پس از پخش فصل هفتم سریال پایتخت از صداوسیما و با توجه به ماجرای فروش شهاب سنگ در این سریال، حالا بازار فروش شهاب سنگ در فضای مجازی و پلتفرمهای فروش آنلاین، حسابی داغ شده است. حالا بسیاری از کاربران، سنگهایی را با عنوان شهاب سنگ و با قیمتهای چند صد میلیونی یا حتی چند میلیاردی در پلتفرمهایی مانند دیوار و شیپور آگهی کردهاند. چند نمونه از این آگهیها را میتوانید در تصاویر زیر مشاهده کنید:
به گزارش گجت نیوز؛ بر اساس جدیدترین اخبار داخلی، داغ شدن تب فروش شهاب سنگ، سودجویان و فرصتطلبان را به این سمت کشانده و حالا بسیاری از کلاهبرداران و شیادان اقدام به درج آگهیهای دروغین و فروش سنگهای بیارزش بهعنوان شهابسنگهای قیمتی کردهاند. در همین راستا، جانشین پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات با توجه به فعالیت مجرمان فرصتطلب در زمینه فروش شهاب سنگ، از بازداشت سه نفر از این شیادان خبر داد. سرهنگ سعید پیرزاد، جانشین پلیس فتا تهران بزرگ در این رابطه اظهار کرد:پس از مراجعه برخی از شهروندان به پلیس فتا در خصوص کلاهبرداری اینترنتی با عنوان خرید و فروش شهاب سنگ در شبکههای اجتماعی و سایتهای آگهیمحور مانند دیوار و شیپور، این موضوع بهصورت کاملا جدی در دستور کار پلیس فتا قرار گرفت.
بهگفته سرهنگ پیرزاد، مالباختگان اعلام کرده بودند که به قصد کنجکاوی وارد پلتفرمهای آگهیمحور شده و آگهیهای مربوط به خرید و فروش شهاب سنگ را جستوجو کردهاند. آنها با تعدادی از آگهیکنندگان چت کردند و در نهایت، مجرمان و شیادان توانستند مالباختگان را ترغیب به خرید شهاب سنگ و سرمایهگذاری در این زمینه کنند؛ اما پس از واریز وجه از سوی مالباختگان، صاحبان آگهی دیگر پاسخگوی آنها نبودهاند.
جانشین پلیس فتا تهران بزرگ تاکید کرد که کلیدواژه اصلی چنین کلاهبرداریهایی، «طمع» است. با این حال خوشبختانه، کارشناسان پلیس فتا پس از تحقیقات سایبری و اقدامات تخصصی، موفق شدند متهمان و کلاهبرداران را شناسایی و سه نفر از آنها را بازداشت کنند. سرهنگ پیرزاد افزود، این افراد هیچ سنگ ارزشمندی مانند شهاب سنگ نداشتند و با درج آگهیهای دروغین در سایتهای مختلف مانند دیوار و شیپور، مردم را ترغیب به سرمایهگذاری در زمینه سنگهای قیمتی میکردند و با ایجاد طمع یک شبه پولدار شدن، مالباختگان را وادار به واریز وجه میکردند.
جانشین پلیس فتا تهران بزرگ به مردم توصیه کرد با افزایش سطح آگاهی خود، با اقدامات مجرمانه مجرمین سایبری، مقابله کرده، توصیههای پلیس فتا را جدی بگیرند و مراقب ترفندهای کلاهبرداران و سودجویان باشند. مردم به هیچ وجه نباید به تبلیغات دروغین و فریبنده فضای مجازی اعتماد کنند و در صورت مشاهده موارد مشکوک، باید موضوع را از طریق مرکز فوریتهای سایبری یا سایت پلیس فتا با این مرکز در میان بگذارند.