اگر صلح می‌خواهی آماده‌ی جنگ باش

مشرق نیوز شنبه 16 فروردین 1404 - 15:22

به گزارش مشرق، شهاب اسفندیاری در توئیتی نوشت:

«اگر صلح می‌خواهی آماده‌ی جنگ باش»

مجله‌ی آمریکن کانسرواتیو، ارگان جمهوری‌خواهان سنتی آمریکا است و از سال ۲۰۰۳ بخاطر مواضع ضد جنگ عراق و ضدنئوکان‌ها شهرت دارد. گویا جی‌دی ونس معاون ترامپ هم به این طیف نزدیک است و شهرت او تا حدی مدیون مصاحبه‌ی چند سال قبل با این نشریه است.

در روزهای اخیر این نشریه علیه تهدیدهای دولت ترامپ نسبت به ایران بسیار فعال شده است. چند روز قبل این مجله در مقاله‌ای با عنوان «جنگ با ایران حرکت در مسیر نابودی است» نوشت:

«آقای رئیس‌جمهور! فریب تبلیغات نادرست را نخور. اجازه نده جنگ‌طلبان راهنمای تو باشند...

. تو علیه جنگ‌های بی‌پایان شعار دادی، جنگی دیگر را آغاز نکن. آمریکا به شغل، حفظ مرزها و عقل سلیم نیاز دارد، نه تابوت‌های سربازان و کسری بودجه». این مقاله در روزهای اخیر بازتاب‌های مختلفی داشته و برخی تحلیل‌گران مطرح آن را در شبکه‌های اجتماعی بازنشر کرده‌اند.

یک تحلیل‌گر روابط بین‌الملل که دستیار ریگان بوده هم اخیرا در مقاله‌ی دیگری در این نشریه از دولت ترامپ انتقاد کرده و گفته آمریکا نیازمند سیاست جدیدی در خاورمیانه است که منافع آمریکا را در اولویت قرار دهد نه منافع اسرائیل.

مقاله سوم نسبت به فراموشی پیش‌زمینه‌های دروغین و پیامدهای فاجعه‌بار جنگ سال ۲۰۰۳ علیه عراق به سردمداری نئوکان‌ها هشدار داده و پیش‌بینی می‌کند که هرگونه حمله به ایران اتحاد روسیه و چین با ایران را مستحکم‌تر کرده و آنها را به حمایت از ایران ترغیب کند.

سردبیر این نشریه هم ظاهراً یکی دو روز قبل در نشستی که توسط نیاک (NIAC) درباره‌ی ایران برگزار شده علیه مواضع مایک والتز - مشاور امنیت ملی ترامپ - درباره‌ی ایران سخن گفته و حتی تلویحا به احتمال برکناری او (با توجه به رسوایی سیگنال‌گیت) اشاره کرده.

اتفاقاً در همین چت مقامات آمریکا در سیگنال که افشا شده ونس حتی نسبت به حمله به یمن هم موضع مخالف دارد و اقناع افکار عمومی نسبت به آن را دشوار می‌داند و آن را عملا به نفع اروپا می‌داند که حجم بیشتری از تجارت در دریای سرخ دارد.

در این میان واشنگتن پست هم افشا کرده که وزیر دفاع آمریکا در دستوری محرمانه به نیروهای مسلح این کشور نوشته که برای جنگ با چین در خصوص تایوان آماده شوند و همه‌ی موضوعات دیگر (از جمله روسیه، ایران و «گروه‌های تروریستی») «ثانویه» هستند.

بدیهی است که این موارد بدین معنی نیست که باید از خطر دشمن لحظه‌ای غافل شویم و احتمال شرارت آنها را نادیده بگیریم. به تعبیر معروف آن ژنرال و استراتژیست نظامی روم باستان «اگر صلح می‌خواهی برای جنگ آماده باش». توسعه‌ی صنایع دفاعی ایران در سه دهه‌ی گذشته بر اساس همین راهبرد بود.

اما جدی گرفتن احتمال جنگ و آمادگی برای آن با ترس و خودباختگی متفاوت است. جنگ روانی و هراس‌افکنی دشمن هم بخشی از جنگ است و نباید مرعوب آن شد. گاهی به نام هشدار دادن برخی می‌افتند در دام ترویج پروپاگاندای دشمن و تسهیل‌گر تحقق امتیازاتی می‌شوند که غایت اصلی تهدیدهای دشمن است.

اگر صلح می‌خواهی آماده‌ی جنگ باش

اگر صلح می‌خواهی آماده‌ی جنگ باش

*بازنشر مطالب شبکه‌های اجتماعی به منزله تأیید محتوای آن نیست و صرفا جهت آگاهی مخاطبان از فضای این شبکه‌ها منتشر می‌شود.

منبع خبر "مشرق نیوز" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.