آزمایش خون؛ جدیدترین روش تشخیص آلزایمر و ارزیابی پیشرفت بیماری

رکنا جمعه 15 فروردین 1404 - 21:11
رکنا: تشخیص زودهنگام آلزایمر با آزمایش خون ممکن شد؛ محققان دانشگاه لوند سوئد موفق به طراحی آزمایشی برای شناسایی تجمع پروتئین‌های مرتبط با این بیماری شدند که می‌تواند روند درمان را بهبود بخشد.
آزمایش خون؛ جدیدترین روش تشخیص آلزایمر و ارزیابی پیشرفت بیماری

به گزارش رکنا، وبگاه گاردین در گزارشی اعلام کرده است که گروهی از دانشمندان به سرپرستی پروفسور اسکار هانسون از دانشگاه لوند در سوئد آزمایشی طراحی کرده‌اند که می‌تواند به پزشکان کمک کند تا داروی مناسب برای بیماران آلزایمری را تعیین کنند؛ به ویژه داروهایی مانند دونانمب (donanemab) و لکانمب (lecanemab) که می‌توانند سیر آلزایمر در مراحل اولیه بیماری را کاهش دهند.

نیاز به تشخیص دقیق

هانسون گفته است که با تأیید درمان‌های هدفمند آمیلوئیدی در بسیاری از کشورها، نیاز شدیدی به روش‌های تشخیص دقیق و مقرون‌به‌صرفه برای بیماری آلزایمر وجود دارد.

علائم آلزایمر

پلاک‌های پروتئین آمیلوئید بتا و رشته‌های درهم‌پیچیده پروتئین تاو در مغز، از نشانه‌های اصلی بیماری آلزایمر به شمار می‌آیند.

پروتئین تاو و ارتباط آن با آلزایمر

هانسون و تیمش در مقاله‌ای که در مجله نِیچِر مدیسین منتشر شد، توضیح داده‌اند که چگونه توانسته‌اند تکه‌های تاو، به نام eMTBR-tau 243، را در خون شناسایی کرده و فهمیده‌اند که تجمع پروتئین تاو در مغز با آلزایمر مرتبط است، نه بیماری‌های دیگر.

پژوهش‌های مکمل

پژوهشی دیگر که در مجله نِیچِر مدیسین منتشر شده، نشان می‌دهد نسبت دو پروتئین YWHAG و NPTX 2 در مایع مغز افراد مبتلا به آلزایمر با میزان اختلالات شناختی مرتبط است.

این پژوهش تأکید دارد که نسبت پروتئین YWHAG به NPTX 2 ممکن است بهتر از سطوح آمیلوئید بتا و پروتئین تاو نشان‌دهنده مشکلات شناختی باشد و می‌تواند به پیش‌بینی ابتلا به زوال شناختی در آینده و آغاز زوال عقل کمک کند.

منبع خبر "رکنا" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.