به گزارش اقتصادنیوز به نقل از مهر، فیروزه دادور متخصص پوست و مو در گفتگو با خبرنگار مهر، در رابطه با میخچه، علل بروز آن و راههای درمان این نوع بیماری گفت: زمانی که پوست ما ضخیم میشود، پوست بین استخوان و سطح دیگری، تحت فشار قرار گرفته و به میخچه تبدیل میشود.
وی ادامه داد: به طور معمول میخچه در قسمت پا اتفاق میافتد. انگشتان پا و کف پا، پوست بین استخوان و سطحی مانند کفش تنگ قرار گرفته و شروع به ضخیم شدن میکند. در هنگام بروز مشکل پوست از خودش محافظت میکند، اما ضخیم شدن بیش از حد پوست باعث ایجاد سفتی، درد و ناراحتی در ناحیه پا میشود. به طور معمول بین انگشت پنجم (انگشت کوچک پا)، در اثر فشار کفش میتواند ایجاد میخچه کند.
دادور بیان کرد: خیلی از اوقات انگشتان افرادی که انگشت دوم و سومشان بلند است روی بندهای انگشتها، بین انگشتهای پا باعث بروز میخچه خواهد شد، همچنین کسانی که انگشت پایشان دارای انحراف است به دلیل فشار ایجاد شده در کف پا میتواند منجر به میخچه در افراد شود؛ گاهی نیز یک اختلال مانند اختلال عصبی، حرکتی و عضلانی یکی از علل ایجاد میخچه در افراد است.
پیشگیری از میخچه
متخصص پوست و مو در ادامه گفت: افراد کفشهای مناسب بپوشند، کفشی که پنجهاش باریک است مناسب نبوده و به انگشتان پا فشار وارد میکند؛ به خصوص افرادی که انگشت دوم و سوم پایشان بلندتر از سایر انگشت شصتشان است کفشی را باید تهیه کنند که انگشتان را تحت فشار قرار ندهد.
وی افزود: کسانی که اختلال حرکتی دارند باید تحت نظر ارتوپد یا دکتر نورولوژیست قرار گرفته و همچنین کفش و پد مناسب را تهیه کنند تا پایشان تحت فشار قرار نگیرد.
درمان میخچه
دادور مطرح کرد: برای درمان میخچه به طور معمول به افراد داروهای اسیدی داده میشود که حالت لایه بردار داشته و کمک میکند پوست ضخیم ایجاد شده از روی پوست برداشته شده و پا به حالت اولیه بازگردد. همچنین یکسری چسبهای میخچه برای درمان وجود دارد که خیلی از اوقات جواب نمیدهد و فرد مجبور است که به کرایوتراپی روی آورد.
وی ادامه داد: گاهی نیز راههای درمانی جواب نمیدهند و فرد باید عمل جراحی کند که اگر عامل اولیه ایجاد میخچه درمان نشود میخچه مجدد ایجاد میشود.