ارتقای شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی در ابعاد ملی و بین‌المللی

صدا و سیما شنبه 16 فروردین 1404 - 09:51
رئیس شبکه آزمایشگاهی کشور، گفت: گسترش دامنه فعالیت‌ها و خدمات ملی و بین‌المللی در ارتقای پژوهش‌ها، توسعه بهره‌وری و تحول در حوزه‌های راهبردی همچون آموزش، تولید، صنعت و فناوری‌های پیشرفته، در دستور کار شبکه آزمایشگاهی کشور قرار دارد.

ارتقای شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی در ابعاد ملی و بین‌المللی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، رئیس شبکه آزمایشگاهی کشور، تحقق اقتدار و امنیت غذا و کشاورزی با تقویت آزمایشگاه‌های این حوزه را یکی از اولویت‌های سال جدید برشمرد و گفت: گسترش دامنه فعالیت‌ها و خدمات ملی و بین‌المللی در راستای ارتقای پژوهش‌ها، توسعه بهره‌وری و تحول در حوزه‌های راهبردی همچون آموزش، تولید، صنعت و فناوری‌های پیشرفته، در دستور کار شبکه آزمایشگاهی کشور قرار دارد.

امیر یونسیان، رئیس شبکه آزمایشگاهی کشور، با اشاره به ظرفیت‌ها و توانمندی‌های این شبکه برای توسعه اقتصاد کشور، عنوان کرد: ارتقای شبکه آزمایشگاهی فناوری‌های راهبردی به شبکه آزمایشگاهی کشور، جایگاه این شبکه را متحول کرده و مأموریت‌های آن را در ابعاد ملی و بین‌المللی ارتقاء داده است. این تحول با هدف گسترش دامنه فعالیت‌ها و خدمات شبکه در راستای ارتقای بهره‌وری، تحول در کشاورزی، غذا و تولید صنعتی، سهولت دسترسی پژوهشگران، صنعتگران و فناوران به خدمات آزمایشگاهی کارآمد انجام می‌شود.

وی با تأکید بر پیگیری و استمرار راهبرد‌های شبکه آزمایشگاهی افزود: سیاست اصلی دوره جدید، ادامه مسیر ۲۰ ساله گذشته در جهت خدمت‌رسانی هرچه مطلوب‌تر به جامعه مخاطبان است. در این راستا، برنامه‌های ویژه‌ای برای گسترش تخصصی فعالیت‌های شبکه و تقویت تعاملات بین‌المللی طراحی شده است.

یونسیان، در خصوص اولویت‌های کاری شبکه آزمایشگاهی کشور، توضیح داد: شبکه آزمایشگاهی کشور، به طور ویژه از توسعه فعالیت‌های آزمایشگاهی دانش‌آموزی حمایت خواهد کرد. این حمایت‌ها شامل آموزش، اعتبارات پژوهشی، خرید تجهیزات ایرانی و پشتیبانی از پژوهش‌سرا‌ها و آزمایشگاه‌های دانش‌آموزی خواهد بود.

وی همچنین استانداردسازی و توسعه خدمات آزمایشگاهی در حوزه کشاورزی و صنایع غذایی را یکی دیگر از اولویت‌های شبکه آزمایشگاهی کشور برشمرد و گفت: ارائه خدمات تخصصی مانند آنالیز خاک و بررسی باقی‌مانده سموم، نقش مهمی در افزایش کیفیت و بهره‌وری محصولات کشاورزی ایفا خواهند کرد. بر همین اساس در راستای تحقق امنیت غذا و رسوخ فناوری به حوزه راهبردی کشاورزی، خدمات آزمایشگاهی و زیرساخت‌های شبکه آزمایشگاهی کشور در حوزه کشاورزی و غذا، تقویت خواهند شد.

رئیس شبکه آزمایشگاهی کشور، با تأکید بر ضرورت توسعه خدمات و تعامل‌های آزمایشگاهی و تحقیقاتی در سطح بین‌المللی بیان کرد: تقویت تعاملات بین‌المللی با آزمایشگاه‌ها، صنایع و متخصصان خارجی از جمله اهداف شبکه آزمایشگاهی کشور است. این تعاملات می‌توانند توسعه صادرات محصولات دانش‌بنیان و گسترش همکاری‌های پژوهشی را تقویت کنند.

یونسیان، توسعه توانمندی در عرصه تولید نیمه‌صنعتی و تقویت آزمایشگاه‌ها برای ساخت پایلوت‌های آزمایشگاهی را یکی دیگر از این راهبرد‌ها دانست و افزود: در نظر داریم خدمات پیشرفته صنعتی، نظیر طراحی صنعتی، ساخت نمونه اولیه و تولید سریع را با استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان ارائه کنیم.

وی با بیان این‌که تلاش برای شناسایی و بهره‌مندی حداکثری از زیرساخت‌ها و توانمندی‌های آزمایشگاهی کشور، یکی دیگر از راهبرد‌های این شبکه به شمار می‌رود، عنوان کرد: بهره‌وری بهینه از سرمایه‌ها و زیرساخت‌های آزمایشگاهی کشور، یکی از اصلی‌ترین راهبرد‌های شبکه خواهد بود.

رئیس شبکه آزمایشگاهی کشور در پایان خاطرنشان کرد: تمامی این راهبرد‌ها در راستای تحقق اهداف بلندمدت و ارتقای کیفیت خدمات، با کمک و همراهی تمامی فعالان زیست‌بوم آزمایش، تحقیقات و فناوری، از جمله مراکز آزمایشگاهی عضو، محققان، پژوهشگران و شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور اجرایی خواهند شد.

منبع خبر "صدا و سیما" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

بیشتر بخوانید