فرهیختگان: در یک انتخابات فرمایشی، تاج ریاست و هیئت‌رئیسۀ فدراسیون را برد

بیتوته یکشنبه 17 فروردین 1404 - 19:19

فرهیختگان: در یک انتخابات فرمایشی، تاج ریاست و هیئت‌رئیسۀ فدراسیون را برد



مهدی تاج،اخبار ورزشی،خبرهای ورزشی

روزنامه فرهیختگان نوشت: انتخابات فدراسیون فوتبال روز گذشته در هتل اسپیناس‌پالاس برگزار شد و مهدی تاج برای ۴ سال آینده به عنوان رئیس انتخاب و معرفی شد. امیر عابدینی و حیدر بهاروند دو نامزد دیگر ریاست بودند که بهاروند اعلام کرد به نفع تاج کنار می‌رود و عابدینی هم بعد از ناکامی در مجمع خیلی زود محل مراسم را ترک کرد.

 

در نهایت مهدی تاج با ۷۲ رأی برای چهار سال دیگر رئیس فدراسیون باقی ماند. امیر عابدینی نیز ۱۰ رأی را به خود اختصاص داد و ۵ رأی هم باطله بود. این سومین باری است که تاج مسئولیت ریاست فدراسیون را برعهده خواهد داشت. همچنین با آرای اعضای مجمع، مهدی محمدنبی با ۴۴ رأی نایب‌رئیس اول فدراسیون فوتبال شد؛ حیدر بهاروند ۷۷ رأی از اعضای مجمع گرفت و نایب‌رئیس دوم شد و فریده شجاعی هم با ۷۱ رأی نایب‌رئیس سوم (بانوان) برای چهار سال پیش رو خواهد بود. در این بخش ۸۷ رأی به صندوق انداخته شد که دو رأی باطله بود. نکته قابل‌تامل اینکه نبی با حداقل رأی نایب‌رئیس اول باقی ماند.

 

علی طاهری (۳۳ رأی) و طهمورث حیدری (۳۷ رأی) در بخش هیئت‌های استانی، علی خطیر (۳۹ رأی) و محمد اسفندیارپور (۳۱ رأی) در بخش مدیران عامل باشگاه‌ها و فرزین دبیری (۲۸ رأی)، حجت کریمی (۲۳ رأی) و محمد رحمان سالاری (۲۱ رأی) در بخش کارشناس به عنوان اعضای هیئت رئیسه معرفی شدند.

 

در مجموع، هیئت‌رئیسه جدید تلفیقی از چهره‌های فوتبالی، مدیریتی و حتی چهره‌های مرتبط با جریان‌های خاص است. با این حال، چالش‌های مالی و حقوقی همچنان باقی است و باید دید این ترکیب جدید چه راهکاری برای حل آن ارائه خواهد داد.

 

دورهمی داوران بازنشسته  

مجمع انتخاباتی فدراسیون در حالی برگزار شد که نکات جالب و بعضاً عجیبی در طول برگزاری آن که حدود ۵ ساعت به طول انجامید، خودنمایی کرده و توجهات را به خود جلب کرد. به‌طور مثال، دورهمی داوران بازنشسته فوتبال ایران که بیشتر آن‌ها در بخش کارشناس برای حضور در هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال کاندیدا بودند، در نوع خود جالب توجه بود. افرادی مانند زرگر میرغفاری، میرزابیگی، رفعتی، کامرانی‌فر، نصیرزاده، جباری و اصفهانیان در بخشی که کاندیداهای کارشناسی برای حضور در هیئت رئیسه حضور داشتند و این افراد بعضاً نیز با حضور در کنار یکدیگر در حین برگزاری انتخابات نکاتی را به هم یادآور می‌شدند. البته افرادی مانند زرگر و نصیرزاده به خاطر تصدی پست‌های ریاست هیئت فوتبال سمنان و مدیرعاملی فولاد در بخش دیگری از سالن مستقر شده بودند، در حالی که مظفری‌زاده، مدیرعامل تراکتور هم که سابقه قضاوت در فوتبال کشورمان را دارد بدون آن که نامزد تصدی کرسی هیئت رئیسه باشد، در مجمع حاضر شده و گاه‌گاه با هم‌صنفی‌های سابق خود به خوش‌وبش مشغول بود.

 

قدرت‌گیری استقلالی‌ها در فدراسیون!  

