OpenAI و آنتروپیک با هوش مصنوعی به کمک دانشجویان می‌آیند

دیجیاتو شنبه 16 فروردین 1404 - 19:18
OpenAI و آنتروپیک برای تبدیل‌ شدن به ابزار کمک آموزشی دانشجویان رقابت می‌کنند. The post OpenAI و آنتروپیک با هوش مصنوعی به کمک دانشجویان می‌آیند appeared first on دیجیاتو.

در روزهای گذشته، 2 شرکت پیشتاز در حوزه هوش مصنوعی، OpenAI و آنتروپیک، با فاصله‌ای کمتر از 24 ساعت، اخباری منتشر کردند که مستقیم جامعه دانشجویی را مخاطب قرار داده و نشان‌دهنده تمرکز جدی آنها بر نقش‌آفرینی در فضای آموزشی دانشگاهی است.

براساس گزارش‌های اخیر، OpenAI اعلام کرد نسخه پولی ChatGPT Plus را برای دانشجویان ایالات متحده و کانادا رایگان کرده و از سوی دیگر، آنتروپیک نسخه‌ای ویژه از کلود به نام Claude for Education معرفی کرد که با هدف آموزش طراحی شده است.

OpenAI و آنتروپیک در تلاش برای ورود به کلاس‌های درس

OpenAI و آنتروپیک در تلاش برای ورود به کلاس‌های درس

این اتفاق درست زمانی رخ داده است که بسیاری از دانشجویان آماده امتحانات میان‌ترم یا پایان‌ترم می‌شوند و به‌دنبال ابزارهایی برای مطالعه مؤثرترند. درصورت بهره‌گیری صحیح از ابزارهای هوش مصنوعی، این فناوری‌ها می‌توانند نقش همراه هوشمند و کارآمد را در مسیر آموزش ایفا کنند؛ نه‌فقط برای یافتن پاسخ پرسش‌ها، بلکه برای تعمیق درک مفاهیم، ارتقای مهارت‌های آموزشی و تقویت قدرت تحلیل و تفکر انتقادی در دانشجویان.

در گام نخست، اقدام OpenAI برای رایگان‌سازی ChatGPT Plus، فرصت ارزشمندی برای دانشجویان فراهم کرده است. این نسخه معمولاً ماهی 19.99 دلار هزینه دارد اما تا پایان مه (اردیبهشت)، رایگان در دسترس دانشجویان واجد شرایط قرار گرفته است. امکاناتی مثل دسترسی به مدل‌های پیشرفته‌تر، حالت صوتی، تولید تصویر و پاسخ‌های سریع‌تر، می‌تواند تجربه‌ای غنی‌تر و شخصی‌سازی‌شده‌تر برای دانش‌آموزان و دانشجویان فراهم کند.

از سوی دیگر، آنتروپیک با معرفی «کلود آموزشی» مسیر متفاوتی پیش گرفته است. این نسخه حالت یادگیری (Learning Mode) دارد که به‌جای ارائه پاسخ مستقیم، سعی می‌کند دانشجو را در مسیر استدلال و یافتن پاسخ هدایت کند. در واقع تمرکز اصلی این نسخه بر تقویت توانایی تحلیل و یادگیری مفهومی است. آنتروپیک برای این پروژه با دانشگاه‌هایی مثل Northeastern، Champlain و LSE همکاری کرده و قرار است این ابزار در اختیار بیش از 50 هزار دانشجو در 13 دانشگاه قرار گیرد.

این رقابت سازنده بین شرکت‌های هوش مصنوعی می‌تواند فضای آموزشی را متحول کند به شرط آنکه استفاده از این ابزارها آگاهانه و مسئولانه باشد. آینده آموزش در کنار هوش مصنوعی، نه‌فقط قابل‌تصور، بلکه بسیار هیجان‌انگیز است.

منبع خبر "دیجیاتو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.