حمایت بیشتر جمهوری خواهان از لایحه نظارت بر تعرفه‌های جدید

مشرق نیوز شنبه 16 فروردین 1404 - 11:10
شمار بیشتری از سناتورهای جمهوری خواه آمریکایی حمایت خود را از نظارت کنگره بر تعرفه‌های اعمال شده توسط ترامپ اعلام کردند.

به گزارش مشرق، در دومین روز سقوط بازار سهام آمریکا در پی اقدام دولت ترامپ در اعمال تعرفه های جدید بر کالاهای وارداتی، لایحه ارائه شده از سوی سناتورهای آمریکایی با هدف ضرورت تایید کنگره برای اعمال تعرفه های جدید توسط دولت، با حمایت بیشتر سناتورهای جمهوری خواه روبرو شد.

براساس این گزارش، سناتور جمهوری خواه لیزا مورکوفسکی از آلاسکا، میچ مک کانل از کنتاکی، جری موران از کانزاس و تام تیلیس از کارولینای شمالی، به جمع موافقان لایحه لزوم تایید کنگره برای اعمال تعرفه های جدید پیوستند.

این لایحه روز پنچ شنبه از سوی سناتور جمهوری خواه چاک گراسلی از آیووا و سناتور دموکرات ماریا کانتول از واشنگتن ارائه شده بود.

براساس این لایحه، تا زمانی که کنگره آمریکا اعمال تعرفه های جدید را تایید نکند، تمام این تعرفه ها در عرض ۶۰ روز لغو خواهند شد.

با این حال مشخص نیست که آیا این لایحه شانسی برای پذیرش و تایید از سوی سنا دارد یا خیر. مجلسی که اکثریت آن در اختیار جمهوری خواهان حامی ترامپ است. این در حالی است که بسیاری از جمهوری خواهان حمایت خود را از اقدام ترامپ در اعمال تعرفه های جدید بر تمام کالاهای وارداتی اعلام کرده اند، اقدامی که اقتصاد دانان معتقدند باعث افزایش قیمت ها و خطر افزایش رکود می شود اما کاخ سفید بر این باور است که این اقدام منجر به افزایش سرمایه گذاری در تولیدات آمریکا می شود.

سناتور موران در بیانیه ای اظهار کرد هر ایالت در آمریکا صنعت مخصوص به خود را دارد که در پی تغییرات بازارهای جهانی و سیاست های تجاری تحت تاثیر قرار گرفته است، مانند بخش کشاورزی، خودروسازی و تولید هواپیما. قانون اساسی این اجازه را به کنگره داده تا بدون توجه به تجارت با کشورهای خارجی مانند تعرفه ها، تصمیم گیری کند.

این آخرین نشانه نارضایتی در بین برخی سناتورهای جمهوری خواه درباره تعرفه های گسترده جدید اعمال شده توسط دولت ترامپ است. روز سه شنبه گذشته، لایحه دیگری به تصویب رسید که براساس آن تعرفه های جدید وضع شده بر محصولات کانادایی لغو خواهد شد. این لایحه مورد حمایت تمام دموکرات های کنگره و ۴ نماینده جمهوری خواه قرار گرفت و در نهایت به تصویب رسید.

در همین حال سناتور جمهوری خواه تد کروز که یکی از حامیان پر و پا قرص ترامپ است، در پادکستی اعلام کرد که این تعرفه های جدید ممکن است منجر به یک سناریوی وحشتناک شود. اگر ما در سناریوی ۳۰ روزه، ۶۰ روزه و یا ۹۰ روزه از حالا درباره تعرفه های زیاد وضع شده از سوی دولت ترامپ . تعرفه های انبوه بر کالاهای آمریکایی و هرکشور دیگری در جهان باشیم، این نتیجه ای وحشتناک است. تد کروز که لایحه ارائه شده از سوی گراسلی را امضا نکرده افزود: این اقدام برای تگزاس که من عمیقا به آن اهمیت می دهم، وحشتناک است.