در این بین، تعداد نفرات زیادی که سابقه کار و فعالیت در باشگاه استقلال را دارند در مجمع به عنوان اعضا یا کاندیدا نیز در نوع خود جالب توجه بود. جدای از نفراتی مانند نظری جویباری و چشمی که در حال حاضر در استقلال فعالیت می‌کنند، افراد دیگری مانند قلعه‌نویی، خطیر، مومنی، فتاحی و حجت کریمی از استقلالی‌هایی بودند که در این مراسم حاضر شدند. هرچند نفراتی مانند محمد محمدی و رسول خطیبی و حتی وحید شمسایی نیز که سابقه همکاری با باشگاه استقلال را دارند، در مجمع حضور پیدا کردند. در این بین، احوالپرسی گرم نظری با قلعه‌نویی توجهات را به خود جلب کرد، هرچند مدیرعامل استقلال بعد از انتخاب خطیر به عنوان عضو هیئت مدیره به این چهره نیز تبریک گفت. از سوی دیگر، کریمی و خطیر بعد از انتخاب خود به عنوان اعضای جدید هیئت مدیره به اندازه‌ای شادمان بودند که تقریباً با تمامی اعضای مجمع به روبوسی مشغول شده و پذیرای تبریک این نفرات شدند. حال اینکه دو مدیری که در سال‌های اخیر استقلال در وضعیت فعلی این تیم در برهه زمانی فعلی نقش بسزایی را ایفا کرده‌اند، چطور و با چه هدفی و البته با چه کارنامه موفقی راهی فدراسیون فوتبال می‌شوند تا از این پس برای فوتبال کشور هدف‌گذاری کنند‌ نیز در نوع خود عجیب و قابل‌تأمل خواهد بود.

 

یک رأی پاک شد انتخاب نبی به اما و اگر کشید

اعضای جدید هیئت رئیسه در حالی انتخاب شدند که به جز نواب رئیس و طهورث حیدری، سایر نفرات برای اولین بار برای تصدی کرسی‌های هیئت رئیسه راهی فدراسیون فوتبال خواهند شد. در این بین، محمدرضا ساکت، بهرام رضاییان، احمدرضا براتی و احسان اصولی از حضور دوباره در هیئت رئیسه بازمانده‌اند. این در حالی است که منصور قنبرزاده و میرشاد ماجدی و خداداد افشاریان اصلاً در جمع نامزدها حضور پیدا نکردند.  

 

به این ترتیب ترکیب جدید نه تنها زیر و رو شده بلکه از لحاظ میانگین سنی نیز تا حدود زیادی کاهش پیدا کرد. البته این تغییرات می‌تواند باعث شکل‌گیری رویکردهای مدیریتی تازه‌ای شود. همچنین درباره انتخاب نبی نیز برخی شائبه‌ها مبنی بر اینکه او باید نصف به علاوه یک رأی را به خود اختصاص می‌داد شنیده شد که این امر صحت نداشته و همان رأی بیش از ۵۰ درصد برای انتخاب او کفایت می‌کرد. جالب اینکه در چهره برخی از اعضای مجمع و البته بعضی از کارمندان فدراسیون زمانی که کار نبی برای انتخاب گره خورده و به اما و اگر کشیده بود، نگرانی دیده می‌شد که با انتخاب او این نگرانی‌ها تبدیل به شادمانی شده و با رأی چهل و چهارم نبی، اعضای مجمع نیز به شدت او را تشویق کردند. جالب اینکه در اواسط شمارش آرای نواب رئیس، یک رأی مهدی نبی با تذکر هیئت ناظر بر انتخابات به دلایلی نامشخص پاک شد که همین موضوع کار انتخاب نایب‌رئیس اول فدراسیون را سخت کرد و به رأی پایانی رساند.

 

اصولی نیامد، شمسایی نفس راحت کشید!

