جواد محجوبی مدیرعامل آب منطقهای یزد در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اینکه از سال ۱۳۶۸ در دولت سازندگی ۷۸ میلیون مترمکعب آب شرب و صنعت به استان یزد تخصیص داده شد، گفت: از اوایل دهه ۸۰ بود که ۲۰ میلیون مترمکعب به این میزان از آب تخصیص داده شده، اضافه شد.
وی ادامه داد: به استناد ماده ۲۱ قانون توزیع عادلانه آب با وزارت نیرو و بر اساس نیازهای افق سال ۱۴۰۰ که آن موقع جمعیتی بوده، این تخصیص اضافه شده و طبق قانون این تخصیص صورت گرفت.
محجوبی افزود: در ۲۵ سال گذشته به طور متوسط ۵۶ میلیون مترمکعب بیشتر آب انتقال داده نشده و انتقال حداکثر زیر ۷۰ درصد بوده؛ یعنی حتی ان تشخیص اولیه هم محقق نشده است.
مدیرعامل آب منطقهای یزد خاطرنشان کرد: امیدواریم ایستگاهی که تخریب شده است را تا قبل از پیک تابستان وارد مدار کنیم، زیرا با نزدیکی فصل گرم سال، مصرف آب در تمامی کشور و از جمله استان یزد به علت استفاده از کولرهای آبی ۳۰ درصد افزایش پیدا میکند و به آن نیاز داریم.
وی در پاسخ به این سوال که آیا آب انتقالی برای مصارف صنعتی و کشاورزی مورد استفاده قرار میگیرند، تصریح کرد: استان یزد خط انتقال آب از خلیج فارس را دارد که برای مصارف صنعتی مورد استفاده قرار میگیرد و در کنار آن باید در نظر داشت که بزرگترین خط انتقال پساب به صنایع در استان یزد واقع شده که نزدیک به ۱۵۰ کیلومتر است.
به گفته وی، بسیاری از صنایع علاوه بر آب دریا و پساب از آبهای زیرزمینی با شوری بالا که شوری معادل آب دریا دارند، استفاده میکنند چرا که خود را به آب شیرینکن مجهز کرده اند.
وی در رابطه با میزان وابستگی استان یزد به این خط انتقال آب نیز اظهار کرد: تقریباً آب شرب ۵۰ درصد استان یزد از این خط تأمین میشود و اینکه گفته میشود برای مصارف کشاورزی، گلخانهای و صنایع مورد استفاده قرار میگیرد، صحت ندارد.
وی با اشاره به همراهی وزارت نیرو و شرکتهای تابعه برای تسریع این موضوع خاطرنشان کرد: با اعلام فراخوانی تانکرهای آبرسانی از استانهای مختلف به یزد ارسال شد و واقع سازمان مدیریت بحران وزارت نیرو و شرکت مهندسی آب کشور برای ارسال آب معدنی به این استان بیشترین همکاری را با ما داشتند.