زمانبندی مناسب بین وعدههای غذایی نقش بسیار مهمی در سلامت بدن و هضم بهتر غذا دارد. در دنیای پرشتاب امروزی، اغلب راحتی را به تغذیهی صحیح ترجیح میدهیم و همین باعث میشود اهمیت زمانبندی غذا خوردن را فراموش کنیم. در حالی که دانستن اینکه چه مدت باید بین وعدههای غذایی فاصله باشد، میتواند تأثیر زیادی بر سطح انرژی، سلامت کلی و حتی کنترل وزن ما داشته باشد.
زمانبندی مناسب بین وعدههای غذایی نقش بسیار مهمی در سلامت بدن و هضم بهتر غذا دارد. در دنیای پرشتاب امروزی، اغلب راحتی را به تغذیهی صحیح ترجیح میدهیم و همین باعث میشود اهمیت زمانبندی غذا خوردن را فراموش کنیم. در حالی که دانستن اینکه چه مدت باید بین وعدههای غذایی فاصله باشد، میتواند تأثیر زیادی بر سطح انرژی، سلامت کلی و حتی کنترل وزن ما داشته باشد.
به گزارش انتخاب و به نقل از انلی مای هلث؛ غذا خوردن بیش از حد و در فواصل کوتاه ممکن است باعث احساس سنگینی معده و اختلال در جذب مناسب مواد مغذی شود. از طرف دیگر، فاصلهی خیلی زیاد بین وعدهها میتواند باعث گرسنگی شدید و در نتیجه انتخابهای ناسالم غذایی شود. در همین راستا، یک متخصص توضیح داده است که بدن ما برای هضم کامل غذای قبلی، نیاز به زمان دارد؛ و باید پس از هضم وعدهی قبلی، وعدهی بعدی را مصرف کرد.
فاصلهی زمانی پیشنهادی بین وعدههای غذایی
درک درست از فاصلهی زمانی مناسب بین وعدههای غذایی، برای حفظ سلامت و هضم درست غذا بسیار اهمیت دارد. دکتر آشتوش شوکلا، مدیرعامل شرکت آیورودای «Indian Sages Ayurveda Pvt. Ltd» در دهلی، توضیح داده است که وقتی وعدهی غذایی اول کاملاً هضم شد، باید وعدهی بعدی را میل کرد. اگر قبل از اینکه غذای قبلی هضم شده باشد دوباره غذا بخورید، این کار باعث افزایش «دوشا» در بدن میشود.
به گفتهی این متخصص، فاصلهی ۴ تا ۶ ساعت بین وعدهها توصیه میشود. این بازه زمانی به آتش گوارش (Agni) فرصت کافی میدهد تا غذای قبلی را به خوبی هضم کرده و بدن را برای وعدهی بعدی آماده کند.
او تأکید میکند که اگر غذای بعدی را پس از هضم کامل وعدهی قبلی مصرف کنید، برای بدن مانند شهد و دارو است. در حالی که غذا خوردن زودتر از موعد، روند هضم را مختل میکند. اما زمانی که غذا بعد از هضم کامل وعدهی قبلی خورده شود، تأثیر آن برای بدن بسیار مفید و تقویتکننده است.
از کجا بفهمیم غذای قبلی هضم شده است؟
این متخصص میگوید: «علائم طبیعیای وجود دارد که نشان میدهد هضم غذا بهدرستی انجام شده است. برای مثال، پس از هضم کامل غذا، شما بهطور طبیعی احساس گرسنگی خواهید کرد. همچنین، آروغی بدون بو و شفاف ایجاد میشود.»
علائم طبیعی هضم غذا چیست؟
شناخت علائم طبیعی هضم، به ما کمک میکند تا بفهمیم چه زمانی بدن آمادهی دریافت وعدهی غذایی بعدی است. در ادامه، به نشانههایی اشاره میشود که دکتر شوکلا به آنها اشاره کرده است:
• احساس گرسنگی طبیعی: زمانی که بدن غذای قبلی را بهدرستی هضم کرده باشد، احساس گرسنگی واقعی بهطور طبیعی به وجود میآید. این یکی از مهمترین نشانههای آماده بودن معده برای وعدهی بعدی است.
• آروغ زدن بدون بوی بد: آروغ شفاف و بیبو نشان میدهد که سیستم گوارشی عملکرد خوبی دارد و گازهای تولیدشده در فرآیند هضم بهدرستی در حال خارج شدن هستند.
• احساس سبکی و انرژی: پس از هضم غذا، باید احساس سبکی و انرژی در بدن ایجاد شود. اگر همچنان احساس سنگینی، خوابآلودگی یا کُندی دارید، ممکن است غذا هنوز بهخوبی هضم نشده باشد.
نتیجهگیری
زمانبندی مناسب وعدههای غذایی نقش بسیار مهمی در حفظ سلامت عمومی، انرژی، خلقوخو و عملکرد بدن ایفا میکند. این متخصص همچنین توصیه میکند بین وعدهها از نوشیدن آب گرم یا دمنوشهای گیاهی استفاده شود تا به بهبود روند هضم کمک کند. او پیشنهاد میکند که شام را سبک و زود، ترجیحاً پیش از غروب آفتاب میل کنید تا با ریتم طبیعی بدن هماهنگ باشد.
دکتر شوکلا میگوید: «هضم سالم، به معنای انرژی بیشتر، خلقوخوی بهتر و سلامت کلی بالاتر است!» با گوش سپردن به نشانههای طبیعی گرسنگی و علائم درونی بدن، میتوان این تعادل را حفظ کرد و سبک زندگی سالمتری داشت.
منبع خبر "
عصر ایران" است و موتور جستجوگر خبر تیترآنلاین در قبال محتوای آن هیچ مسئولیتی ندارد.
(ادامه)
با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت تیترآنلاین مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویری است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هرگونه محتوای خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.