سرویس سیاست مشرق- در میان انبوهی از گزارشها و تیترهای خبری، در یک بسته کامل با نام «ویژههای مشرق» شما را در جریان مسائل مهم و اثرگذار از نگاه روزنامههای کشور قرار میدهیم.
در این ویژهنامه، نگاهی به آخرین مواضع جناحهای سیاسی و تحولات مهم داخلی، خارجی، اوضاع اقتصادی و اجتماعی کشور انداخته میشود که مخاطبان بامطالعه آن به رهیافتهای مهم، نکات و تأملات از سیر وقایع اثرگذار دست خواهند یافت، در این بخش با ما همراه باشید.
*********
بخشهایی از محتوای پاسخ ایران به نامه ترامپ توسط سرلشکر علی باقری، رییس ستاد کل نیروهای مسلح رونمایی شد. پاسخ نامهای که در آن تاکید شده «ایران به دنبال آرامش در منطقه است» ضمن اینکه ایران راه مذاکره غیرمستقیم را باز میگذارد تا اگر امریکا صادقانه حرکت کند، بشود مذاکره کرد.
افتادن سایه مذاکره غیر مستقیم میان ایران و آمریکا رسانههای نزدیک به جریان غربگرا را حساس کرده و تا آنها به یک مطلب ساده در روزنامه کیهان حمله کرده تا به اصطلاح مخالفان را زیر ضرب ببرند.
روزنامه سازندگی در اقدامی غیرحرفهای و به دور از اخلاقیات رسانهای که ناشی از حب و بغض مسئولان آن نسبت به سایرین دارد با در اقدامی عجیب با کنار هم گذاشتن تصویری از مدیر مسئول روزنامه قدیمی کیهان و مایک پنس معاون سابق ترامپ نوشته است:
رحالی که جهان به دنبال راهحلهای دیپلماتیک برای کاهش تنشها میان ایران و آمریکاست و دیپلماسی مسیر شکننده اما رو به جلویی را آغاز کرده است، برخی از چهرههای سیاسی تندرو در هر دو کشور، مسیرهای مقابلهجویانه و جنگطلبی را تقویت میکنند. حسین شریعتمداری، مدیرمسئول روزنامه کیهان، سه روز پیش در ستون گفتوشنود این روزنامه با اشاره به رفتار ترامپ نوشته بود: «همین روزهاست که به انتقام خون شهید سلیمانی چندتا گلوله توی کله پوکش شلیک بشه و «ریق لعنت» رو سر بکشه!» این سخن بازتاب های بسیاری در داخل و خارج یافت و عدهای آن را جنگطلبانه توصیف کردند که میتواند ایران را به مخاطره بیندازد. تا جایی که رسانه آمریکایی فاکسنیوز مدعی شد که «درخواست ترور ترامپ با خواسته حکومت ایران همسو است». به همین دلیل نیز خواستار آن شد که دولت ترامپ هیچ مذاکرهای با ایران انجام ندهد.
در بخش دیگری از این گزارش بی محتوا و ضد رسانهای آمده است:
در سوی دیگر، در آمریکا نیز تندروهایی بودند و هستند که از ضرورت جنگ علیه ایران سخن گفته و میگویند. اظهارات مایک پنس و تام کاتن، که از حمله نظامی آمریکا به ایران سخن گفتهاند، بیانگر دیدگاهی است که دیپلماسی را ناکارآمد میداند و به جای گفتوگو، مسیر برخورد مستقیم را ترجیح میدهد. این مواضع درحالی مطرح میشود که تاریخ تنشهای بین دو کشور نشان داده است که ورود به یک درگیری نظامی نهتنها پیامدهای غیرقابل کنترلی دارد بلکه میتواند اقتصاد جهانی، امنیت منطقهای و روابط دیپلماتیک را دستخوش تغییرات گستردهای کند.
روزنامه اعتماد نیز مقاله کیهان را تند خوانده و به نقل از عیل شکوریراد مینویسد:
این افراد و گروهها هرگونه ثبات و آرامش و کاهش تنش را برای زیست خود نامناسب میدانند. مجموعه جریانات رادیکالی که بحرانزا هستند، ثبات و آرامش را در حکم خفگی خود میدانند. آنها به دنبال شرایطی هستند که بتوانند در آن موجودیت خود را حفظ کنند. تداوم موجودیت آنها در شرایط تنش و بحران امکانپذیر است. اگر احساس کنند، شرایط به سمت آرامش میرود به دست و پا افتاده و بحرانسازی میکنند. اما من معتقدم مقاله اخیر کیهان معنی دیگری در بطن خود دارد.
درباره مطلب منتشر شده در روزنامه کیهان در ستونی که اغلب به مسائل با دیده طنز مینگرد بیان چند نکته ضروری است:
۱- بی اخلاقی در پیسوت کردن آقای حسین شریعتمداری با مایک پنس یکی از همکاران جنایتکار ترامپ یادآور سرنوشت برخی عناصر غربگرا در منطقه چون احمد چلبی دارد.
۲- کنت پولاک عضو ارشد موسسه آمریکایی بروکینگز درباره احمد چلبی می نویسد: داستان چلبی بیانگر طیف وسیعی از تجربیات آمریکا در عراق پسا صدام است. احمد چلبی تا پیش از سال ۲۰۰۳ عزیز دل ایالات متحده بوده و سعی میکرد یا حداقل نور چشم برخی آمریکایی ها باشد، اما آمریکا در هنگامه تصمیم سازی برای عراق سر او کلاه گذاشت.
۳- اینکه برخی در تهران نگران تنشهای میان ایران و آمریکا هستند شاید قابل قبول باشد، اما اینکه در این معادله حاضر به ترور شخصیتی هموطن خود شوند داستان عجیبی است، به ویژه آنکه رسانههای دشمن به صورت علنی در حال تهدید شبانه روزی و سناریو سازی برای ترور هستند.
۴- آنهایی که امروز خاطرخواه جان ترامپ هستند فراموش نکنند که آنکه در روز مبادا حافظ جان آنها در برابر تهاجم دشمن است همین رقبای سیاسی داخلی است،قبل از دادن پالس سرنوشت احمد چلبی را به خاطر بیاورید!