همچنین نکته امیدوارکننده برای اهالی فوتسال انتخاب دو چهره فوتسالی در جمع اعضای جدید هیئت رئیسه بود که تا حدودی توجه سرمربی تیم ملی فوتسال را هم به خود جلب کرد. علی طاهری و فرزین دبیری (برادرزاده شهرام دبیری، عضو سابق هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال که هم‌اکنون از سابقه سیاسی در دولت برخوردار است) به‌عنوان اعضای جدید هیئت رئیسه انتخاب شدند. البته هرچقدر که انتخاب این دو مدیر با سابقه در حوزه فوتسال می‌تواند به تقویت این رشته منجر شود، از سوی دیگر عدم انتخاب احسان اصولی که سال‌ها در این حوزه در کنار فوتسال به جامعه فوتبال بیشتر معرفی شد، موجبات خوشحالی وحید شمسایی، سرمربی تیم ملی را پدید آورد. در هر صورت اختلافات بین این دو چهره در ماه‌های اخیر به‌خصوص در رقابت‌های جام جهانی به اوج خود رسیده و حتی تا مرز برکناری شمسایی نیز پیش رفت. با این حال ستاره سابق تیم ملی فوتسال در سمت خود ماندنی شده و حالا با انتخاب نفرات جدید فوتسالی در رأس کار در فدراسیون فوتبال که مطمئناً کار تیم ملی را هم در اختیار خواهند گرفت، کار به دلخواه وحید شمسایی پیش خواهد رفت.

 

دربی نفس‌گیر بانوان!  

فریده شجاعی در حالی به عنوان نایب رئیس زنان فدراسیون فوتبال انتخاب شد که گفته می‌شود بر اساس قانون او نمی‌تواند همزمان نایب رئیس فدراسیون و عضو هیئت مدیره استقلال باشد و به همین خاطر مشخص نیست وضعیتش چه خواهد شد. با این حال این چهره در حاشیه مراسم انتخابات در این خصوص گفت: «اساسنامه را کامل خواندم و تعارض منافعی وجود ندارد. اگر در هیئت مدیره استقلال هستم، فقط برای زنان تلاش می‌کنم و دلم می‌خواهد باشگاه‌داری در بخش بانوان را راه‌اندازی کنیم. تلاش می‌کنیم تا سال دیگر تیم بانوان استقلال به لیگ برتر صعود کند و در این صورت مطمئن باشید دربی حساس و نفس‌گیر دیگری در فوتبال ایران و این بار در بخش بانوان خواهد بود.»

 

تضعیف نقش چهره‌های سنتی فدراسیون  

مجمع انتخاباتی در حالی برگزار شد که مدیران فعلی سرخابی توفیقی در آن نداشتند. از یک سو علی نظری جویباری اصلاً برای حضور در انتخابات تأیید صلاحیت نشده و از سوی دیگر هم رضا درویش در بخش مدیران عامل تنها ۵ رأی را به خود اختصاص داد. اصفهانیان، اصولی، ساکت، براتی، رضاییان و طالقانی که هر کدام سابقه حضور در هیئت رئیسه را در کارنامه فعالیت‌های خود دارند به همراه داود رفعتی، نصیرزاده، محمد محمدی، کامرانی‌فر، خطیبی، محمد مومنی، بابادی و حسین خبیری نیز دیگر سرشناسانی بودند که از حضور در هیئت رئیسه فدراسیون فوتبال بازماندند و جالب اینکه در این بین ساکت تنها دو رأی مأخوذه از مجمع انتخاباتی را به خود اختصاص داد.

 

***

 

روزنامه جوان: انتخاب مهدی تاج، یعنی تکرار آدم تکراری و ادامه ناکامی/ آش همان آش است و کاسه همان کاسه!

روزنامه جوان نوشت: تکلیف مشخص‌ترین انتخابات روشن شد و مهدی تاج که کمتر کسی به حضور دوباره‌اش در فدراسیون فوتبال شک داشت، برای چهار سال دیگر رئیس ماند تا این واقعیت محرز شود که آش همان آش است و کاسه همان کاسه.

 

با ردصلاحیت‌های پرحرف و حدیث کفاشیان و عزیزی‌خادم و همچنین خلع سلاح شدن عابدینی طی روزهای گذشته کاملاً مشخص بود که گزینه‌ای جز تاج نمی‌ماند و ریاست دربست برای آقای رئیس است و تنها چالش مجمع برای انتخابات نواب رئیس است و بس. 

 

نتیجه کاملاً مشخص بود، درست مثل انتخابات قبل. البته با این تفاوت که اتفاقات دوره گذشته درس عبرت شده بود تا حجم انتقادها به تاج کاهش یابد، نه، چون جناب رئیس جایی برای انتقاد نگذاشته بود، نه! در واقع اکثراً می‌دانستند که انتقادها راه به جایی نخواهد برد که اگر غیر از این بود، آخرین تیرهای ترکش عابدینی باید به هدف می‌نشست.

