به گزارش رکنا، در گذشته به مغز ، دماغ گفته میشد و پرسیدن "دماغت چاق است؟" برای اطلاع از وضعیت روانی فرد مورد استفاده قرار میگرفت.
دکتر سید مهدی میرغضنفری، متخصص فیزیولوژی و عضو دانشگاه علوم پزشکی ارتش، خاطرنشان میکند که هرگاه مغز از حالت تعادل طبیعی خود خارج شده و به گرما یا خشکی متمایل شود، دچار سوءمزاج میشود و داغ میکند.
رنگ رخساره و چشمها به سرخی و گاه زردی گرایش پیدا میکنند. کمخوابی نیز یکی از دلایل داغ کردن مغز است که ممکن است با علائمی مثل کاهش تمرکز، سردرد خاص و یا حتی ریزش زیاد مو همراه باشد. گرمی مغز میتواند باعث تحریکپذیری نسبت به نور، بو، لمس و مزه شود و آرامش را مختل کند.
پرهیز از هیجان، کم خوابی و مصرف خوراکیهای گرم و تند توصیه میشود. افراد با گرمی مغز نباید در هوای گرم توقف کنند و بهترین زمان خواب برای آنها اوایل شب است. ورزشهایی مانند شنا و ماساژ با روغنهای خنک همچون روغن بنفشه و کدو میتوانند مفید باشند. همچنین مصرف غذاهای خنک و خوراکیهایی مانند کاهو و لبنیات توصیه میشود.
رنگپریدگی و سفیدی پوست، ضعف حواس و کمحسی از نشانههای سردی مغز هستند. افراد دارای سردی مغز معمولاً در محیطهای مرطوب توقف کرده و نیاز به تکرار برای درک بهتر صحبتها دارند. مصرف خوراکیهای دارای مزاج گرم و استفاده از روغنهای مانند روغن بابونه و بادام شیرین برای این افراد توصیه میشود.
مصرف زیاد غذاهای نفاخ و فکر کردن بیرویه به مدت طولانی میتواند به مغز آسیب برساند. بوهای نامطبوع و دیدن تصاویر خشن نیز اثر ناگواری بر مغز دارند. پرخوری مغز را ضعیف و مصرف ترشی برای مغز مضراتی دارد. بهطور کلی، خواب متعادل و دوری از افکار منفی برای حفظ سلامتی مغز ضروری است.