آش ترش یکی از انواع آشهای بسیار محبوب و خوشمزه کشورمان میباشد که اصالت آن متعلق به استان مازندران میباشد.
به گزارش پارسینه پلاس؛ برای تهیه آش ترش، ابتدا باقلا و لوبیاچیتی را در آب خیسانده تا نفخشان گرفته شود. سپس سبزی آش را شسته و خرد میکنیم و چغندرها را نیز پوست گرفته و خرد میکنیم. حبوبات را همراه با چغندرها در قابلمه ریخته و میپزیم. پس از پخت اولیه، برنج و نمک را اضافه کرده و اجازه میدهیم کاملاً مغزپخت شوند. سپس سبزی را افزوده و بعد از مدتی سیر خردشده را در روغن تفت داده و نصف آن را به آش اضافه میکنیم. در نهایت، رب انار و مقدار کمی شکر برای طعمدهی اضافه کرده و پس از خاموش کردن شعله، آش را با باقیمانده سیرداغ تزئین و سرو میکنیم.
لوبیا چیتی ۱ لیوان
عدس سبز ۱ لیوان
سیر ۶ عدد
باقلا ۱ لیوان
جغندر ۲ عدد کوچک
سبزی آش ۵۰۰ گرم
برنج نیم دانه نصف لیوان
رب انار ترش ۱ قاشق غذاخوری
شکر نصف قاشق غذاخوری
نمک و روغن مایع به اندازه کافی
ابتدا باقلا و همین طور لوبیاچیتیها را هر کدام جداگانه داخل کاسهای میریزیم و تا سطح روی آنها آب میریزیم و از شب تا صبح حدودا به مدت ۶ ساعت اجازه میدهیم تا خیس بخورند و در این زمان ۲ الی ۳ مرتبه آب هر کاسه را تعویض میکنیم تا نفخ آنها نیز از بین برود
سبزی آش را پاک میکنیم و میشوییم و داخل آبکش قرار میدهیم تا آب اضافه آن خارج شود و داخل خردکن میریزیم و ریز شده تحویل میگیریم و یا زمانیکه کاملا سبزیها خشک شدن روی تخته آشپزخانه آنها را با چاقو خرد میکنیم.
چغندرها را میشوییم و پوست روی آنها را میگیریم و مجددا آنها را میشوییم و حلقه حلقه میکنیم و هر حلقه را روی تخته آشپزخانه به صورت که تمایل داریم خرد میکنیم (اگر میخواهید داخل آش کاملا مشخص باشند درشت خرد کنید)
بعد از گذشت زمان خیس خوردن حبوبات را آبکش میکنیم و روی آنها را با آب شسته و شو میدهیم و داخل قابلمه مورد نظر برای پخت، آنها را میریزیم و چغندرها را نیز اضافه میکنیم و تا نصف قابلمه آب روی مواد میریزیم و درب قابلمه را میگذاریم.
ابتدا حرارت را زیاد میکنیم تا مواد به جوش بیاید و بعد حرارت را ملایم میکنیم تا کاملا مواد مغز پخت شوند. پس از اینکه باقلا و لوبیا چیتی و چغندرها پخته شدند، برنج را تمیز میشوییم و آب آن را خالی میکنیم و همراه با کمی نمک به مواد پخته شده اضافه میکنیم
سپس ۱۵ دقیقه بعد سبزی آش را اضافه میکنیم (در این مدت درب قابلمه را اصلا نمیگذاریم) و اجازه میدهیم تا سبزی آش نیز به مدت ۳۰ دقیقه بپزد. سیرها را پوست میگیریم و میشوییم و آنها را به صورت خلالی خرد میکنیم.
سپس داخل تابهای روغن میریزیم و روی حرارت کم قرار میدهیم تا به مرور زمان داغ شود و بعد سیرهای خرد شده را داخل تابه میریزیم و کمی تفت میدهیم و دیگر اجازه میدهیم تا طلایی شوند و از روی حرارت تابه را بر میداریم و کنار میگذاریم.
حالا طعم آش را میچشیم، اگر سبزی آش نیز کاملا پخته شده بود و مواد آش کاملا پخته و جاافتاده بود نصف سیر داغ و و رب انار و نصف قاشق غذاخوری شکر به آش اضافه میکنیم و هم میزنیم تا مواد کاملا در یکدیگر مخلوط شود.
مواد را خوب مخلوط میکنیم تا آش مزه دار شود و ۱۵ دقیقه بعد شعله را خاموش میکنیم و اجازه میدهیم تا آش از حرارت بیافتد. آش ترش را داخل کاسهای میریزیم و با باقی مانده سیرداغ روی آن را تزئین میکنیم. نوش جان