آموزش بلانچ کردن انواع سبزیجات قبل فریز کردن

فرارو یکشنبه 17 فروردین 1404 - 19:42
بلانچ به معنی شوک وارد کردن به مواد غذایی برای غیر فعال کردن آنزیم‌هایی است که باعث فساد و خراب شدن سبزیجات می‌شود. بلانچ کردن باعث می‌شود سبزیجات خاصیت، تردی، مزه و رنگ خود را حفظ کنند.

هدف از تکنیک بلانچ کردن مواد غذایی نگهداری طولانی مدت مواد غذایی بدون آسیب رسیدن به عطر و طعم آنهاست، بلانچ کردن معمولا برای میوه‌ها و سبزیجات کاربرد دارد.

به گزارش نمناک، برای حفظ طعم و رنگ سبزیجات در آشپزی از تکنیک‌های فراوانی استفاده می‌شود که یکی از این تکنیک‌ها بلانچ کردن است.

 بلانچ کردن یا شوک وارد کردن یکی از بهترین راه‌های تازه ماندن و ترد شدن مواد غذایی برای سالادها، سرخ کردن و نگهداری طولانی مدت مواد غذایی در فریزر است.

بلانچ کردن چیست؟

بلانچ به معنی شوک وارد کردن به مواد غذایی برای غیر فعال کردن آنزیم‌هایی است که باعث فساد و خراب شدن سبزیجات می‌شود. بلانچ کردن باعث می‌شود سبزیجات خاصیت، تردی، مزه و رنگ خود را حفظ کنند.

در روش بلانچ کردن موادغذایی به مدت کوتاهی در یک مایع داغ، مثل آب یا روغن در حال جوش غوطه ور می‌شود. بلافاصله بعد از اتمام بلانچ کردن، مواد غذایی باید به سرعت سرد شوند تا روند پخت متوقف گردد.

آموزش بلانچ کردن مواد غذایی مختلف

در ادامه روش‌های بلانچ کردن مواد غذایی مختلف را آورده‌ایم.

آموزش بلانچ کردن قارچ

بلانچ کردن قارچ سبب می‌شود بتوانیم قارچ را بدون سیاه شدن و حفظ شدن حالت طبیعی آن طولانی مدت نگهداری کنیم. برای بلانچ کردن قارچ به روش زیر عمل کنید:

درون قابلمه متوسط آب بریزید و بگذارید تا جوش آید.

قارچ‌ها را بشویید و آبکش کنید.

سپس قارچ‌ها را اسلایس کنید.

قارچ‌ها را درون ظرف آب جوش بریزید و نمک و آبلیمو به آن بیافزایید و به مدت ۵ دقیقه اجازه دهید، بماند.

قارچ‌ها را آبکش کنید.

قارچ‌ها به مدت ۲ دقیقه درون آب پر از تکه‌های یخ بریزید و سپس آبکش کنید.

بعد از رفتن آب قارچ، آنها را درون زیپ کیپ قرار داده و داخل فریزر بگذارید.

آموزش بلانچ کردن فلفل دلمه

برای جلوگیری از نرم و بی رنگ شدن و هدر رفتن و حتی کمک به کاهش زمان پخت فلفل دلمه می‌توان از روش زیر استفاده نمود بدین صورت که:

تکه‌های فلفل را در کمی روغن زیتون سرخ کنید و زمانی که نیمی از آن‌ها پخته شد، آن‌ها را از روی گرما بردارید.

تکه‌های فلفل را روی بشقاب پهن کنید و یک ساعت یا بیشتر در فریزر بگذارید تا منجمد شود.

سپس تکه‌های فلفل را در کیسه و فریزر قرار دهید.

تکه‌های فلفل را می‌توان در فریزر ۴ تا ۶ ماه نگه داشت.

آموزش بلانچ کردن برگ مو

برای اینکه بتوانید در هر زمانی که بخواهید از برگ مو برای تهیه دلمه استفاده نمایید باید روش بلانچ کردن آن را یاد بگیرید. برای بلانچ کردن برگ مو به طریق زیر عمل کنید:

درون قابلمه‌ای آب بریزید و بجوشانید.

برگ‌های مو را بشویید و بیست عدد برگ مو را به شکل منظم روی هم بچینید و دسته‌ی برگ‌ها را طوری گره بزنید که آب جوش بتواند به داخلی‌ترین برگ‌ها نیز راه یابد.

دسته‌های برگ مو را یک دقیقه داخل آب جوش بیندازید.

سپس از آب جوش خارج کنید.

مقداری آب و یخ داخل کاسه‌ی بزرگی بریزید و دسته برگ مو‌ها را بلافاصله پس از خارج کردن از آب جوش داخل کاسه‌ی حاوی آب و یخ بیندازید و اجازه دهید دو دقیقه بماند.

برگ‌ها را از آب سرد بیرون بیاورید و فشار دهید تا آب اضافه از آن‌ها خارج شود.

برگ موی بلانچ شده را داخل کیسه‌های فریزر قرار دهید و در فریزر بگذارید.

با این روش برگ مو‌ها به مدت ۶ ماه در فریزر دوام می‌آورند.

منبع خبر "فرارو" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد. (ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.