به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما از لندن، این دو نماینده می گویند: از اقدام بی سابقه مقامات اسرائیلی شگفت زده شدهاند. سفارت رژیم صهیونیستی در انگلیس می گوید به این علت از ورود آنها به اسرائیل جلوگیری شده است که آنان "اسرائیل را به ادعاهای نادرست متهم کرده اند".
وزارت مهاجرت رژیم اسرائیل گفت: نمایندگان پارلمان را در این سفر دو دستیار همراهی می کردند و در جریان بازجویی ادعا کردند که "به عنوان بخشی از یک هیئت رسمی پارلمانی" از اسرائیل دیدن کردهاند.
اما مقامات رژیم اسرائیل گفتند که افسران مهاجرت "هیچ مدرکی برای تایید این ادعا که سفر آنان رسمی بوده پیدا نکردند زیرا «هیچ سیاستمدار یا مقامات دولتی» از آمدن آنها آگاه نبودند.
این در حالی است که شورای تفاهم عربی و بریتانیایی (CAABU) با رد این ادعا ها گفت: این زنان بخشی از یک "هیئت پارلمانی" در سفری بودند که از سوی آنها و کمکهای پزشکی برای فلسطینیان (MAP) ترتیب داده شده بود.
در حالی که این اقدام رژیم اسرائیل خشم شمار زیادی از مردم، نمایندگان حزب کارگر و نمایندگان مستقل مجلس را برانگیخت کمی بعد رهبر حزب محافظه کار انگلیس و رئیس دولت سایه این کشور از اقدام رژیم اسرائیل حمایت کرد و گفت: از بازداشت و اخراج نمایندگان مجلس "تعجب نمیکند" زیرا "هر کشوری باید بتواند مرزهای خود را کنترل کند و این کاری است که اسرائیل انجام میدهد تا جایی که من میدانم".
بیدنوک همچنین در حمایت از اسرائیل از آنچه «لفاظی» شماری از نمایندگان حزب کارگر و شش نماینده مستقل درباره خاورمیانه «بسیار نگران» است و مدعی شد که «تکرار اطلاعات نادرست، تکرار تئوریهای توطئه» در طول سوالات از نخست وزیر درباره اسرائیل وجود دارد.
دیوید لامی، وزیر خارجه انگلیس از موضع بیدنوک رهبر حزب محافظه کار و رئیس دولت سایه انتقاد کرد و در حساب کاربری اش در شبکه ایکس نوشت: "این شرم آور است که شما کشور دیگری را برای بازداشت و اخراج دو نماینده مجلس بریتانیا تشویق می کنید. آیا درباره نمایندگان حزب محافظه کار که سفرشان به چین ممنوع شده نیز همین را می گویید؟"
رهبر حزب محافظه کار انگلیس هم در پاسخ گفت: "بر خلاف چین، اسرائیل متحد ما و دارای دموکراسی است. یک بخش خارجی خوب می تواند این تمایز را ایجاد کند."
اقدام اسرائیل و موضع گیری بیدنوک علاوه بر حزب کارگر، شماری از اعضای حزب محافظه کار را نیز به واکنش واداشت ریچارد فولر یکی از وزرای بیدنک با او به مخالفت برخاست و گفت: "هر نماینده مجلسی که به سفر رسمی برود، فکر می کنم در هر کشوری باید مورد استقبال قرار گیرد نه اینکه اخراج شود."
امیلی تورنبری، رئیس کمیته منتخب سیاست خارجی مجلس انگلیس، رفتار اسرائیل با این دو نماینده مجلس را "توهین به انگلیس و پارلمان این کشور" توصیف کرد.
خانم یانگ و خانم محمد در بیانیهای مشترک گفتند: «این حیاتی است که نمایندگان پارلمان بتوانند از نزدیک شاهد اوضاع در سرزمین های اشغالی فلسطین باشند.
ما دو نفر هستیم، از تعداد زیادی نماینده، که در ماههای اخیر در پارلمان درباره درگیری اسرائیل و فلسطین و اهمیت رعایت قوانین بشردوستانه بین المللی صحبت کرده ایم.
در این بیانیه آمده است که آنان برای "بازدید از طرح های کمکهای بشردوستانه و جوامع در کرانه باختری" با "شرکای خیریه بریتانیایی که بیش از یک دهه تجربه در پذیرش هیئتهای پارلمانی دارند" سفر کرده اند.
سفارت اسرائیل در انگلیس افزود: نمایندگان پارلمان به این دلیل که «اسرائیل را با ادعاهای نادرست متهم کرده اند و فعالانه در ترویج تحریم ها علیه وزیران اسرائیل مشارکت داشته اند و از کارزارهایی با هدف تحریم دولت اسرائیل حمایت کرده اند» از ورود به اسرائیل منع شده اند.
در این بیانیه آمده است که این زنان "ترجیح دادند از حق خود بر اساس قوانین اسرائیل برای درخواست از دادگاه برای تجدید نظر در تصمیم خود استفاده نکنند".
در نتیجه، به آنها "پیشنهاد اقامت در هتل داده شد که آنها آن را رد کردند" و پرواز بازگشت آنها از سوی دولت اسرائیل پوشش داده شد.
سفارت اسرائیل در بیانیه اش افزوده: "این سفر به منظور تحریک فعالیت های ضد اسرائیلی در زمانی بود که اسرائیل در حال جنگ و حمله در هفت جبهه است. هدف آن آسیب رساندن به اسرائیل و شهروندان اسرائیلی و انتشار مطالب دروغ در مورد آنها بود." دولت اسرائیل هم اختیار دارد و هم وظیفه دارد از ورود افرادی که حضورشان در این کشور برای آسیب رساندن به شهروندانش است جلوگیری کند همانطور که چنین اختیاری در بریتانیا وجود دارد.
شماری از نمایندگان مجلس پیش تر اخراج سفیر اسرائیل از انگلیس را خواستار شده بودند و این رژیم را به نسل کشی فلسطینان متهم کردند و محاکمه و مجازات افرادی که در نسل کشی دست داشته اند خواستار شدند.
رژیم اسرائیل علاوه بر قتل بیش از پنجاه هزار فلسطینی که بر اساس گزارش وزارت بهداشت فلسطین حدود هفتاد درصدشان زنان و کودکانند با محاصره غزه و همزمان بمباران این باریکه پر جمعیت قصد دارد شمار دیگری از فلسطینیان را با دسترسی نداشتن به آب و غذا به شهادت برساند.