قدرتمندترین موشک جهان آماده استفاده دوباره

خبرآنلاین یکشنبه 17 فروردین 1404 - 13:24
اسپیس‌ایکس تاکنون ۸ بار موشک غول‌پیکر «استارشیپ» را پرتاب کرده و ۳ بار توانسته بوستر سوپر هوی (Super Heavy) را با استفاده از بازوهای مکانیکی عظیم «مکازیلا» (Mechazilla) در هوا شکار کند. بوستر استارشیپ اکنون آماده گام‌های بعدی برای دستیابی به پرتاب، فرود و استفاده‌ مجدد است.

به گزارش خبرآنلاین، در پستی که اخیراً در شبکه اجتماعی ایکس منتشر شد، اسپیس‌ایکس اعلام کرد آماده‌ پرتاب یک بوستر سوپر هوی می‌شود که پیشتر نیز پرواز کرده است. این بوستر ۱۶ ژانویه در هفتمین پرواز آزمایشی موشک به فضا پرتاب و بازیابی شده بود و به گفته این شرکت، ۲۹ مورد از ۳۳ موتور رپتور آن در پرواز آزمایش شده‌اند.

به نقل از دیجیاتو، اسپیس‌ایکس پیش از پرواز نهم، آزمایش احتراق ایستا (Static Fire) را روی این بوستر انجام داده است. به گزارش خبرنگار آرس تکنیکا، این نخستین بار است که بوستر سوپر هوی که پیشتر تا مرز فضا پرواز کرده، دوباره آزمایش می‌شود. این بوستر که با نام «Booster ۱۴» شناخته می‌شود، قرار است در پرواز آزمایشی بعدی استارشیپ دوباره به فضا برود. درصورت موفقیت، این پرواز نخستین موردی خواهد بود که بوستر سوپر هوی دوباره به پرواز درمی‌آید. البته اسپیس‌ایکس هنوز تاریخ پرتاب بعدی استارشیپ را اعلام نکرده است.

چالش‌ها و مشکلات مرحله‌ بالایی استارشیپ

اسپیس‌ایکس پیشرفت‌های چشم‌گیری در توسعه بوستر سوپر هوی که ۷۱ متر ارتفاع دارد، به‌ دست آورده و توانسته در ۳ مورد از ۴ تلاش، آن را با موفقیت روی هوا بگیرد. این موفقیت برای مرحله بالایی موشک تکرار نشده؛ زیرا در ۲ پرواز آزمایشی اخیر با مشکلات فنی پی‌درپی درگیر بوده است.

قدرتمندترین موشک جهان آماده استفاده دوباره

ژانویه، در پرواز هفتم، موتور مرحله بالایی استارشیپ دچار نقص شد که موجب خاموشی زودهنگام آن و درنهایت، متلاشی‌شدنش شد. قطعات موشک سپس بر فراز جزایر «ترکس» و «کایکوس» در دریای کارائیب فروریختند. کمتر از ۲ ماه بعد، مرحله بالایی در پرواز هشتم با مشکل بزرگ دیگری روبه‌رو شد و پس از چرخش غیرقابل‌کنترل، لحظاتی پس از پرتاب از هم پاشید. در هر ۲ پرواز، قرار بود این بخش از موشک حدود یک ساعت پس از پرتاب، به‌نرمی در آب‌های ساحلی غرب استرالیا فرود بیاید.

قرار است استارشیپ کامل قابل‌استفاده مجدد باشد؛ یعنی هم بوستر سوپر هوی هم مرحله بالایی که با نام شیپ شناخته می‌شود، باید سالم بمانند و دوباره به کار گرفته شوند. تاکنون روند پیشرفت برای بوستر امیدوارکننده بوده است.

۵۸۵۸

منبع خبر "خبرآنلاین" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.