به گزارش همشهری آنلاین، یک مقام ارشد ایرانی در گفتوگویی بیان کرد که ایران در برابر درخواستهای آمریکا برای مذاکره مستقیم درباره برنامه هستهایاش یا مواجهه با اقدام نظامی مقاومت میکند و به بازیگران منطقهای که میزبان پایگاههای آمریکا هستند، درباره هرگونه مشارکت در اقدام متجاوزانهای از سوی دولت آمریکا علیه ایران هشدار داده است.
مذاکرات غیرمستقیم، فرصتی برای سنجیدن جدیت آمریکا
خبرگزاری رویترز مدعی شد که این مقام ایرانی به شرط فاش نشدن هویتش در گفتوگو با این رسانه گفته با وجود این که تهران درخواست «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا برای مذاکرات مستقیم با ایران را رد کرده است، مایل است از طریق میانجیگری عمان که از دیرباز واسط تعامل طرفین بوده است، با دولت آمریکا به مذاکره غیرمستقیم بپردازد.
به گفته این مقام ایرانی، «مذاکرات غیرمستقیم فرصتی برای سنجیدن جدیت واشنگتن درباره به کار بستن راهکاری سیاسی در ارتباط با ایران فراهم میکند.»
این مقام رسمی گفت: با وجود اینع که ممکن است این مسیر ناهموار باشد، اما در صورت نشان دادن حمایت آمریکا در پیامهای آن، چنین گفتوگوهایی ممکن است به زودی آغاز شود.
ایران اخیرا به نامهای که ترامپ به ایران فرستاده بود پاسخ داده و اعلام کرده است آماده مذاکره غیرمستقیم با آمریکا از طریق میانجیها است.
ترامپ گفته ترجیح او گفتوگوهای مستقیم بوده و این طریق، ممکن است به تسهیل رسیدن به توافق کمک کند.
او تصریح کرد: من فکر میکنم اینطور سریعتر پیش میرود و شما میتوانید (حرف) طرف مقابل را خیلی بهتر از وقتی که از طریق میانجیها کار پیش میرود، بفهمید.
روزنامه وال استریت ژورنال جمعه گذشته گزارش داد که دولت ترامپ علاقهای به طولانی شدن مذاکرات با ایران ندارد و همین دلیل در حال تلاش برای مذاکرات مستقیم با ایران است.
اگرچه، یک مقام آمریکایی به پایگاه خبری آکسیوس گفته بود مذاکره مستقیم در دولت آمریکا مورد بحث است و دولت با توجه به دریافت پاسخ ایران به نامه ترامپ، در حال بررسی این موضوع است و هنوز تصمیمی اتخاذ نشده است.
هشدار قاطع ایران درباره هرگونه اقدام متجاوزانه علیه ایران و مشارکت در آن
رویترز در ادامه نوشت: این مقام ایرانی میگوید تهران به همسایگان خود درباره هرگونه مشارکت در اقدام متجاوزانه احتمالی آمریکا علیه ایران، از جمله دادن اجازه استفاده از حریم هوایی یا قلمرو آنها هشدار داده است.
رویترز نوشت: رسانههای دولتی ایران چهارشنبه گذشته گزارش دادند که کویت به ایران اطمینان داده است هیچ گونه اقدام متجاوزانه از سوی دیگر کشورها علیه خاک خود را نخواهد پذیرفت.
روسیه نیز در پی مطرح شدن این اظهارات تهدیدآمیز از سوی آمریکا در بیانیهای هرگونه اقدام نظامی علیه ایران را غیرقابل قبول دانسته و خواستار خویشتنشداری شده بود.
رئیسجمهور آمریکا در مصاحبهای که یکشنبه گذشته با شبکه انبیسی نیوز انجام داد، در اظهاراتی تهدیدآمیز درباره توافق با ایران گفت: اگر با ایران به توافق نرسیم و ضمانتی برای تولید نکردن سلاح هستهای توسط ایران دریافت نکنیم، این کشور به شیوهای بیسابقه بمباران خواهد شد.
ترامپ در ادامه تصریح کرد: مقامات ایرانی و آمریکایی در حال مذاکره هستند.
سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس در واکنش به این اظهارات گفت: باید برای همه روشن شود که اصولا چیزی به نام «گزینه نظامی» وجود ندارد، چه رسد به «راه حل نظامی». ناکامیهای فاجعهبار در منطقه ما که بیش از ۷ تریلیون دلار برای دولتهای قبلی ایالات متحده هزینه داشته، به اندازه کافی گویاست.
عراقچی با اشاره به این که توافق هستهای ۲۰۱۵ هنوز پابرجاست، نوشت: رئیس جمهور ایالات متحده شاید علاقهای به توافق هستهای سال ۲۰۱۵ نداشته باشد اما آن توافق متضمن یک تعهد کلیدی از سوی ایران است که همچنان پابرجاست و حتی ایالات متحده - که خارج از توافق است - از آن منتفع شده است.
او در ادامه نوشت: ایران بار دیگر تاکید میکند که هیچگاه و تحت هیچ شرایطی به دنبال جستجو، تولید و یا به دست آوردن سلاح هستهای نخواهد بود.
علاوه بر این، مقامهای نظامی ایران بر دفاع مقتدرانه از برنامه صلحآمیز هستهای ایران تاکید کردهاند.
سردار امیرعلی حاجیزاده، فرمانده هوافضای سپاه پاسداران درباره این تهدیدها گفته است: آمریکاییها در منطقه حداقل در اطراف ایران ۱۰ پایگاه دارند که بالغ بر ۵۰ هزار نفر نیرو دارد. این به معنای نشستن آنها در اتاق شیشهای است. کسی که در اتاق شیشهای مینشیند سمت کسی سنگ پرانی نمیکند.