استاندار سمنان با بیان اینکه معدن مهماندویه دامغان درای مجوز و بهرهبردار آن بخش خصوصی است، گفت: خطای فردی و اشتباه محاسباتی علت اولیه وقوع حادثه و جانباختن هفت نفر در تونل متروکه داخل این معدن گزارش شد.
به گزارش ایرنا؛ عصر دوشنبه هجدهم فروردین ۱۴۰۴ حادثه گازگرفتگی در معدن مهماندویه دامغان به هلالاحمر و اورژانس گزارش شد که پس از تلاشهای چند ساعته پیکر بیجان هفت معدنچی از معدن خارج شد.
محمدجواد کولیوند شامگاه دوشنبه با تسلیت جانباختن هفت معدنکار مهماندویه دامغان، افزود: علت دقیق حادثه گازگرفتگی معدن مهماندویه و سایر موارد مرتبط هماکنون در نشستی با حضور فرجالله ایلیات معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار، سرپرست فرمانداری دامغان و مدیران سایر دستگاههای مرتبط در فرمانداری دامغان در حال پیگیری است.
استاندار سمنان با بیان اینکه مدیرکل صنعت، معدن و تجارت سمنان در محل حادثه حضور یافته است، تصریح کرد: معدن مهماندویه دامغان برای مدتی فعالیتی نداشته است و امروز هجدهم فروردین ۱۴۰۴ نخستین روز فعالیت اکتشافی این معدن پس از مدتها توقف در فعالیت بود.
به گفته وی، ورود کارگران به داخل تونل متروکه معدن مهماندویه دامغان برای بررسی چگونگی راهکارهای از سرگیری فعالیت این تونل بود.
کولیوند با بیان اینکه تا پیش از این هیچگونه حادثهای در معدن مهماندویه دامغان رخ نداده بود، ادامه داد: نفر اول پس از ورود به داخل معدن دچار گازگرفتگی میشود که نفر دوم برای کمک میرود و به این ترتیب هفت کارگر شامل چهار کارگر ایرانی و سه کارگر اتباع خارجی به دلیل گازگرفتگی و محبوس شدن در معدن جانباختند.
وی اضافه کرد: طبق گفتهها تجهیزاتی شامل کپسول اکسیژن همراه کارگران محبوس شده در معدن مهماندویه دامغان بود.
استاندار سمنان گفت: پیکر بیجان هفت کارگر معدن مهماندویه دامغان به دستور دادستانی به پزشکی قانونی منتقل شد.
وی اظهار کرد: تمامی دستگاههای انتظامی، امدادی، خدماتی و اجرایی برای امدادرسانی به کارگران محبوس در معدن مهماندویه دامغان حضور داشتند.
دستور وزیر کشور به استاندار سمنان برای رسیدگی فوری به حادثه معدن دامغان
وزیر کشور در پی حادثه در معدن زغال سنگ مهماندویه دامغان تلفنی با استاندار سمنان صحبت کرد و ضمن دریافت گزارش اقدامها، دستورات لازم را صادر کرد.
اسکندرمومنی در این گفتوگو بر امدادرسانی برای نجات جان افراد و نیز رسیدگی ویژه به مصدومان تاکید کرد.
روستای مهماندویه در ۳۵ کیلومتری شمال شرقی شهر دامغان واقع شده است.
شهرستان دامغان با حدود ۱۰۰ هزار نفر جمعیت در شرق مرکز استان سمنان قرار دارد.
استان سمنان ۴۲ نوع ماده معدنی شناخته شده دارد که ذخیره قطعی معادن این استان حدود ۶۰۰ میلیون تن و ذخیره احتمالی آنها حدود یک میلیارد تن است، البته بر اساس شواهد زمینشناسی پیشبینی میشود ذخیره معدنی این استان بیش از ۲ و نیم میلیارد تن باشد، این میزان ذخیره چشمگیر و در کشور کمنظیر و قابلیت سرمایهگذاری به وسیله بخش خصوصی دارد.