ریزش 15هزار واحدی شاخص کل افت 0.5درصدی را برای این نماگر به ثبت رساند و پس از بسته شدن بورس تهران، شاخص کل مجددا با از دست دادن کانال 2.8 میلیون واحدی در سطح 2میلیون و 795هزار واحدی جا خوش کرد. بر خلاف شاخص کل، کوچکهای بازار با رشد 3هزار واحدی خود و پیشرفت 0.3درصدی شاخص هموزن را به 811هزار واحد رساندند. این رشد شاخص هموزن بیشترین میزان این نماگر از شروع سال 1404 بحساب میآید.
در پایان معاملات امروز، تقریبا بیش از یک سوم نقشه بازار هم سبز بود. به عبارتی 40 درصد نماد ها مثبت و 60 درصدشان منفی معامله شدند. نمادهای وبملت و وپاسار در روند شاخص کل تاثیر مثبت داشتند و نمادهای فملی و فارس سرعت گیر این نماگر بورسی بودند.
در معاملات امروز، بازار خرد ورود 270میلیارد تومان پول حقیقی را شاهد بود. بیشترین ورود پول حقیقی هم به ترتیب مربوط به گروه بانکها با 370 میلیارد تومان، گروه سیمان با 38 میلیارد تومان و گروه معادن با 27 میلیارد تومان بوده است.
ارزش معاملات خرد هم به 7 همت رسید که بالاترین میزان در سال 1404 بود. بیشترین ارزش معاملات را هم نمادهای بانکی با یکهزار میلیارد تومان به خود اختصاص دادند. در رتبههای دوم و سوم هم فلزات اساسی و محصولات شیمیایی به ترتیب با 453 و 337 میلیارد تومان قرار گرفتند.
بازار امروز تحت تاثیر تحولات بین المللی
امیرعباس باقری – کارشناس بازار سرمایه در گفت و گو با اکوایران گفت: بازار سهام امروز تحت تأثیر تحولات بینالمللی و افت قیمت کامودیتیها روندی منفی را تجربه کرد.
وی در ادامه افزود: اعمال تعرفههای جدید از سوی دولت ترامپ، که منجر به کاهش بهای مواد خام در بازارهای جهانی شد، تأثیرات خود را بهوضوح بر بورسهای مطرحی چون آمریکا، ژاپن و ایتالیا نشان داد؛ بهطوری که شاخصهای اصلی این بازارها افت قابل توجهی را ثبت کردند.
نمادهای شاخص ساز منفی ماندند
این فعال بورسی تصریح کرد: بازتاب این روند منفی در بازار سرمایه ایران نیز مشهود بود. شاخص کل بورس با کاهش همراه شد و نمادهای شاخصساز مانند «فملی»، «فارس» و «فولاد» تأثیر عمدهای در افت آن داشتند؛ با این حال، نقطه امیدوارکننده در جریان معاملات امروز، مثبت بودن شاخص هموزن بود که نشاندهنده عملکرد بهتر نمادهای کوچکتر و تأثیرگذاری متوازنتر آنهاست.
تقویت امیدواری به بهبود شرایط اقتصادی
به گفته باقری؛ از دیگر نکات قابل توجه، ورود بیش از ۲۰۰ میلیارد تومان پول حقیقی به بازار بود؛ اتفاقی که میتواند نشانهای از افزایش اعتماد سرمایهگذاران خرد باشد؛ این ورود نقدینگی در کنار گمانهزنیها درباره احتمال از سرگیری مذاکرات بین ایران و آمریکا، امیدواری به بهبود شرایط اقتصادی را در بین فعالان بازار تقویت کرده است.
بازارسرمایه به تعادل و بهبود باز می گردد؟
وی در نهایت گفت: در مجموع، هرچند عوامل بینالمللی باعث فشار بر بازار سرمایه شدند، اما برخی نشانههای مثبت داخلی مانند ورود پول حقیقی و رشد نمادهای کوچکتر، امید به بازگشت تعادل و بهبود تدریجی شرایط را در دل فعالان بازار زنده نگه داشتهاند.