تهران بحرانی‌ترین استان بافت فرسوده

فرارو شنبه 16 فروردین 1404 - 10:07
معاون وزیر راه وشهرسازی با بیان اینکه در حال حاضر بحرانی‌ترین استان در بافت فرسوده استان تهران به واسطه جمعیت ساکن در این بافت است، گفت: مساحت بافت‌های فرسوده افزایش پیدا کرده بطوریکه در گذشته ۱۷۰ هزار هکتار بود و الان به ۲۰۰ هزار هکتار رسیده، اما تاکید دارم که این افزایش مساحت به این معنا نیست که همه این بافت‌ها مشکل سازه‌های ناپایدار داشته باشند.

عبدالرضا گلپایگانی، معاون وزیر راه‌ و شهرسازی درباره روند و جریان نوسازی بافت فرسوده در کشور اظهار داشت: برای بازآفرینی شهری در سال 1404 وظیفه قانونی ما این است که با همکاری نهادهایی که در این حوزه دخیل هستند 100 هزار واحد مسکونی را در بافت های فرسوده نوسازی و احداث کنیم که این یک کار مشترکی بین نهادهای مربوطه است.   

به گزارش ایلنا، وی افزود: برای اجرای این هدف شهرداری‌ها، انبوهسازان، خود مردم و ما هم به عنوان تسهیلگر بخشی از کار را برعهده داریم.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: همچنین تکلیف دیگر ما کاهش محدوده‌های هدف باز آفرینی است و محدوده‌هایی که سرانه‌های مورد نیاز آن تامین شده باید از فهرست و آمار محدوده‌های باف فرسوده خارج شوند.

گلپایگانی ادامه داد: این دو موضوع از تکالیف قانونی ما است که باید انجام دهیم و این تکالیف اهداف عملیاتی دارند که برای تحقق این اقداماتی انجام شده‌است. البته مهمترین اقدام بسیج همگانی اعم از جامعه حرفه‌ای، نهادهای حاکمیتی و مردم است که باید با این بسیج همگانی جریان نوسازی در بافت‌های فرسوده را برای رسیدن به بافت سکونتی خوب فعال و تقویت کنیم.

معاون وزیر راه و شهرسازی با اشاره به مناطق بحرانی بافت فرسوده در کشور تاکید کرد: در حال حاضر بحرانی‌ترین استان در بافت فرسوده استان تهران به واسطه جمعیت ساکن در این بافت است، البته باید توجه داشت که مساله بافت فرسوده با حاشیه نشیی متفاوت است و در استان تهران بیشترین جمعیت در بافت فرسوده ساکن هستند.

وی با بیان اینکه با تعریف جدید، بافت فرسوده روز به روز در حال افزایش است، اظهار داشت: با معیارهای جدیدی که برای محله‌های هدف بازآفرینی در سال 1401 تدوین شده، بخش زیادی از محله‌ها جزو هدف بازآفرینی محسوب می‌شوند اما به این معنا نیست که در تمام این محله‌ها فقط موضوع کالبدی مطرح باشد. در گذشته سه معیار نشان دهنده بافت فرسوده بوده و برای تشخیص بافت فرسوده، سازه ناپایدار، دسترسی نامطلوب، قطعه بندی ریز دانه مطرح‌ می‌شد. در سال 1401، 22 سیاهه تنظیم شد برای اینکه بافت‌ها را به عنوان بافت‌های فرسوده در نظر بگیریم که بین معیارها، مسائل اجتماعی و سرانه‌های خدماتی هم دیده می‌شود.

گلپایگانی ادامه داد: بنابراین مساحت بافت‌های فرسوده افزایش پیدا کرده بطوریکه در گذشته 170 هزار هکتار بوده و الان به 200 هزار هکتار رسیده اما تاکید دارم که این افزایش مساحت به این معنا نیست که همه این بافت‌ها مشکل سازه‌های ناپایدار داشته باشند.

مدیرعامل شرکت بازآفرینی شهری ایران گفت: برای نوسازی بافت‌های فرسوده برنامه اقدام تهیه کردیم که متناسب با بودجه طراحی شده، خوشبختانه بودجه بازآفرینی رشد قابل توجهی داشته  و برای امسال به 2 همت رسیده که امیدواریم  به موقع تخصیص داده شود چراکه بودجه 1403 اواخر سال تخصیص داده شد.  

وی تاکید کرد: نوسازی نیاز به جریان سازی دارد و مردم هم باید پای کار بیایند. 

منبع خبر "فرارو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.