به گزارش اقتصادنیوز به نقل از اکوایران، در مواجهه با سیاست خارجی مبتنی بر واکنشهای آنی ترامپ، رقبای او در درک خطوط قرمز واقعیاش با دشواری روبهرو هستند.
در حالی که دونالد ترامپ بارها با افتخار گفته که میتواند در عرض چند روز به مناقشات بینالمللی پایان دهد، آشکارا از اینکه رهبران جهانی مطابق میل او عمل نمیکنند، احساس نارضایتی میکند. هفته گذشته، او گفت که «عصبانی» است چون مسکو هیچ پیشنهادی برای توافق درباره اوکراین ارائه نکرده، و هشدار داد ممکن است تعرفههای ثانویهای بر فروش نفت روسیه اعمال کند. او همچنین تهدید کرد که اگر جمهوری اسلامی ایران توافق نکند، «بمباران خواهد شد».
این واکنشهای تند بخشی از یک استراتژی بزرگ و حسابشده موسوم به «مرد دیوانه» نیست، بلکه حاصل نیاز آشکار ترامپ به نمایش قدرت است. نکته مهم این است که چگونه باید به این نمایش قدرت پاسخ داد. مثلا سفارش پرترهای از ترامپ توسط پوتین که فرستاده شخصی ترامپ در امور خاورمیانه، استیو ویتکاف، ادعا میکند رهبر روسیه از او خواسته که آن را به رئیسجمهور برساند، نمونهای واضح از ماهیت و شاید هم محدودیتهای چنین تملقهای استراتژیکی است.
به گزارش ریسپانسیبل استیت کرافت، احتمالا مقامات جمهوری اسلامی ایران هرگز تن به چنین نمایشهایی نمیدهند. با این حال، ممکن است تهران درک کرده باشد که مذاکرهکنندگانش میتوانند از نیاز پایدار ترامپ به نمایش مهارت دیپلماتیک جهانیاش برای کسب امتیازاتی در توافق هستهای استفاده کنند. چون بیثباتی ترامپ میتواند درهایی را باز کند یا همانقدر سریع ببندد، رهبران بینالمللی و حتی مشاوران خودش همواره در تلاشاند که رویکرد بیاستراتژی او به جهان را مهار کنند یا از آن بهره ببرند.
از این رو جای تعجب نیست که در حالی که مسعود پزشکیان، رئیسجمهور ایران، پس از آخرین تهدید ترامپ تأکید کرد که «مسیر مذاکرات غیرمستقیم همچنان باز است»، یکی از فرماندهان سپاه پاسداران انقلاب اسلامی هشدار داد که نیروهای آمریکایی مستقر در «حداقل ده پایگاه در اطراف ایران» در واقع «درون اتاقی شیشهای نشستهاند». در مواجهه با سیاست خارجی مبتنی بر واکنشهای آنی ترامپ، رقبای او در درک خطوط قرمز واقعیاش با دشواری روبهرو هستند.
مشروح این گزارش را در اکوایران با تیتر «جنگ بر سر تفسیر حرفهای ترامپ از واشنگتن تا تهران؛ آیا ترامپ برای توافق صبور است؟» بخوانید.