دو فاکتور خطرساز برای سلامت مادران باردار بشناسید

بهداشت نیوز شنبه 16 فروردین 1404 - 13:28

به گزارش بهداشت نیوز، دکتر حورا موسوی واحد، با اشاره به اینکه بانوانی که اولین بارداری آن‌ها در سن بالای 30 سال انجام می‌شود ممکن است به مشکلاتی مانند دیابت بارداری یا فشار خون مبتلا شوند، گفت:  از این رو کنترل‌های غربالگری پیش از بارداری و مراقبت‌های حین بارداری باید با دقت و حساسیت بیشتری انجام شود. 

فوق تخصص زنان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه بارداری زنان با سن زیر 18 سال نیز در گروه بارداری پرخطر قرار می‌گیرد، خاطر نشان کرد: افرادی که در بارداری‌های قبلی خود دچار مشکلاتی مانند سقط جنین، زایمان زودرس یا سقط‌های مکرر شده اند، نیز در گروه بارداری پرخطر قرار می گیرند که نیازمند مراقبت های ویژه ای هستند. 

دکتر حورا موسوی واحد با بیان اینکه خانم‌هایی که سابقه دیابت دارند یا افراد خانواده او دچار این بیماری هستند نیز می‌توانند بارداری پرخطر را تجربه کنند، گفت: در صورتی که زنان با همسران خود رابطه فامیلی دور یا نزدیک دارند، بهتر است قبل از اقدام به بارداری آزمایشات ژنتیک و بررسی کروموزوم را انجام دهند تا از سلامت جنین اطمینان حاصل کنند و در صورت بارداری این افراد نیز باید مراقبت‌های ویژه‌ای برای آنها در نظر گرفته شود. 

فوق تخصص زنان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه زنان بسیار چاق و بسیار لاغر نیز می‌توانند بارداری پرچالش‌تری نسبت به زنان دیگر تجربه کنند، گفت: کاهش وزن در زنان با BMI بالای 30 در توان باروری آنها تاثیرگذار است علاوه براین بارداری در وزن پایین نیز خطر زایمان زودرس را برای مادر فراهم می کند بنابراین غربالگری های قبل از بارداری در بهداشت و یا در حضور متخصصین امر موضوعی ضروری است. 

وی با بیان اینکه زنانی که قبل از بارداری بیماری‌هایی مانند فشار خون، صرع یا آسم داشته یا داروی خاصی مصرف می‌کنند نیز در گروه بارداری پرخطر قرار خواهند گرفت، گفت: مادرانی که دچار تیروئید کم کار یا پرکار هستند نیز ممکن است مشکلات بیشتری در مقایسه با زنان باردار دیگر را تجربه کنند از همین رو مصرف داروها باید زیر نظر پزشک معالج انجام شود. 

فوق تخصص زنان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه قطع مصرف دخانیات در قبل از بارداری تاثیر به سزایی در حفظ سلامت جنین و مادر دارد، گفت: مادران مبتلا به سرطان، بیماری‌های کلیوی، معتاد به الکل یا مواد مخدر، داشتن سابقه شخصی یا خانوادگی زایمان نوزاد با نقص مادرزادی و به بیماری‌های عفونی مانند ایدز یا هپاتیت از جمله مادرهای نیازمند مراقبت ویژه در طی دوران بارداری هستند. 

وی با اشاره به اینکه یکی از مشکلات رایج در بارداری پرخطر، دیابت بارداری است، گفت: افرادی که سابقه دیابت ندارند و یا در مرحله پیش دیابت هستند ، در دوران بارداری نیز با این اختلال روبرو خواهند شد از همین رو توصیه می شود نسبت به کنترل دقیق قند خون خود اقدام کنند.  

دکتر حورا موسوی واحد با بیان اینکه مسمومیت بارداری باعث بروز مشکلاتی مانند فشار خون بالا، دفع پروتئین ادرار، تورم بدن خواهد شد، گفت:  در صورتی که به این عوارض توجه نشود می‌تواند باعث بروز مشکلات جدی برای مادر و جنین شود.

وی بیان کرد: مادران باردار باید مراقبت علائمی مانند درد شکم یا دل پیچه، خونریزی واژینال، تورم ناگهانی و نامتعارف دست و پا و صورت، مشکلات بینایی مانند تاری دید یا کم شدن بینایی، سر درد شدید، تب بالا، خروج ناگهانی مایع از واژن، انقباضات مکرر و منظم همراه با درد یا بدون آن به مدت یک ساعت و بیشتر، تغییر در میزان حرکت جنین، از دست دادن هوشیاری، درد پایین کمر یا فشار لگنی مداوم، احساس ضعف یا سرگیجه شدید و تغییر در نوع یا بوی بد ترشحات واژن باشند و در صورت مشاهده این علائم پزشک معالج خود را در جریان شرایط جسمانی خود قرار دهند.

منبع خبر "بهداشت نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.