خداحافظی پزشکیان با معاونی که «رفیقِ قدیمی» او بود/ معاونت پارلمانی ریاست جمهوری چه چیزی را تکذیب کرده بود؟

خبرآنلاین شنبه 16 فروردین 1404 - 11:27
وقتی سفر آقای معاون پارلمانی به قطب جنوب به عنوان امری که اتفاق افتاده تکذیب می‌شود، تنها به کاهش سرمایه اجتماعی دولت و همچنین سطح اعتماد به تکذیبیه‌ها می‌انجامد؛ و باز هم آن جمله معروف ایرانی‌ها را ثابت می‌کند: «وقتی چیزی را تکذیب کردند، بدان که اتفاق افتاده است!»

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، شهرام دبیری معاون پارلمانی دولت چهاردهم با حکم مسعود پزشکیان از سمت خود عزل و برکنار شده است. دلیل این امر نیز در حکم منتشره از سوی رئیس جمهوری، سفر این معاون دولت به قطب جنوب قید شده است و پزشکیان در حکم خود به صراحت از آن یاد کرده است؛ موردی که دفتر معاونت پارلمانی آن را کذب دانسته بود!

پزشکیان در این حکم برکناری رفاقت خود را به دبیری یادآوری کرده و نوشته است؛« دوستی دیرین و همکاری و خدمات ارزشمند شما در معاونت پارلمانی دولت چهاردهم، مانع آن نیست که پایبندی به صداقت، عدالت و وعده‌هایی که به مردم دادیم، مقدم داشته شود. بنابر این از ادامه همکاری با شما در دولت چهاردهم معذوریم.»

ماجرا از کجا آغاز شد؟

ماجرا از این قرار بود که برخی کانال‌ها و حساب‌های کاربری خاص در فضای مجازی، در روزهای ابتدایی نوروز این خبر را منتشر کردند که شهرام دبیری و همسرش از طریق آرژانتین برای تعطیلات نوروز به قطب جنوب رفته‌اند. 

با چرخیدن این خبر و به‌روز شدن عکس‌های جدید از معاون پارلمانی وقت دولت در جریان سفر، مخالفان دولت توانستند مستمسکی برای حملات تند علیه دولت و حتی شخص مسعود پزشکیان پیدا کنند. آنها با سوءاستفاده از وضعیت نابسامان اقتصادی که سه سال دولت سیزدهم در پدید آمدن آن نقش بزرگی ایفا کرده است، از این سفر برای زدن دولت استفاده کردند.

با این وجود، غیر از مخالفان دولت، موافقان و هواداران دولت نیز به انتقاد از معاون پارلمانی برخاستند و حتی برخی اعضای شورای اطلاع رسانی دولت، نسبت به ادامه حضور دبیری در کابینه هشدار دادند؛ مخاطب این هشدارها هم مسعود پزشکیان به عنوان نفر اول دولت بود.

محمد مهاجری یکی از اعضای شورای اطلاع رسانی دولت بود که در یادداشتی نوشت: «طی۲روز گدشته خبری در فضاب مجازی منتشر شده که آقای دکتر شهرام دبیری معاون پارلمانی رئیس‌جمهور به مکانی دور از توقع (قطب‌جنوب) سفر کرده. قاعدتا باید سیستم اطلاع‌رسانی دولت به این خبر واکنش نشان می‌داد و اگر دروغ است آن را تکذیب می کرد. واگر خبر درست است حتی اگر آن عزیز سفرکرده با پول خودش و بدون استفاده از بیت‌المال چنین کرده است حتما با شیوه نهج‌البلاغه‌ای آقای‌پزشکیان نمی‌خواند و به عنوان وصله ناجور دولت باید کنار گذاشته شود. ان هم بدون فوت وقت.»

اما ماجرا وقتی عجیب شد که فردای این یادداشت کوتاه، یعنی ششم فروردین ماه روابط عمومی معاونت پارلمانی ریاست جمهوری مشخصا سفر دبیری به قطب جنوب را تکذیب کرده و تصاویر را قدیمی دانست.

