به گزارش "ورزش سه"، تغییر در آمادهسازی فیزیکی بارسا در تابستان با ورود خولیو توس و هانسی فلیک، بازیکنان این تیم را به ماشینهایی پرقدرت تبدیل کرده است. بالده و پدری نماد تحول عظیم بدنی در رختکن بارسا هستند.
بارسای هانسی فلیک با سرعت به سمت کسب چهارگانه این فصل پیش میرود. این تیم که تحت هدایت مربی آلمانی متحول و احیا شده، در فینال سوپرجام اسپانیا با نتیجه ۵-۲ و در الکلاسیکو در سانتیاگو برنابئو با برد ۴-۰ رئال مادرید را درهم کوبید. ایستگاه بعدی، فینال جام حذفی در ۲۶ آوریل است.
بارسا که در صدر لالیگا قرار دارد، در یکچهارم نهایی لیگ قهرمانان است و این فینال را با علامت قرمز در تقویم خود مشخص کرده است. موفقیت کنونی این تیم در زمین با فصل بیثمر سال قبل تحت هدایت ژاوی در تضاد است. با تنها سه خرید (وویچک شزنی، دنی اولمو و پائو ویکتور)، چه چیزی از یک سال به سال دیگر اینقدر تغییر کرده است؟ چگونه میتوان توضیح داد که بارسا در ۴۶ بازی ۱۴۰ گل زده، چیزی که هیچ تیمی در لالیگا به آن نرسیده است؟ چگونه رختکنی که ضربه خورده بود، با بازیکنانی که به نظر کنار گذاشته شده بودند و دیگرانی که هیچ کمکی نمیکردند، دوباره سرپا شد؟
انقلاب تاکتیکی هانسی فلیک در طراحی تیمی که مدام حمله میکند، از ضدحملات استقبال میکند و همه مهاجمانش را تقویت میکند، به اندازه آمادهسازی فیزیکیاش با خولیو توس اهمیت دارد.
تیم بعد از دقیقه ۶۰ افت میکرد
خولیو توس اسپانیایی با حمایت پپه کنده، رافا مالدونادو و جرمن فرناندز کار میکند. او در دوره اول خوان لاپورتا با فرانک ریکارد حضور داشت، سپس به رئال ساراگوسا، سمپدوریا، یوونتوس، تیم ملی ایتالیا، چلسی و اینتر با آنتونیو کونته رفت.
توس در مصاحبهای با رسانههای بارسا پس از ورودش گفت: «از تجربههایم، بهسختی میتوان مربیای پیدا کرد که چنین هماهنگی بزرگی با او داشته باشم و بتوانم در همه چیز تأثیر بگذارم.» او افزود: «رابطهمان خیلی نزدیک است، فلیک نهتنها به آمادگی جسمانی، بلکه به تأثیری که روی عملکرد بازیکن دارد، خیلی اعتقاد دارد.»
ورود تیم جدید بدنسازی، بارسا را به اوج رسانده و حرفهای خوان لاپورتا را تأیید کرد؛ کسی که حتی پیش از آمدن فلیک میخواست در آمادهسازی فیزیکی تیم مداخله کند. لاپورتا گفته بود: «تیم بعد از دقیقه ۶۰ افت میکرد.» او این فصل تأکید کرد: «حالا تیمی داریم که با آمادهسازی بهتر بدتی تقویت شده است. خولیو توس و پپه کنده کار فوقالعادهای میکنند.»
آمادگی جسمانی، حیاتی برای هانسی فلیک
تجربه تیم کنونی با مربی بدنسازی فصل قبل، ایوان تورس، متفاوت است. تورس یک سال در لیدز یونایتد بود، سپس به السد قطر رفت. پیش از آن در تیم زیر ۲۳ سال بحرین، آاک لارناکا و آپوئل قبرس کار کرده بود. حالا بارسا تیمی است که بیشتر و بهتر از همه پس از از دست دادن توپ پرس میکند و از معدود تیمهایی است که میتواند این فشار فیزیکی بالا را تحمل کند.
فلیک در کنفرانس مطبوعاتی گفت: «وقتی میگویم باید بازیکنان را مدیریت کنیم، منظورم بار کاری، تمرینات و بازیهاست. این طبیعی است. با متخصصان صحبت میکنم و با هم تصمیم میگیریم. همیشه روی بازی بعدی تمرکز داریم، مثلاً بتیس، نه دورتموند. باید به بدنهای سرحال اهمیت بدهیم.»
او افزود: «همه چیز را بررسی میکنیم. هر روز چک میکنیم که حالشان چطور است و در چه سطحیاند. خوابشان خوب است یا نه. همه چیز را اندازه میگیریم. برایشان مهم است که خوب بخورند، خوب بخوابند. وقتی میبرید خیلی کمک میکند، اعتماد میآورد، تیم باور میکند. وقتی حرفهای بازیکنان را میخوانم یا میشنوم، انگار میگویند در لحظه خوبی هستیم و ترسی نداریم. باور داریم. الان از چیزی که در رختکن میبینم راضیام.»
بالده و پدری، مثل موتور
اخیراً عکسی از تغییر فیزیکی شگفتانگیز آلخاندرو بالده وایرال شده است. این مدافع چپ بارسا از بزرگترین برندگان حضور مربی آلمانی است و سطح فیزیکی و فوتبالی ویرانگری نشان میدهد. او با وجود مدافع بودن، بارها بهعنوان وینگر بازی کرده و با ۸ پاس گل در این فصل به اوج دوران حرفهایاش در پاسدهی رسیده.
بالده یادآور تغییر فیزیکی قدرتمند لئون گورتزکا در بایرن فلیک است، اما تنها بازیکن با تحول بدنی شگفتانگیز نیست. پدری هم نامی برجسته در میان بازیکنان بارساست. این بازیکن که در یورو ۲۰۲۰ و المپیک ۲۰۲۱ موتور تیم بود، این فصل فقط یک بازی را به دلیل بیماری (نه مصدومیت عضلانی) از دست داده است.
مصدومیتهایی که سالها او را آزار میدادند، حالا به تاریخ پیوستهاند. طبق گزارش موندو دپورتیوو، برای تحلیل عضلات پدری بایوپسی انجام شد و نمونههایی از فیبرهایش به آزمایشگاهی در بالتیمور آمریکا (متخصص میوپاتیهای عضلانی ژنتیکی) فرستاده شد. هدف این بود که بفهمند عضلات پدری چگونهاند، چگونه تکامل مییابند و چطور میتوان آنها را دقیقتر تقویت کرد تا از مصدومیت جلوگیری شود. نتیجه این بود که پدری باید تمرینات قدرتی انجام دهد.
پدری در مصاحبهای با موندو دپورتیوو در ابتدای فصل گفت: «خیلی بیشتر و سختتر از قبل کار میکنیم و این در بازیها مشخص است.» این ملیپوش اسپانیایی افزود: «حالا سطح تیم بعد از دقیقه ۷۰ پایین نمیآید و از نظر فیزیکی پایدار میماند.» و این رمز موفقیت بارسلونای فلیک است.