ میلیارد دلاری (۲۳۰ میلیارد پوند) ارزش بازار خود در بدترین افت یک روزه پس از سال ۲۰۲۰ (۱۳۹۸) بود، موضوعی که دلیل آن ترس از افزایش چشمگیر تعرفهها و افزایش قیمت سوخت برای محصولاتی مانند آیفون است. اپل بیشتر سخت افزار خود را در چین تولید می کند و دو قطب تولید پیشرو دیگر هند و ویتنام نیز با تعرفه های ۲۶ و ۴۶ درصدی مواجه شدند.
بنا بر گزارش گاردین، دیگر شرکتهای فناوری «مگنیفیسنت سون» (Magnificent ۷) نیز به همین ترتیب آسیب دیدند. آمازون، فروشنده پیشرو کالاهای وارداتی از سراسر جهان، تقریباً ۱۹۰ میلیارد دلار از ارزش بازار خود را از دست داد.
در بخش دیگری از این گزارش با اشاره به تولید ۹۵ درصد از کفشهای برند نایک در کشورهای ویتنام، اندونزی و چین که اکنون شامل سخت ترین مجازات های تعرفه ای قرار شده اند، نوشت: ارزش بازار نایک تاکنون به ۱۳ میلیارد دلار رسیده است و به رغم تلاشهای نایک برای کاهش تولید در چین در سالهای اخیر، این شرکت یکی از بزرگترین کاهش قیمت سهم با بیش از ۱۴ درصد را در روز پنجشنبه متحمل شد.
گاردین پیش بینی کرد که قیمت کفشهای ورزشی جردن، شلوار جین لویس و لباسهای گپ نایک نیز احتمالاً در ایالات متحده افزایش مییابد چرا که تعرفههای ترامپ به مراکز کارخانههای آسیایی که زیربنای صنعت پوشاک جهانی است، ضربه زده است.
این رسانه انگلیسی در بخش پایانی گزارش خود با اشاره تاثیر تعرفه های اقتصادی ترامپ به بخش گردشگری و سفر نیز افزود: شرکت هوایی بوئینگ، یکی از بزرگترین ضررکنندگان در وال استریت بود و سهام این سازنده هواپیما و هوافضا بیش از ۱۰ درصد سقوط کرد. این در حالی است که مالیات های ترامپ به ۴۵ سال تولید تقریباً بدون تعرفه این بخش پایان داد. تعرفه های ترامپ قرارداد سازمان تجارت جهانی (WTO) که در سال ۱۹۸۰ (۱۳۵۸) منعقد و راه را برای صادرات انبوه جت های تجاری ایالات متحده به ویژه به اروپا هموار کرده بود را پایان داده و این به معنای افزایش هزینه های تولید به مشتریان خطوط هوایی و در نهایت قیمت بلیط مصرف کننده است.
گفتنی است بوئینگ بزرگترین صادرکننده ایالات متحده از نظر ارزش دلاری است و حدود ۸۰ درصد از هواپیماهای تجاری خود را صادر می کند.
گاردین در پایان تاکید کرد : قوانین جدید تعرفه ای دونالد ترامپ تاکنون تریلیونها را از ارزش بازار شرکتهای سهامی عام کم کرده است، موضوعی که می تواند باعث حتی ویرانی کسبوکارهای برندهای آمریکایی مستقر در ایالات متحده در سراسر جهان شود.