بمباران پرهزینه و بی فایده آمریکا در یمن

عصر ایران شنبه 16 فروردین 1404 - 11:16
نیویورک تایمز: مقامات پنتاگون در جلسات توجیهی پشت درهای بسته در روزهای اخیر اذعان کرده‌اند که موفقیت محدودی در انهدام زرادخانه گسترده موشک‌ها، پهپادها و پرتابگرهای حوثی های یمن حاصل شده است.

منابع نظامی و کنگره آمریکا می گویند حملات بی امان 3 هفته گذشته آمریکا به یمن با وجود هزینه یک میلیارد دلاری بدون دستاورد نظامی جدی بوده است.

به گزارش عصرایران، روزنامه آمریکایی "نیویورک تایمز" در گزارشی اختصاصی در این باره نوشت:

به گفته مقامات، تنها در سه هفته گذشته، پنتاگون (وزارت دفاع آمریکا) بیش از 200 میلیون دلار بمب بر سر یمن ریخته است.

این روزنامه در ادامه نوشت:" پرزیدنت ترامپ این هفته گفت که شبه‌نظامیان حوثی مورد حمایت ایران در یمن "در اثر حملات بی‌امان" که او از 15 مارس دستور داده بود، نابود شده‌اند.

اما این چیزی نیست که پنتاگون و مقامات نظامی به طور خصوصی به کنگره و کشورهای متحد می گویند.

به گفته دستیاران کنگره و متحدان، مقامات پنتاگون در جلسات توجیهی پشت درهای بسته در روزهای اخیر اذعان کرده‌اند که موفقیت محدودی در انهدام زرادخانه گسترده موشک‌ها، پهپادها و پرتابگرهای حوثی‌ها حاصل شده است.

مقاماتی که در جلسات محرمانه ارزیابی میزان خسارات یمن شرکت داشته اند می گویند که بمباران یمن طی هفته های گذشته بسیار سنگین تر از حملاتی است که توسط دولت بایدن انجام می شد و بسیار بزرگتر از آنچه وزارت دفاع علنا توصیف کرده است.

اما به گفته 3 مقام کنگره که نخواستند نامشان فاش شود، مبارزان حوثی که به انعطاف‌پذیری معروف هستند، بسیاری از پناهگاه‌ها و سایر سایت‌های مورد هدف خود را تقویت کرده‌اند و توانایی آمریکایی‌ها را برای مختل کردن حملات موشکی شبه‌نظامیان علیه کشتی‌های تجاری در دریای سرخ، تقریبا بی اثر ساخته اند.

این مقامات گفتند که تنها در 3 هفته، پنتاگون از مهمات 200 میلیون دلاری، علاوه بر هزینه های عملیاتی و پرسنلی هنگفت برای استقرار دو ناو هواپیمابر، بمب افکن های B-2 و جت های جنگنده اضافی و همچنین دفاع هوایی پاتریوت و تاد در خاورمیانه استفاده کرده است.

بمباران پرهزینه و بی فایده آمریکا در یمن

یک مقام آمریکایی گفت که کل هزینه ممکن است تا هفته آینده به بیش از یک میلیارد دلار برسد و پنتاگون ممکن است به زودی نیاز به درخواست بودجه تکمیلی از کنگره داشته باشد.

در حملات اخیر به یمن به قدری از مهمات دقیق و گران استفاده شده - به ویژه مهمات پیشرفته دوربرد - که برخی از برنامه ریزان احتمالی پنتاگون نگران ذخایر کلی نیروی دریایی و پیامدهای آن برای هر موقعیتی هستند که در آن ایالات متحده مجبور به جلوگیری از حمله چین به تایوان باشد.

مقامات گفتند که حملات ایالات متحده، که "پیت هگزت" وزیر دفاع کابینه ترامپ، آن را عملیات "راف رایدر" نامیده، احتمالا می تواند 6 ماه ادامه یابد.

با وجود اذعان به کم نتیجه بودن عملیات نظامی آمریکا علیه توانایی های نظامی انصارالله یمن، یک مقام ارشد پنتاگون اواخر روز پنجشنبه از ارزیابی هایی را که توسط مقامات کنگره و متحدانش توصیف شده بود را رد کرد.

این مقام ارشد که به شرط ناشناس ماندن در مورد مسائل عملیاتی صحبت کرد، گفت که حملات هوایی از هدف خود در مرحله اولیه کارزار نظامی "راف رایدر" فراتر رفته است، توانایی ارتباط رهبران ارشد حوثی ها را مختل کرده، پاسخ این گروه را به تعداد انگشت شماری از حملات متقابل ناکارآمد محدود کرده و شرایط را برای مراحل بعدی آماده کرده.
او با رد بی نتیجه بودن حملات نظامی اخیر در یمن گفت:" ما در مسیر درست هستیم."

مقامات آمریکایی مدعی اند که این حملات به ساختار فرماندهی و کنترل حوثی ها آسیب رسانده است. "تولسی گابارد" مدیر اطلاعات ملی، در بیانیه‌ای گفت که این حملات در کشتن رهبران حوثی که او به هویت آنها اشاره ای نداشت "موثر" بوده است و گفت که این عملیات در حال بازگشایی مسیر کشتیرانی دریای سرخ است.

خانم گابارد گفت: "ارزیابی‌های جامعه اطلاعاتی تایید می‌کند که این حملات رهبران ارشد حوثی‌ها را کشته و چندین تاسیسات را که حوثی‌ها ممکن است برای تولید سلاح‌های متعارف پیشرفته استفاده کنند، نابود کرده است."

این حملات همزمان با رسوایی "سیگنال گیت" انجام می شود که آقای هگزث و دیگر اعضای ارشد دولت ترامپ را درگیر کرده است، که در آن این مقامات در یک گفتگوی گروهی در یک برنامه پیام‌رسان تجاری درباره جزئیات حساس بمباران اولیه در یمن در 15 مارس بحث کرده اند. "مایکل والتز" مشاور امنیت ملی، این گروه را در شبکه پیام رسان "سیگنال" ایجاد کرد اما به طور تصادفی یک خبرنگار را به آن اضافه کرد و آن خبرنگار تمامی گفتگوهای محرمانه مقامات آمریکایی را درباره حمله به یمن، به اشتراک گذاشت که در آن مقامات نظامی از بی نتیجه بودن حملات به حوثی ها و مخالفت خود با ادامه این حملات بی نتیجه و پرهزینه می گویند.

مقامات دولت ترامپ می گویند هدف از حملات هوایی و دریایی تحت فشار قرار دادن "حوثی ها" برای توقف حملاتی است که خطوط کشتیرانی بین المللی در دریای سرخ را برای بیش از یک سال مختل کرده است.

دولت بایدن حملاتی را علیه حوثی‌ها انجام داد، اما در مقیاس کوچک‌تر و عمدتا علیه زیرساخت‌ها و اماکن نظامی. مقامات دولت ترامپ می گویند که هدف از حملات کنونی نیز کشتن مقامات ارشد حوثی است؛ اما همزمان بسیاری از زیر ساخت های غیرنظامی از جمله انرژی و آب و حتی بهداشتی یمن را نیز هدف قرار داده است.

رهبران انصارالله یمن در واکنش به حملات آمریکا گفته اند به حمایت خود از مردم فلسطین ادامه داده و تا زمانی که مردم غزه تحت محاصره و حملات مرگبار اسرائیل قرار دارند، به حملات موشکی و پهپادی به شهرهای اسرائیل و نیز محاصره دریایی اسرائیل ادامه می دهند.

 

منبع خبر "عصر ایران" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.