به گزارش همشهری آنلاین «استفان دوجاریک» سخنگوی سازمان ملل متحد روز دوشنبه به وقت محلی گفت: سازمان ملل از افزایش تنش در روابط ایران و آمریکا نگران است و امیدوار است که آنها بتوانند از طریق میانجیگران بر سر مذاکرات غیرمستقیم به توافق برسند.
سخنگوی سازمان ملل تصریح کرد: «ما مسلما نگران تنش های فزاینده در خلیج فارس، تنش های فزاینده بین آمریکا و ایران هستیم. ما به اخبار منتشر شده پیرامون احتمال گفتگوهای غیرمستقیم از طریق طرف ثالث واکنش مثبت نشان دادیم. امیدواریم فرصت استفاده از یک کشور دیگر به عنوان واسطه برای راهی جهت کاهش تنش ها استفاده شود.»
رئیس جمهوری آمریکا که در دور دوم ریاست جمهوری خود بارها برای رسیدن به توافق با ایران ابراز امیدواری کرده است، ۴ فوریه ۲۰۲۵ برابر با ۱۶ بهمن ماه ۱۴۰۳ با امضای یادداشتی برای تداوم سیاست فشار حداکثری علیه جمهوری اسلامی ایران ادعا کرد که آماده گفتگو با رئیس جمهوری ایران است. او با بیان این ادعا که برای امضای این یادداشت «دچار تردید» بوده است، مدعی شد: «این برای ایران خیلی سخت است. امیدوارم مجبور نباشیم خیلی از آن استفاده کنیم.» باید دید آیا میتوانیم به توافقی با ایران برسیم؟
رئیس جمهوری آمریکا برغم امضای یادداشت اعمال سیاست فشار حداکثری علیه تهران، هفتم مارس ۲۰۲۵ ( ۱۷ اسفند ماه ۱۴۰۳) در مصاحبه ای با شبکه خبری فاکس بیزینس این کشور اعلام کرد که نامه ای به رهبرعالی ایران ارسال کرده و درخواست مذاکره داده است.
انور قرقاش، مشاور دیپلماتیک رئیس امارات متحده عربی عصر ۲۲ اسفند ۱۴۰۳ در راس هیاتی رسمی وارد تهران شد و با سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه دیدار و گفت وگو کرد. قرقاش در این دیدار متن نامه ارسال شده از سوی دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده خطاب به رهبر انقلاب را به وزیر خارجه ایران تحویل داد.
وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران هفتم فروردین ماه ۱۴۰۴ گفت: پاسخ رسمی ایران به نامه آقای ترامپ دیروز ( چهارشنبه ۶ فروردین ماه ۱۴۰۴) به طور مقتضی و از طریق کشور عمان ارسال شد. این پاسخ رسمی شامل نامهای است که در آن نقطهنظرات ما در رابطه با وضعیت جاری و نامه آقای ترامپ به طور کامل تشریح شده و به اطلاع طرف مقابل رسانده شده است.
وزیر خارجه ایران تاکید کرد: سیاست ما همچنان بر عدم مذاکره مستقیم در شرایط فشار حداکثری و تهدیدات نظامی قرار دارد اما مذاکرات غیرمستقیم، همانطور که در گذشته نیز وجود داشته است، میتواند ادامه یابد. مذاکرات غیرمستقیم هم توسط دولت جناب آقای روحانی و هم توسط دولت شهید رئیسی صورت گرفته بود.
مقامات دولت آمریکا همچنان اظهارات متناقض خود علیه برنامه هسته ای ایران را تکرار و ضمن تهدید به اقدام نظامی، جمهوری اسلامی را به مذاکره مستقیم دعوت می کنند. این در حالی است که مقامات جمهوری اسلامی ایران در روزهای اخیر بارها تاکید کردهاند که فقط با مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا موافق هستند.