شاخص فشار زنجیره تامین جهانی(GSCPI) که معیاری برای سنجش تنشهای زنجیره تامین است، در مارس ۲۰۲۵ به سطح منفی ۰.۱۸رسیده که کاهش قابلتوجهی را از سطح ۰.۰۱ که در فوریه ۲۰۲۵ تجربه شد، نشان میدهد. این افت ۰.۱۹واحدی، بهبود چشمگیری در شرایط زنجیره تامین را به نمایش میگذارد و بهمعنای کاهش هزینهها، بهبود زمان تحویل و رفع موانع لجستیک است. در این ماه بهنظر میرسد زنجیره تامین جهانی از تنشهای بزرگ در امان بودهاست. این وضعیت برای کسبوکارها و تجارتجهانی خبر خوبی محسوب میشود، زیرا فشار کمتر بهکارآیی بیشتر و هزینههای پایینتر منجر میشود. مشخص نیست در بحبوحه نبرد تعرفهای ترامپ با جهان، چرا این شاخص رو به بهبود گذاشته اما ماه آینده قطعا این شاخص واکنش مشخصی به تحولات تجاری تازه نشان خواهد داد.
فدرالرزرو نیویورک درباره این شاخص اطلاعات بیشتری ارائه نکرده اما کاهش شاخص GSCPI به اعدادی مثل منفی ۰.۱۸در مارس و ژوئیه ۲۰۲۵، نشاندهنده کمشدن تنش در زنجیره تامین است که برای اقتصاد جهانی مفید است. این وضعیت هزینههای حملونقل و تولید را کاهش داده و زمان تحویل را کوتاهتر میکند. در مقابل، فشار مثبت(مانند ۰.۰۱ در فوریه) میتواند به افزایش قیمتها و اختلال در تولید منجر شود.
کاهش در شاخص استرس زنجیره تامین جهانی تا سطح منفی ۰.۱۸ بهمعنای کمشدن تنش در زنجیره تامین است. موضوعی که احتمالا به دلیل کاستهشدن از سطح تنش این وضعیت برای اقتصاد جهانی مفید است، زیرا هزینههای حملونقل و تولید کاهش مییابد، زمان تحویل کوتاهتر میشود و فشار بر موجودیها کم میشود. در مقابل، فشار مثبت(مثل ۰.۰۱ در فوریه) میتواند به افزایش قیمتها و اختلال در تولید منجر شود، بنابراین افت از فوریه به مارس نشاندهنده بازگشت به شرایط کارآمدتر است که به نفع تجارتجهانی عمل میکند.
تغییرات اعداد شاخص استرس زنجیره تامین جهانی به دلیل تعدیلات ماهانه رخداده و کاهش از ۰.۰۱ در فوریه به منفی ۰.۱۸ در مارس ۲۰۲۵ نشاندهنده بهبود شرایط زنجیره تامین و از طرفی کمشدن فشار بر این شاخص و بازشدن راههای تجاری است. این افت فشار، ثبات و کارآیی بیشتری را در مقایسه با ماه قبل به ارمغان آورده، اما باید دید آیا این روند ادامه مییابد و روندی پایدار را طی میکند یا موقتی است.