در همین حال، دان بیکن نماینده جمهوری خواه کنگره از نبراسکا اعلام کرد که قصد دارد لایحه ای همپای لایحه گراسلی، در کنگره ارائه دهد. وی افزود: من در حال همکاری با سناتور گراسلی برای احیای نظارت و قدرت بیشتر کنگره بر تعرفه های جدید هستم.

این در حالی است که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا روز گذشته در پستی در شبکه اجتماعی گفت: سیاست های او هرگز تغییر نخواهد کرد.

بازار بورس آمریکا روز پنجشنبه در پی شوک ناشی از تعرفه‌های دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور این کشور، سقوطی سنگین را تجربه کرد.

همزمان ترامپ اعلام کرد که برای مذاکره با دیگر کشورها در ازای «پیشنهاداتی خارق‌العاده» آمادگی دارد. وی در هواپیمای اختصاصی ریاست‌جمهوری (ایرفورس وان) به خبرنگاران گفت: اگر کسی بگوید قرار است چیزی خارق‌العاده به شما بدهیم، تا زمانی که چیز خوبی به ما می‌دهند، ما آماده‌ایم.

ترامپ روز چهارشنبه تحت عنوان «روز رهایی» اعلام کرده بود که تعرفه‌های تلافی‌جویانه‌ای علیه ۱۸۰ کشور اعمال خواهد شد؛ اقدامی با وسعت و مقیاسی که در یک قرن اخیر بی‌سابقه بوده است.

ترامپ روز چهارشنبه اعلام کرده بود که از تاریخ ۵ آوریل تعرفه‌ای پایه به میزان ۱۰ درصد برای تمام کشورها اعمال می‌شود؛ همچنین، بر واردات از برخی کشورهایی که ناقض قوانین تلقی شده‌اند، تعرفه‌های اضافی نیز وضع خواهد شد. کاخ سفید تأیید کرده است که تعرفه‌های تلافی‌جویانه از ۹ آوریل به اجرا گذاشته می‌شوند و زمان اندکی برای مذاکره باقی مانده است.

بسیاری از مقام های اروپایی تعرفه های اعلام شده بر کالاهای جهانی از جمله از اروپا از طرف رئیس جمهور آمریکا را به شدت مورد انتقاد قرار داده و درباره عواقب آن هشدار دادند.

دولت چین نیز روز پنج‌شنبه از ایالات متحده خواست فوراً تعرفه‌های جدید خود را لغو کند و در عین حال هشدار داد که برای حفظ منافع خود اقدام متقابل انجام خواهد داد.

ترامپ روز چهارشنبه اعلام کرد که چین مشمول تعرفه‌ای ۳۴ درصدی خواهد شد که بر تعرفه ۲۰ درصدی پیشین افزوده می‌شود و مجموع تعرفه‌های جدید را به ۵۴ درصد می‌رساند؛ رقمی که به تهدید ۶۰ درصدی او در دوران کارزار انتخاباتی‌اش بسیار نزدیک است.

صادرکنندگان چینی، مانند همتایان خود در سایر اقتصادهای جهان، از روز شنبه با تعرفه پایه ۱۰ درصدی مواجه خواهند شد. این تعرفه بخشی از تعرفه جدید ۳۴ درصدی است که برای تقریباً تمام کالاهای ارسالی به بزرگترین اقتصاد مصرفی جهان اعمال می‌شود.

سپس تعرفه‌های باقیمانده و بالاتر که به عنوان "تعرفه‌های متقابل" شناخته می‌شوند، از ۹ آوریل (۲۰ فروردین) اجرایی خواهند شد.

ترامپ همچنین یک فرمان اجرایی را امضا کرد که شکاف قانونی تجاری موسوم به "د مینیمیس" de minimis را می‌بندد؛ این شکاف به کالاهای کم‌ارزش از چین و هنگ‌کنگ اجازه می‌داد بدون پرداخت عوارض وارد آمریکا شوند.

منبع: تسنیم

منبع خبر "مشرق نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.