فرارو- تخم کدو که معمولاً بهعنوان یک خوراکی سالم برای قلب و روده شناخته میشود، اخیراً بهعنوان یک منبع پروتئینی گیاهی در محصولات مختلف نظیر پودرها و شیکها ظاهر شده و با فواید بیشماری برای سلامت بدن همراه است.
به گزارش فرارو به نقل از تودی، تخم کدو حاوی انواع مواد مغذی مفید برای سلامت قلب و روده است، اما ممکن است فراموش کرده باشید این دانهها همچنین منبع مهمی از پروتئین گیاهی هستند. پروتئین تخمه کدو در محصولات مختلفی مانند پودرهای پروتئینی، شکلاتها و شیکها در سالهای اخیر بیشتر دیده میشود. این تخمه معمولاً برای کسانی که از مصرف پروتئینهای وی، سویا یا مغزها پرهیز میکنند، بهعنوان پروتئین بدون آلرژی معرفی میشود.
اگرچه مطالعات علمی معتبر درباره فواید پروتئین تخمه کدو به اندازه پروتئینهای وی یا سویا وجود ندارد، چون این محصول جدیدتر است و هنوز تحقیقات زیادی در این زمینه انجام نشده است. اما میدانیم که تخم کدو به دلایل زیادی انتخابی سالم است. محصولات پروتئین تخمه کدو غنی از پروتئین، مواد معدنی و فیبر هستند. این یک انتخاب عالی برای کسانی است که نمیخواهند از پروتئین وی یا کازئین استفاده کنند. اگر به فکر امتحان پروتئین تخمه کدو هستید، این نکات را در نظر بگیرید.
تمام پروتئینها از اسیدهای آمینه تشکیل میشوند. بدن ما قادر به تولید ۹ اسید آمینه ضروری نیست و بنابراین باید آنها را از غذا دریافت کنیم. پروتئین تخم کدو تمام ۹ اسید آمینه ضروری را دارد، اما، چون برخی از این اسیدهای آمینه در مقادیر کمتری وجود دارند، بهطور فنی این پروتئین بهعنوان یک پروتئین کامل شناخته نمیشود. البته هیچ کدام از پروتئینهای گیاهی به عنوان پروتئین کامل شناخته نمیشوند. تخم کدو حاوی ۸.۵ گرم پروتئین در هر وعده است، در حالی که پروتئین پودر تخم کدو ممکن است بین ۱۰ تا ۲۰ گرم پروتئین در هر وعده داشته باشد. تخمه کدو تنها دو اسید آمینه متیونین و تریپتوفان را در میزان کمتری دارد. مادامی که شما در طول روز تنوع غذایی دارید، این موضوع لزوماً مشکلساز نیست. حتی اگر کاملاً گیاهخوار باشید، با خوردن دانهها به همراه حبوبات، اسیدهای آمینه ضروری خود را دریافت خواهید کرد.
تخم کدو حاوی مقدار خوبی فیبر است، بهویژه اگر با پوسته مصرف شود. هر ۲۸ گرم تخم کدو برشته با پوست حدود ۵ گرم فیبر دارد، در حالی که تخم کدو بدون پوسته حدود ۲ گرم فیبر دارد. اما ممکن است وقتی این دانهها به پودر پروتئینی تبدیل شوند، بخشی از فیبر خود را از دست بدهند. تمام پودرهای پروتئینی بهنوعی فرآوری شده هستند. پس حتماً مقداری از فیبر در این فرایند از بین خواهد رفت. بسته به برند پودر پروتئینی که استفاده میکنید، ممکن است ۱ گرم یا بیشتر فیبر در هر وعده محصول مشاهده کنید.
مغزها و دانهها، از جمله تخم کدو، منبع عالی از اسیدهای چرب امگا-۳ هستند. امگا-۳ به سلامت قلب و عروق، سیستم ایمنی بدن و سیستم هورمونی کمک میکند. این اسیدهای چرب همچنین خواص ضدالتهابی دارند.
تخم کدو حاوی مقادیر زیادی از چندین ماده مغذی مفید دیگر از جمله آنتیاکسیدانها، آهن، فسفر، روی و منیزیم است. منیزیم بهویژه در پروتئین تخمه کدو برجسته است، زیرا مقادیر بیشتری از این ماده مغذی نسبت به سایر منابع پروتئین گیاهی در اختیار شما قرار میدهد. تخم کدو بهطور طبیعی غنی از منیزیم است، مادهای است که بسیاری از مردم به اندازه کافی آن را دریافت نمیکنند. منیزیم برای سلامت قلب، استخوانها و مدیریت سطح قند خون مفید است.
شما همیشه پروتئین تخمه کدو را بهتنهایی نخواهید دید. گاهی اوقات شرکتها آن را با دیگر منابع پروتئینی گیاهی مانند پروتئین نخود، پروتئین نخود فرنگی یا کرههای مغزی مخلوط میکنند تا مواد مغذی آن را تکمیل کنند. مزیت مخلوط کردن آن با سایر پودرهای پروتئینی گیاهی این است که کمی از مواد مفید هر کدام را دریافت میکنید. این همچنین راهی است که شرکتها میتوانند تمام اسیدهای آمینه را در مقادیر مناسب تأمین کنند؛ بنابراین اگر نگران از دست دادن برخی از این اسیدهای آمینه هستید، استفاده از مکملهایی که شامل ترکیبی از منابع پروتئینی گیاهی هستند، ممکن است گزینه خوبی باشد. در نهایت، پروتئین تخمه کدو یک گزینه بسیار مغذی و مناسب برای کسانی است که به دنبال یک منبع پروتئینی گیاهی هستند. این دانه نه تنها برای کسانی که از پروتئینهای لبنی یا سویا اجتناب میکنند مناسب است، بلکه مزایای فراوان دیگری از جمله فیبر، چربیهای سالم و مواد معدنی ارزشمند نیز به همراه دارد.