به گزارش اقتصادنیوز به نقل از فارس، سه منبع آگاه روز دوشنبه در مصاحبه با رویترز گفتند که معاون دریاسالار نیروی دریایی ایالات متحده شوشانا چتفیلد که یک مقام ارشد در ناتو محسوب میشود، از سمت خود برکنار شد.
به گزارش خبرگزاری رویترز به نظر میرسد که این اقدام بخشی از پاکسازی گسترده مقامات ارشد امنیت ملی توسط دولت دونالد ترامپ باشد.این مسئله تاکنون توسط پنتاگون تأیید نشده است، اما رویترز خبر میدهد که برکناری چتفیلد به اطلاع متحدان اروپایی نیز رسیده است.
چتفیلد نماینده نظامی ایالات متحده در کمیته نظامی ناتو، یکی از معدود افسران زن سه ستاره نیروی دریایی و اولین زنی بود که ریاست کالج جنگی نیروی دریایی را بر عهده داشت، شغلی که از سال 2019 تا سال 2023 در آن مشغول به کار بود.
چتفیلد اخیراً در مصاحبهای با مجله هاروارد خواستار فرا رسیدن دورهای شده بود که در آن شایستگیهای زنان در ارتش مورد تردید قرار نگیرد.این برکناری آخرین شوکی است که پس از برکناری مدیر آژانس امنیت ملی آمریکا و فرماندهی سایبری ایالات متحده تیموتی هاگ در روز پنجشنبه به پنتاگون وارد شده است. این اتفاق همچنین پس از برکناری بالاترین مقام نیروی دریایی دریاسالار لیزا فرانچتی، اولین زنی که رئیس عملیات دریایی شد، رخ میدهد.دولت رئیسجمهور دونالد ترامپ از زمان روی کار آمدن در ژانویه دیدگاه سردی نسبت به ناتو و متحدان اروپایی اتخاذ کرده است.
وزیر دفاع آمریکا پیت هگزث در اولین سفر خود به مقر ناتو در ماه فوریه به اروپا هشدار داد که با آمریکا مانند یک «احمق» رفتار نکنند و مسئولیت دفاع خود را به دوش آن نیندازند.
پیش از این و پس از گاف امنیتی مشاور امنیت ملی کاخ سفید مایک والتز پایگاه خبری آکسیوس از برکناری تعدادی از اعضای شورای امنیت ملی آمریکا خبر داد.این رسوایی موسوم به «سیگنال گیت» در پی انتشار اسناد چت گروهی مقامهای دولت ترامپ درباره حمله به یمن رخ داد که توسط سردبیر نشریه آتلانتیک جفری گلدبرگ افشا شده بود.
به گفته گلدبرگ، وی به دلیل شباهت نام خود با یکی از نزدیکان ترامپ به صورت تصادفی در این گروه در پیامرسان سیگنال افزوده شده بود.در هفتههای اخیر رئیس ستاد مشترک نیروی هوایی ارتش آمریکا سی.کیو. براون و همچنین دیگر دریاسالاران، فرماندهان و پرسنل امنیتی نیز برکنار شدهاند.بسیاری از مقامات فعلی و سابق دولتی ابراز نگرانی کردهاند که هر مقام امنیت ملی ممکن است توسط حلقه نزدیکان ترامپ به دلیل ایفای نقشهای کلیدی در دولت رئیسجمهور پیشین ایالات متحده جو بایدن به عدم وفاداری مظنون شده و در کارشان خلل ایجاد شود.
دولت جدید آمریکا همچنین متهم شده است که به بهانه کوچکسازی دولت، افرادی که با دیدگاهها و رویکرد دونالد ترامپ مخالفند را از سمت خود برکنار میکند. کوچکسازی دولت و اخراجهای گسترده تاکنون منجر به بیکار شدن بالغ بر 200 هزار کارمند فدرال آمریکا شده است که موجی از اعتراضات در شهرهای مختلف آمریکا را در پی داشته است.