 

اما تلاش‌های عابدینی در واپسین روزهای باقی مانده تا انتخابات، درست مثل دست و پا زدن‌های اصحاب رسانه در دوره قبل بود که سعی داشتند با گوشزد کردن مداوم اشتباهات مکرر تاج و ایرادهای فاحش کار او ثابت کنند که بازگشتش به صلاح فوتبال ایران نیست. تلاش‌هایی که نتیجه نداد تا این‌بار دیگر کمتر کسی برای گوشزد واقعیت دست و پا بزند، وقتی همه پایان داستان را از همان روز نخست می‌دانستند. 

 

مرتبه قبل اگر اندک نگرانی‌هایی بابت حضور میرشاد وجود داشت، این‌بار همان نگرانی هم وجود نداشت و تقریباً همه برای تماشای نمایش اقتدار رئیسی راهی مجمع انتخاباتی شدند که پرواضح بود رأی آن قرار است حضور تاج را برای چهار سال آینده در فدراسیون فوتبال تمدید کند، اما مجمع نه به تاج که به ادامه روند ناکامی‌ها در فوتبال ایران رأی داد. ناکامی‌هایی که مسئولیت آن بی‌هیچ شک و تردیدی برعهده تک‌تک آن ۷۲ نفری است که به ادامه ماجرا با تاج تأکید داشتند. 

 

نه اینکه عابدینی گزینه‌ای بهتر باشد، نه. اتفاقاً هیچ یک از گزینه‌های ریاست فدراسیون چه آنها که تأیید صلاحیت شدند و چه افرادی که صلاحیت‌شان رد شد، آش دهان سوزی نبودند، اما سپردن کار به افراد تکراری، یعنی ادامه روند قبلی و تکرار دوباره داستان. درحالی‌که اگر قرار بود فوتبال ایران با تاج به جایی برسد همان دو مرتبه قبل این اتفاق می‌افتاد و نیازی به هت‌تریک نبود. در واقع مشکل اصلی ورزش ایران و در رأس آن فوتبال، دور باطل افراد تکراری است. 

 

افرادی که کمتر با نفرات جدید جایگزین می‌شوند و مدام در حال دور زدن هستند. به همین دلیل هم هست که به جای کاهش، شاهد افزایش روزافزون بار مشکلات هستیم، چراکه تغییری صورت نمی‌گیرد که شاهد چشم‌اندازی تازه باشیم و هرچه هست تکرار است و تکرار. در چنین شرایطی باید هم برنده انتخابات بدون اینکه هیچ برنامه‌ای بابت آینده فوتبال ایران ارائه داده باشد با خرسندی از پیروزی مدعی شود که وقتی ۹۰ درصد به یک نفر رأی می‌دهند، مفهومش این است که برنامه‌های قبلی را پسندیده‌اند. 

 

انتخاب تکراری، یعنی ادعاهای تکراری. یعنی فوتبال پنج ستاره. یعنی ادعای حرفه‌ای شدن، اما گام برداشتن در مسیر آماتوری. یعنی ادامه‌دار شدن حسرت‌هایی که سن و سال‌شان هر بار بیشتر و بیشتر می‌شود. یعنی دلخوش کردن به موفقیت‌های خاک‌خورده و ناتوانی در تکرار آنها. یعنی ادامه ماجراهای پرچالش تیم‌های پایه با باشگاه‌ها، ادامه ناکامی‌در آسیا (چه ملی و چه باشگاهی) و حتی به داستان خوردن جهت کسب مجوز حرفه‌ای و هزار و یک مشکل دیگر که حل و فصل آن نیازمند نگاهی تازه است، اما کدام نگاه تازه وقتی فوتبال توان خارج شدن از زیر یوق افراد تکراری را ندارد و سال‌هاست که در این دور باطل گیر افتاده است!

 

این‌بار، اما حداقل امیدی هم به ایجاد تغییرات وجود نداشت که در پایان کار مجمع انتخاباتی به ناامیدی بینجامد. این‌بار همه خوب می‌دانستند آش همان آش است و کاسه همان کاسه. همه خوب می‌دانستند فوتبال ایران باز هم با همان تفکری قرار است چهار سال بعدی را طی کند که با نگاه روزنامه‌نگاری فیفا (تیتر فوتبال پنج ستاره) کوچه و خیابان را آزین می‌بندند! اما آیا با این دور باطل و با رأی دادن‌های مداوم به افراد تکراری می‌توان انتظار تغییر و گام برداشتن در ممسیر موفقیت را داشت؟ البته موفقیتی که مورد تأیید همه باشد، نه آنچه تنها به‌زعم عده‌ای خاص موفقیت است!

 

 

منبع خبر "بیتوته" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.