پلتفرم ایکس از ۱۰ آوریل (۲۱ فروردین) قوانین سختگیرانهتری برای حسابهایی که به تقلید از افراد دیگر فعالیت میکنند، اعمال خواهد کرد. از این تاریخ، تمام حسابهایی که سعی در تقلید از شخص یا کاربر دیگری را دارند، موظفاند واژههایی مانند «جعلی» یا «پارودی» را ابتدای نام حساب خود قرار دهند.
دارندگان این حسابها دیگر نمیتوانند از تصاویر مشابه تصویر حساب اصلی استفاده کنند و باید تصویری متفاوت برای پروفایل خود انتخاب کنند.
همچنین برخی کاربران نسبت به سردرگمی ناشی از حسابهای طنز و جعلی در این پلتفرم، ازجمله حسابهایی که ایلان ماسک، مالک ایکس، را تقلید میکنند، شکایت داشتهاند. شرکت ایکس در پستی اعلام کرد:
«این تغییرات با هدف کمک به کاربران برای درک بهتر ماهیت غیررسمی حسابهای پارودی و کاهش ریسک سردرگمی یا فریب طراحی شده است.»
همچنین پلتفرم ایکس از دارندگان حسابهای مشمول خواسته پیش از تاریخ اجرای این سیاست، پروفایل خود را بهروز کنند. این قوانین جدید شامل حسابهای طرفداری و تحلیلی نیز خواهد شد.
درحالحاضر، چندین حساب پارودی با نام ایلان ماسک در پلتفرم ایکس فعالیت میکنند که برخی از آنها بهخاطر انتشار شوخی و میم سرگرمکنندهاند اما برخی دیگر در زمینه تبلیغ ارزهای دیجیتال یا وعده اهدای خودرو فعالیت میکنند. یکی از این حسابها با بیش از یکمیلیون دنبالکننده اخیراً پستی منتشر کرده بود و از کاربران خواسته بود با لایک و کامنت، شانس خود را برای برنده شدن یک دستگاه تسلا امتحان کنند. این پست بیش از ۴۲۸ هزار لایک و بیش از ۲۰۰ هزار پاسخ دریافت کرده است.
پلتفرم ایکس ژانویه گذشته برچسبهایی برای حسابهای طنز معرفی کرد تا بر پایه مقررات قبلی، کاربران فعال در حوزه تقلید، خود را درست معرفی کنند. این برچسبها همراه سیستم تیک آبی تأیید هویت، ابزارهایی برای مقابله با جعل هویت و همزمان حفظ آزادی بیان معرفی شدند؛ گرچه کارآمدی آنها همچنان محل بحث است.
اتحادیه اروپا ژوئیه ۲۰۲۴ اعلام کرد تیکهای آبی پلتفرم ایکس قوانین محتوای آنلاین این اتحادیه را نقض میکنند؛ زیرا حسابهای تأییدشده پتانسیل فریب کاربران را دارند. ایلان ماسک در پاسخ قوانین اتحادیه اروپا را «انتشار اطلاعات نادرست» توصیف کرد.
پس از نوامبر ۲۰۲۲ که ماسک صاحب ایکس شد، وعده داده شده بود حسابهایی که بدون معرفی خود بهعنوان طنز اقدام به تقلید میکنند، کامل مسدود خواهند شد. هرچند بسیاری از حسابهای طنز درحالحاضر در انتهای نام کاربری خود عبارت «پارودی» را درج میکنند، این اقدام همواره مؤثر نبوده؛ زیرا در مواردی نام حساب طولانی است و فقط نسخه کوتاهشده آن در فید یا پاسخها دیده میشود. اگر تصویر حساب نیز با حساب واقعی یکسان باشد، کاربران بهراحتی فریب میخورند.