در این تکذیبیه آمده بود: «در واکنش به شایعات مطرح شده در خصوص سفر نوروزی شهرام دبیری اعلام کرد: در روزهای اخیر خبرسازی  برخی کانال های خبری در یکی از پیام رسان ها، مستمسکی برای برخی تحلیل های نادرست شده است. بر این اساس شایعه مطرح شده مبنی بر سفر معاون پارلمانی رئیس جمهور به قطب جنوب چنین ادعایی صحت ندارد و تصاویر منتشر شده قدیمی بوده است.»

فردای این تکذیبیه عجیب، یک عضو دیگر شورای اطلاع رسانی دولت هم به صدا درآمد و نوشت: «جناب آقای رئیس‌جمهور! لطفا این آیه قرآن مجید را هر روز به اعضا کابینه‌ یادآوری کنید. همان آیه‌ای که در نخستین گفتگوی تلویزیونی با مردم بالای سرتان بود. درباره صداقت، همان صداقتی که مردم در شما دیدند، همان راستگویی که متاسفانه امروز لابلای برخی ندانم‌کاری‌ها و مصلحت‌سنجی‌ها و پنهان‌کاری‌ها و بی‌صداقتی‌های بعضی از دولتمردان و کارشکنی رقبای تندرو در حال دست و پا زدن است. اجازه ندهید مهمترین ویژگی شما، گروگانِ گفتار و کردار این آدم‌ها شود، بازخواستشان کنید. شما به مردم تعهد دارید، نه به این آدم‌ها...».

با این حال، حملات به دولت کم‌کم تبدیل به حمله به پزشکیان شده و مخالفان از این طریق درحال تسویه حساب سیاسی با دولت و رئیس آن بودند.

دولت به دنبال راهکار افتاد

در این میان سخنگوی دولت از احتمال تعیین مقرراتی داخلی برای اعضای دولت خبر داد: «احتمال دارد که دولت مقرراتی را تعیین کند که اعضای کابینه، در صورت سفرهای شخصی به خارج از کشور، اطلاع‌رسانی انجام دهند تا مشکلات سیاسی ایجاد نشود.» اما همین اظهارات هم باعث انتقاداتی شد که اساسا کسی که در منصب دولتی می‌نشیند، چرا باید برای سفر شخصی به خارج از کشور برود؟

با گذشت روزها، امروز در نخستین روز انتشار روزنامه‌های سراسری کشور نیز، انتقادات تندی نسبت به عملکرد معاون پارلمانی دولت مطرح شده بود؛ هم در طیف اصلاح‌طلب و هم اصولگرایان. آنها همگی خواستار برکناری دبیری شدند؛ درخواستی که تنها چند ساعت پس از انتشار روزنامه‌ها، به تحقق پیوست. 

یک تکذیبیه عجیب و سوال برانگیز

اما آنچه در این میان بیش از هرچیزی خودنمایی کرد و سوال‌برانگیز و حتی شائبه برانگیز شد، تکذیبیه عجیب معاونت پارلمانی بود. مشخص نیست هنگامی که دبیری در سفر به قطب جنوب به سر می‌برده است، علت چنین تکذیبیه‌ای و رد کردن اصالت خبر و تصاویر چه بوده است؟! در شرایطی که خود می‌دانند که دبیری در قطب جنوب به سر می‌برد، کذب دانستن آن و سپس تاییدش از سوی رئیس جمهوری، تنها به کاهش سرمایه اجتماعی دولت و کاهش سطح اعتماد به تکذیبیه‌ها می‌انجامد و مشخص می‌کند آن جمله معروف ایرانی‌ها آنچنان هم دور از واقعیت هم نیست: «وقتی چیزی را تکذیب کردند، بدان که اتفاق افتاده است!»

۲۹۲۹

منبع خبر "خبرآنلاین" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.